Tuvalet Eğitimi Maceralarımız

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
12
Kayra Eymen artık 2,5 yaşında ve geçen hafta itibariyle tuvalet eğitimi başladı. Korktuğumuz gibi olmadı ve oldukça başarılı bir eğitim döneminden geçiyoruz. Tuvaleti geldiğinde hemen söylüyor. İlk başlarda büyük tuvaletini yapmamakta ısrar etti ancak şimdi onu da atlattık. Bir diğer sıkıntımız da geceleri yatmadan önce uykusu çok geldiyse tuvalete girmemek için inat ediyor. Bu yüzden birkaç defa altını ıslattı gece.

Başkalarının dediği gibi eve kilitli de kalmadık. Annesi yanında pet şişe ile geziyor. Benden seyyar tuvalet istedi ancak alamayacağımı söyledim. İstediği lazımlık şöyle bir şey ancak biraz da gereksiz gördüğüm için almadım.

Neyse şu an pet şişe işimizi görüyor. Tenhalarda hallediyoruz işimizi. :)

Evimizin yakınlarına alışveriş için çıktığımızda iki firmanın da yaklaşımlarını paylaşmak istiyorum sizlerle. Birisi geçen hafta oldu. Evimizin hemen dibindeki Millet Mahallesi Migros'a gitmiştik. Orada Kayra Eymen'in tuvalet ihtiyacı gelince hemen görevliye söyledik. O da yasak ama mağaza müdürüne söyleyin dedi ve onu çağırdı. O da sağolsun anlayış gösterdi ve lavaboyu kullanmamıza izin verdi.
Aynı olay bugün de Migros'un çaprazında yer alan Tedi'de başımıza geldi. Elimizde birkaç parça ürün de varken tuvalet ihtiyacımız geldiği için çalışanlara arz ettik. Yasak olduğunu söylediler durumuzu açıklayıp birkaç defa rica etmemize rağmen. Öyle olunca elimizdekileri de bırakıp mağazadan ayrıldık. Kayra Eymen'in elinde rüzgar gülü kalmış. Hemen dönüp 2,00 TL ödeme yaptım. 3 bayan var mağazada 3'ü de girdiğimizden beri aralarında muhabbet ediyorlardı. Elimizde götürdüğümüz rüzgar gülünü bile fark etmemişler. Geri döndüğümde de bu neyin parası dediler. Öyle olunca biraz verip veriştirdim kendilerine.

Neyse ki Kayra Eymen, tuvaletini tutabiliyor da koşa koşa eve geldik ve işimizi hallettik. Bir daha da Tedi'den alışveriş yapmam diye düşünüyorum. Hâlden anlamak gerekiyor diye düşünüyorum. Muhakkak üst yönetimden böyle bir yasaklama getirilmiştir ancak karşıdakiyle empati kurup hareket etmeliler diye düşünüyorum. Bir de müşteri varken kendi aralarında konuşmaları artık bırakmalı ve müşteriyle ilgilenmeleri gerekiyordu. Bilmem yanlış mı düşünüyorum? :)

Tags:

Yorum Gönder

12Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Maşallah hadi inşallah tez elden büyümesi dileğiyle inşallah

    YanıtlaSil
  2. Bizimki de 3 yaşında. Erkek çocuk olduğunda pet şişe gibi süper bir kurtarıcı ve alıştırıcı var gerçekten şanslıyız ama kız çocuklar için bu çok daha zor... Dediğiniz gibi biraz duyarlı olmalılar. Kesinlikle haklısınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umduğumuzdan kolay olmasının bir sebebi de erkek olması sanırım zaten. Yorumunuz için teşekkürler...

      Sil
    2. Klozetin üzerine bir aparat ile hallediyoruz bu durumu ama ben o aparat olmadan nasıl olacak diye düşünmeye başladım. Yüksek geliyor klozetler, okuldakiler biraz daha alçak olmalı.

      Sil
    3. Klozet aparatı oldukça işe yarıyor evet. Kreşlerdeki tuvaletler de alçak oluyor diye biliyorum.

      Sil
  3. Lazımlık fikirleri cok ilginc gercekten, hijyenik bulmadıgım icin bende almayı duşunmuyorum. Darısı bize artık. Zorda olsa aklı ermeye basladıgında daha kolay üstesinden geliriz gibime geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası bizim umduğumuzdan da kolay oldu. Sizin de öyle olacaktır muhakkak.

      Sil
  4. Satış elemanlığı yapmış biri olarak müşteri varken de konuştuğumuzu belirtmek istiyorum tabi onun bizimle isi yoksa. ayrıca öyle kendimizi konusmaya kaptırmıyorduk. Gözler müşterideydi yani 😀 Ve bizdede tuvaleti kullanmalari yasaktı. Berbat kullanan kişiler var malesef. Onlar suistimal ettiklerinden gercek ihtiyaci olanlar kalabiliyor. Ama yinede ben kiyamiyodum cocuklara 😀 hadi gözünüz aydin darisi bizi kerataya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin konuşmaya ihtiyacı var tabii ki ve kimse hiçbir insandan robot olmasını istemiyor ama işte işini iyi yapmayan da bir sürü insan var.

      İnşallah siz de kısa sürede atlatırsınız bu süreci. :)

      Sil
  5. Kaka ile vedalasamama oluyormuş ne hikmetse🤣 bekleyip göreceğiz biz de. Derdine düştüğümüz şeylere bakin🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geriye dönüp baktığımızda güldüğümüz dertler bunlar evet. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!