Uzak Durmanız Gereken Bir n11 Mağazası: WoodHouse

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
18
Daha önce blogumu okuyanlar görmüştür; n11'de alışveriş yaptığım bir mağazayı tavsiye etmiştim. Bugün de tam tersine uzak durmanız için sizi uyaracağım bir mağazayı ele alacağım. WoodHouse mağazası adından da anlaşılacağı üzere ahşap raf, kütüphane ve mobilya gibi ürünlerin satışını yapan bir mağaza. Firmadan 2 ayrı ürün aldık ve maalesef sıkıntı yaşadık.



Ürünlerden yana bir sıkıntı yaşamadık henüz. Çünkü ucuza almıştık ve beklentilerimiz fazla değildi zaten. Bir tanesinin boyu 60 cm denmesine rağmen 50 cm çıktı. Onu saymıyorum bile. Bizim yaşadığımız sıkıntı satın aldıktan sonra elimize gelene kadar olan süreçteydi. Ürünü 6 Şubat'ta sipariş verdik. Ürün sayfasında en geç 7 Şubat'ta kargoda yazıyordu. Firma söz verdiği gibi 7 Şubat'ta kargoya verdi demeyeceğim ancak vermiş gibi yaptı. Vermiş gibi yaptı diyorum çünkü ürünü ben her gün sistemden takip ediyordum ve hiçbir hareket yoktu. Ta ki 4 gün sonra 11 Şubat'a kadar. 11 Şubat'ta ürün MNG Kargo Kayseri Zafer Şubesi'nden çıkmış görünüyordu. Muhtemelen WoodHouse firması, bahsettiğim kargo firmasıyla anlaşmalı ve ürünü sanki kargoya vermiş gibi göstermek için bir fatura numarası alıyordu kargodan. O kargo takip numarasını da sisteme giriyordu ancak normalde ürünler henüz kargoya bile verilmemiş oluyordu. Bu yaptıklarını da defalarca firmaya soru sorma ekranından yazdım ancak her defasında sorumun cevabı olmayan sonu "efendim" ile biten cevaplar veriyorlardı.


Bu süreçte ürünlere otomatik ödeme bile işlenmişti. Bu durumu n11'e de defalarca anlattım ancak ya ben anlatamadım ya da onlar anlayamadı.

Sonuç olarak ürünleri 13 Şubat'ta gidip şubeden kendim teslim aldım. Teslim aldığım şubeye de ürünler sabah gelmesine rağmen dağıtıma çıkmamıştı. Bu da ayrı bir yazı konusu aslında. Kargo firmaları için memnuniyet anketi yapılsa hiçbiri de %50'yi geçemez herhalde.

Yazıda anlam bütünlüğü kayboldu ama şunu da aklıma gelmişken söyleyeyim. Bu ürün bize acil lazım değildi. Ancak hem hızlı kargo hizmeti verdiğini iddia edip hem de buna uymazsan ben de tüketici olarak tantana çıkarırım. Ürün sayfasında "En geç 7 Şubat'ta kargoda" değil de "11 Şubat'ta kargoda" yazsaydı ben ona uyarak ürünün gelmesini beklerdim. Böyle olunca ürünüme otomatik ödeme gelme durumu da var. Ki firmanın mağaza yorumlarında bir kişinin başına gelmiş böyle bir şey. Ürün eline ulaşmadığı takdirde n11'de sistem tarafından otomatik ödeme gerçekleşince adamın hem parası gitmiş hem de ürüne de sahip olamamış.


MNG Kargo'nun kendi ekranından aldığım görselde de çıkış ve teslim tarihlerini görebiliyorsunuz. 6 günde teslim edilmiş görünüyor. Bence MNG Kargo kendi içinde de bunu dikkate almalı. Bu ürün neden 6 günde gitmiş Kayseri'den Bursa'ya demeli.

Son olarak firmaya alışverişten sonra bıraktığım yorum da aşağıdadır. Bu yorumun ardından n11 beni aradı ve yorumunuzu silebilir miyiz dedi. Ben de onay vermedim tabii ki.




Tags:

Yorum Gönder

18Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. N11 guzel bir platform ama ya urunler sıkıntılı oluyor yada saticilar bugune kadar cok urun aldim ancak yuzumu gulduren toplasan iki tanedir. Daha geçenler de aldigim tras makinasi bir kere calistirdim urun tras etmiyor...

    Yani sikinti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. N11 daha fazla popülarite kaybetmeden bu tarz olaylara müdahale etmelidir bence.

      Sil
  2. Geçmiş olsun gerçekten sıkıntılı olmuş, aldığına alacağına pişman olur insan, benim de bir,iki yıl önce benzeri Koçtaş'tan aldığım ucuz karyolada oldu, kendim monte ettim baktım bir parçası eksik, resmini çektim fotoğraf makinemle, mail attım cevap bile yazmaya tenezzül etmediler, özür dilemek filan beklerken...sonra esas firmasına mail attım yine aynı ikisinin de Allah cezasını versin diyorum...haram zıkkım olsun:( üstelik monte edene kadar canım çıktı....Koçtaş çok sinir monte için kendileri yaparsa 50 lira alıyorlar soygun resmen...

    Tekrar geçmiş olsunb

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekzen de montaj işini çalışanlara vermiş gibiydi sanki. Onlar da ağabey biz iş çıkışı kurarız diyorlardı. Herkes bir yerlerden kazanma peşinde.

      Sil
  3. Geçmiş olsun Bu tür sitelere pek güvenmek gerek bence en iyisi kendimiz gidip almak Dilerim bir daha yaşamazsınız böyle sorun ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. N11'de bugüne kadar sıkıntı yaşamamıştım ancak şu otomatik ödeme gerçekleşmesi sıkıntı olabilirdi.

      Sil
  4. Doğru düzgün iş yapılmasını bekleyerek çok şey mi istiyoruz acaba? Hep yalan dolan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bizim genlerimizde var nedense böyle şeyler. :(

      Sil
  5. N11 sitesine şimdiye kadar hiç güvenmedim. Site bana hiç güvenli gelmiyor hep alış verişimi gittigidiyor'dan yapıyorum kafam rahat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. n11 kampanyalar açısından daha zengin olduğu için tercih ediliyor. Gittigidiyor bu işin piridir zaten ama biraz daha agresif kampanyalar yapmaları lazım.

      Sil
  6. Hep korktuğum bir şeydir bu maalesef.. Böyle yaparak potansiyel müşteri olabilecek benim gibileri de korkutarak kaçırıyorlar işte. Bu sıkıcı ve sinir dolu anları yaşadığınız için üzüldüm. Paranızla beğendiğiniz bir şeyi almak bu kadar zor olmamalı :(
    İyi günler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu yaşadıklarıma rağmen internetten alışverişe devam ediyorum. Bu tarz esnaf normal hayatta da karşımıza çıkabilir ne de olsa. İnternette her zaman daha iyi fiyatlar bulabiliyorsunuz ayrıca. Bugün oğluma bir ayakkabı alalım dedik. Mağazada 165,00 TL olan ayakkabıyı Adidas'ın ve Boyner'in sanal mağazasında 99,00 TL'ye bulduk. %5 indirim de vardı ekstradan ve 95,00 TL gibi bir rakama geldi bize. Kargo da ödemedik. Bu gibi avantajları olduğu için sanal alışverişi seviyorum.

      Sil
  7. Her ticarete giren esnaf olamaz ayrıca çok iyi yapmışsınız milet hakkını aramadığından böyle oluyor saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Türk milleti olarak bu konularda biraz sessiz kalıyoruz maalesef Engin Bey. :(

      Sil
    2. Ben kalmam da hatta bir ara yazıcam bu tarz bir şeyler kalanların sıkıntısını biz yaşıyoruz :)

      Sil
    3. Bir esnaf olduğunu biliyorum; o yüzden yazını da bekliyorum abi.

      Sil
  8. boş işler boş yorumlar ...adam kargonuzu teslim etmiş kargo firması ürünü ulaştırmamış falan filan burada eleştirilmesi gereken firmamı yoksa kargo şirketimi ??? ha 3 günde gelmemişte 6 günde gelmiş !! sizde oturmuş inil inil burada destan yazmışsınız gerçekten çok manidar :))) birde n11 yorumlarınızı övünerek burada yayınlamışsınız sanki çok büyük bir meziyet gibi ?? iş üretmeyip hayatınıda bir çivi bile çakmadan oturup klavye başında bir firma için karalayıcı metin yazmak nasıl bir kötü ruh halini temsil ediyor ayrıca madem bu firmadan bu kadar rahatsız oldunuz neden ürünü teslim aldınız?? saçma değilmi ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı tekrar okumanızı tavsiye ederim. 3 yıl önceki yazımın hâlâ daha okunduğunu bana ispatladığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Yazarken lütfen imlâ kurallarına dikkat ediniz.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!