Ne Kadar Emlak Vergisi Ödeyeceğim?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
Mart ayı geldi çattı. Bildiğiniz üzere Mart'ın 25'ine kadar kira geliri beyanlarının verilmesi gerekiyor. Maliye'nin sıkı takibiyle son yıllarda yanlış kira geliri beyan edenler yüksek cezalara çarptırıldı. Aşağıdaki tabloyu kirada olan bir konutunuz varsa vergi hesabını yapmak için kullanabilirsiniz. 300,00 TL'ye kiraya verdiğiniz bir konut için tarafınıza herhangi bir vergi tahakkuk etmiyor. Kira geliri yükseldikçe verginin bir aylık kiraya oranı da artıyor.


Yukarıdaki tabloda yer almayan ara kira bedellerinin hesaplanması için yorum bırakabilirsiniz. Mesela aylık kira bedeli 440,00 TL olan bir konutunuz için ödemeniz gereken vergi 189,00 TL'dir. 

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Şimdi millet evini 300 liradan yukarı kiraya vermez. :) Bazıları da hiç vermez. Ev 10 yıl boş kalır da bir tane kiracı girmez. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu rakamlar 2 sene önce geçerliymiş teyzo. Şimdi nedir son durum bilemiyorum ama 300,00₺'ye kiralık ev yok buralarda artık. :) 4 katına ben oturuyorum...

      Sil
    2. Buralarda da 300'e ev yok. Yalnız demek istediğim, vergi verme konusuna gelince kiralık evlerin, resmiyete gelince ya kiraya verilmemesi ya da 1000 lira olan kiranın 600-700 gibi gösterilmesi...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!