Ayam Cemani: Her Şeyi Siyah Olan Tavuk / Horoz

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4

Geçenlerde yukarıdaki Facebook paylaşımında her şeyi siyah olan bir horoz görmüştüm. Photoshop olabilir mi diye bugün bir araştırayım dedim ki değilmiş. Gerçekten de Endonezya'nın Java bölgesinde bu tür bir horoz ve tavuk yaşıyormuş.

Wikipedia'dan öğrendiğim kadarıyla bu tavuklar hiperpigmentasyona sebep olan dominant bir genden dolayı böyle siyah bir vücuda ve iç organlara sahipmiş. Endonezya'da Ayam Cemani olarak bilinen tavuklar Amerika'da 2.500,00 $'a satılıyormuş. "Ayam" kelimesi "tavuk" anlamına gelirken "Cemani" ise "köy" anlamına geliyormuş. Yani köy tavuğu. Hem de organik. :)

Parladığında yeşilimsi bir görüntü veren siyah tüyleri; siyah ayakları ve tırnakları ile siyah ibiği olan Ayam Cemani'nin eti ve kemikleri de siyahmış ancak kanı normalmiş. Kanı da koyu kırmızı olduğu için ona da siyah diyenler oluyormuş. (Yukarıdaki görselde siyah denmiş.) Horoz olanın kilosu 2 - 2,5 iken tavuk olanın kilosu ise 1,5 - 2 civarında olurmuş genelde. Yumurtasının rengi ise tahmin ettiğiniz gibi siyah değil de krem rengindeymiş.





Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Çok ilginç, daha neler ogrencez kim bilir. Birisi soylese inanmazdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yazıyı yazalı çok oldu ancak yabancı blogculardan birinde Black Chicken görünce aklıma geldi ve tekrar paylaştım. Gerçekten garip bir durum...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!