Bursaspor'un Kokoreççisi

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0

Bursa'ya yeni taşındığımız için yeni yerleri yeni yeni keşfediyoruz. (Yeni kelimesini severim. Eskinin üzerinde çok durup da üzülmeye, dert etmeye veya sevinmeye gerek yoktur. Daima "yeni"ye odaklanılmalıdır. O yüzden böyle bol bol "yeni" dedim.)

Yeni keşfettiğim yerlerden bir tanesi de evimizin caddesinin hemen girişinde kavşakta konuşlanmış bir kokoreççi. Aslında sürekli kendisini görüyordum. Özellikle akşamları çok kalabalık oluyordu ancak genelde eşimle birlikte önünden geçtiğimiz için ve eşim de kokoreç sevmediği için uğramıyorduk. Pırpır diye meşhur olan kabinli motosikletini tezgaha çevirmiş ve ekmek parasını kazanıyor. "Bursaspor'un Kokoreççisi" diye nâm salmış olan Ayhan Usta, oldukça hoşsohbet birisi. Kokoreçten önce onun muhabbeti de oldukça iyi geliyor insana.

İlk tattığımda araçla geçerken aldım ve evde tadına bakabildim. "Bol kepçe" tabirinin en uygun olduğu yerlerden bir tanesi. Başka kokoreççiye gitseniz o yarım ekmeğin içindeki kokoreci iki yarım ekmeğe dağıtır o derece.

İkinci gidişimde komşumuzla birlikte gittim. Meğer o da oranın müdâvimlerindenmiş. Ben kokoreci daha 2 gün önce yediğim için bu sefer köfte istedim. Köftesi de kokoreci kadar harika. Ayrıca sucuk da var dileyenler için.

Sizin de yolunuz düşerse muhakkak uğrayın. Yeri Millet Mah. Derya Cd. girişindeki kavşakta. Facebook'ta da aktif Ayhan Usta. Dilerseniz sayfasını takip edebilirsiniz: https://www.facebook.com/pages/Bursasporun-Kokoreççisi

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!