"Burası Süleymancıların Yurdu"

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
7
Öncelikle dün akşam Adana Aladağ'daki yurtta çıkan yangında vefat edenlere Hz. Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalan ailelerine ise sabr-ı cemîl ihsan eylesin mevlamız. Yaralı kurtulan kardeşlerimize de tez zamanda şifalar ihsan eylesin.

Dün akşam çıkan yangın daha sönmeden, yangın sönse bile ateşin düştüğü yürekler teskin olmadan vicdansız bir kesim tarafından vicdansızca açıklamalar yapılmaya başlandı. Neymiş efendim burası Süleymancıların yurduymuş, neymiş efendim burası cemaat yurduymuş, neymiş burası denetlenmiyormuş. Adam vefat edenlere rahmet dilemeden siyaset yapıyor, propaganda yapıyor. Yazıklar olsun!

Hayır yani bu yangın bir otelde, bir devlet yurdunda veya herhangi bir cemaate ait olmayan özel bir yurtta olsaydı daha mı az yanacaklardı? Burada "kader" diye açıklama yapınca da eleştiriliyorsun. Tamam bir eksik, bir hata, bir ihmal varsa bunun cezası zaten çekilir. Bu dünyada es geçilse bile öbür âlemde her şeyiyle eksiksiz bir mizan bizi bekliyor. Ayrıca yukarıda bahsettiğim gibi kız - erkek karışık kalan bir yurtta çıksaydı yangın ve bu sefer tam zıt taraftan işte burada karışık kalınıyordu Allah cezalarını verdi gibi bir açıklama gelseydi aynı eleştiri yazısını onlara da yazardım.

Daha olayın üzerinden 12 saat bile geçmeden provokasyonlar çıkmaya başladı. İlk zamanlar yangın merdiveni yok denildi sonra da varmış ama kilitliymiş denildi. Sonrasında 12-14 yaşındaki kızlar kalıyor denildi. İlçedeki devlet yurdu yıkılmış da öğrenciler buraya yerleştirilmiş de denildi. O söylemler de değişti zamanla. Tamam bunlar doğru da olabilir ancak teyide ihtiyaç duyulan bilgiler sadece iddiadır. Bizim en büyük eksikliğimiz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. Bir de bizden değilse umarsızca karalamak. İnsanda biraz vicdan olur. Biraz vefat edene karşı saygı olur.

Bir sözü söylemeden önce iki kere düşünün ve vicdanınızı dinleyin. Sırf muhalefet olsun diye konuşmayın. Vefat edenlere tekrar Hz. Allah'tan rahmet diliyorum. Umarım bu tarz âfetler tekrar gelmez herhangi bir bireyin başına. Vicdansızlara da biraz vicdan ihsan eylesin rabbim.

Yorum Gönder

7Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Katılıyorum, annelerin babaların yürekleri yanıyorken yapılan çok çirkindi.Allah annelere babalara sabır versin. Çok zor, çok korkunç... Söylenecek çok da söz yok.

    YanıtlaSil
  3. Allah c.c rahmet eylesin.
    Müslüman düşmanlarına da hidayet versin.

    YanıtlaSil
  4. Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Orada ölen çocuklara daha rahmet dilemeden işin içine siyaset katanlara ne demeli. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!