Kur'ân-ı Kerîm'e Hürmet

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
7

Her zaman söylerim adımız müslüman ancak müslümanlıkla uzaktan yakından alakamız yok maalesef. Sözde müslümanız ancak özde müslümanlık yok. Ne taharetimiz tam, ne abdestimiz tam, ne de namazımız tam. Namazda okunacak duaları bile bilmeyen bir sürü sözde müslüman var.

Bir de müslüman olduğunu söyleyip de haramları hiç çekinmeden, haya etmeden, marifetmiş gibi işleyenler de var. Hatta o haramları işleyenler dışarıdan bakıldığında tesettürlü olanlar tarafından da rahatça işlenebiliyor. Bu arada tesettürü de sadece saçları kapatmak olarak algılayan sözde müslümanlarımız da var. Saçını kapatıyor ancak daracık pantolon giymekte, sigara içmekte beis görmüyor. Ahir zamanda yaşadığımızın her türlü kanıtı var maalesef. Hz. Allah başta nefsim olmak üzere hepimize ve de aşağıdaki videodaki gençlere hidayet nasip eylesin.


Şimdi gelelim asıl konumuza. Biraz önce haberleri okurken Karar.com haber sitesinde yeni başlamış olan Sevda Kuşun Kanadında filmi ile ilgili bir haber dikkatimi çekti. Bir İmam Hatip Lisesi'nde Kur'ân-ı Kerîm dersinin de geçtiği bir video vardı. Bu video ile aklıma daha önceleri de zaman zaman sorguladığım şu sorular geldi: Acaba İmam Hatip'lerde Kur'ân-ı Kerîm ve diğer dinî derslere girmeden önce abdest alınıyor mu? Abdest alınması için öğrencilere vakit veriliyor mu? Öğrencinin abdest alıp almadığı denetleniyor mu? Kur'ân-ı Kerîm normal bir kitap gibi mi görülüyor yoksa ona ayrı hürmet ediliyor mu? Bu ve benzeri sorular her zaman aklıma gelmiştir. Filmdeki o sahnede de Kur'ân-ı Kerîm okunurken içeriye hocalar giriyor ve Kur'ân-ı Kerîm önlerinde olmasına karşın öğrenciler ayağa kalkıyor. Hocalar da içeriye girdiğinde ayakta olduğu için Kur'ân-ı Kerîmler göbeklerinden aşağıda kalıyor. Biz Kur'ân-ı Kerîm göbekten aşağıda tutulmaz diye terbiye edildik. Mukaddesata hürmet etmemiz gerektiği öğretildi bizlere. Ancak aşağıdaki videoda göreceksiniz ki maalesef Kur'ân-ı Kerîm ayaktakilerin göbeklerinden aşağıda kalıyor. Suudi Arabistan'ın onca zenginliğine rağmen gelişememesinin tek sebebi Kur'ân-ı Kerîm'e saygı göstermemelerindendir. Kur'ân-ı Kerîm'i yastık niyetine kullanmaktan bile haya etmezler çünkü.

Yukarıdaki sorularım ile ilgili bilgisi olanlar cevap yazabilirse sevinirim. Hz. Allah bizleri hakikî müslümanlardan eylesin.

Yorum Gönder

7Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bu videoyu nerede çekmişler acaba? Türkiye'de değil herhalde. Çünkü Türkiye'nin % 99'u müslüman (!)dı bildiğim kadarıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medyada ve günlük hayatta insanlarla konuşurken benim hissettiğim maalesef Türkiye'deki müslüman oranı %70. %70'lik kesime sözde müslümanlar da dâhil. Durum bu kadar vahim maalesef. :(

      Sil
    2. Kasıtlı çekilmiş bir video gibi geldi bana. Zaten nette ne gerçek ki.
      Soruyu soran da aynı kafadan. Böyle bir soru müslümana bile sorulmazken; kaldı ki önünde içki şişeleri olan insanlara sorulsun. Ne demek istediğimi şu yazı çok güzel açıklıyor.

      http://nimeti-islam.blogspot.com.tr/2016/06/riya.html

      Büyükler ne güzel söylemiş.

      Sil
    3. Kasıtlı olduğunu düşünmüyorum ama inşallah öyledir ve durum benim bahsettiğim kadar vahim değildir. Yazıyı okuyacağım şimdi.

      Sil
  2. Bir ateist kadar Kur'an okumuyoruz, Hilmi'ciğim. Ateist ayet ayet inceleme yapar, biz Cuma hutbesinde Nahl suresini dinlerken heyecanlanıyoruz, "Düşünüp tutmamız" için verilen öğütlerden ziyade hutbe sona yaklaştı diye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaldı ki Kur'an'a hürmet gösterelim...

      Sil
    2. Çok haklısın teyzo. Senin yorumunla farkettim ki yazıdaki video yalan olmuş. O videoyu bulup tekrar eklemem gerekiyor.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!