Malının Arkasında Duran Parex

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
6
Çalıştığım sektörde sürekli küçük büyük esnaf ziyareti, fabrika ziyareti yapıyorum. Konuşma ilerledikçe mevcutta kullandıkları üründen memnun olduklarını ve hiç sıkıntı yaşamadıklarını ifade ediyorlar. Bence sıkıntı muhakkak yaşanıyordur ancak ya tüketici onlara ulaşmıyordur ya da firmanın kendi içindeki iletişim kopukluğu nedeniyle bu sıkıntıdan o birim haberdâr değildir. En kötüsü ise böyle bir sıkıntı kendilerine bildirilse bile "amaaan, boşver!" demeleridir.

Konuya girebilmek için yukarıdaki gibi bir açıklama yapmak zorunda kaldım. Ben mümkün mertebe bir üründe yaşadığım sıkıntıyı üretici veya ithalatçı firmaya bir şekilde ulaştırmaya çalışırım. Buradaki amacım benim yaşadığım sıkıntıyı veya eksikliği başkaları yaşamasın. Aradıklarında da muhakkak onların ihtiyacı olabilecek üretim tarihi, seri numarası gibi bilgileri paylaşıyorum. Bu bilgileri ilgili departmanla (AR-GE, üretim vs.) paylaşmalarını da üstüne basa basa söylüyorum.

Geçenlerde Parex marka bir buzdolabı poşeti almıştık. Eşim birkaç gün sonra bunların çoğu yırtık çıkıyor dedi. Ben de bunu firmayla paylaşalım ki gerekli önlemlerini alsınlar niyetiyle Twitter'dan Parex firmasına twit attım.



Aramızda yukarıdaki gibi bir twitleşme geçti ve sonrasında DM göndererek kendilerine detaylı bilgi verdim.

Bu yazışmadan sonra da Parex'ten bir bayan aradı ve geri bildirim için teşekkür etti. Muhtemelen o serideki ürünlerde böyle bir sıkıntı çıkmış çünkü sizin gibi birkaç kişiden daha geri bildirim aldık dedi. Hediye göndermek istediklerini söylediğinde bir beklenti içinde bunu yapmadığımı söyledim. Konuşmanın sonunda adresimi verdim. Dün gelmiş hediyeler. Teşekkür ediyoruz.

Soldaki acı biber de Parex'ten evet. :)
Parex o twitime boşver deyip dönüş yapmasaydı bu yazının tam tersini yazardım. Artık müşterisi ile dirsek temasında olan firmalar kazanıyor. 

Yorum Gönder

6Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Parex ürünleri ile ilğili deneyimini paylaştığın için teşekkürler.

    Tebrik ederim firma demek ki tüketiciye gerçekten önem veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Tüketiciyi muhatap alıp dinleyen firmalar her zaman kazanır diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Parexi aklıma kazıdım tercih ederim bundan sonra teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil
  3. Demək ki,nə isə deyib boş verməyəcəksən mənim kimi. Problem varsa bildirəcəksən məsul firmaya. Amma hər firma da Parex kimi yanaşarmı məsələyə bilmirəm. Bunu öyrənməyim yaxşı oldu. Təşəkkürlər paylaşım üçün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devir artık bunu gerektiriyor. Eğer olumlu bir dönüş olmasaydı bu sefer buraya olumsuz haberini yazacaktım.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!