Bursa Millet'te Kafe Savaşları

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Zaman zaman Bursa'da yaşadığımı yazılarımda belirtiyorum. Bursa'da Yıldırım Millet Mahallesi'nde oturuyoruz. Buraya Bursalılar "Doğu'nun Özlüce'si" diyorlar. Özlüce de Nilüfer'de bir mahalle. Bursa'ya kıyasla üst orta ve üst sosyokültürel kesime hitap eden bir yer Özlüce. 2 sene önce ev ararken Bursa'da oraların kirasına yaklaşamamıştık.

İyi ki de Millet'te bulmuşuz evimizi diyoruz şimdilerde. Çünkü sitemizde komşuluklar iyi; işimize lâzım olabilecek market, berber, kasap, kırtasiye, mescit hepsi yürüyüş mesafesinde. Millet Mahallesi'nde bilhassa bizim de üzerinde ikamet ettiğimiz Derya Caddesi var ki son zamanlarda kafe savaşlarına sahne oluyor.

Bu cadde üzerinde biz taşındığımız zamandan beri var olan caddenin üst taraflarındaki Sayanora Pastanesi ile biraz daha aşağılarda Gözde Cafe gördüğümüz kadarıyla çok fazla müşterisi olmayan yerlerdi. Caddenin paralelindeki sokak ve caddelerde de zaman zaman kafeler açılıp kapandı bu süreçte ancak kafe anlamında mahalleye hareketlilik getiren yer Kahve Trendi oldu.

Kahve Trendi

Kahve Trendi gerçekten de Millet Mahallesi'ne ayrı bir soluk getirdi. Sürekli kendini geliştirdi, değiştirdi, gördüğüm kadarıyla müşterilerden aldığı dönüşlerle tasarım değişikliklerine bile gittiler. Özellikle çocuklu ailelere hitap eden oyun alanı bölümü Kahve Trendi'nin tercih edilmesinde önemli rol oynuyor. Buradaki en büyük sıkıntı ise servisin yavaş olması. Son zamanlarda bunu da aştılar yeni elemanlar alarak. Eskiye göre daha hızlılar artık. Servisin yavaş olması ile ilgili Facebook sayfalarına yorum da yapmıştım.


Bu yorumumu yanlış anlayanlarla atıştığım da oldu. Kahve Trendi bu mahallede bu anlamda işin kaymağını yedi ancak son savaşlara gördüğüm kadarıyla onlar da yerlerini daha da büyüterek dâhil oluyorlar. İşletmecilerini tebrik etmek lâzım akıllıca hamleler yapıyorlar ve gözü kara kişiler.

Sancar Cafe

Kahve Trendi'ne ilk rakip tam Derya Cd. üzerinde olmasa da ona yakın konumda olan Sancar Cafe oldu. İlk açıldıklarında oraya da gittik. İşletmecisine hayırlı olsun dedikten sonra oyun alanlarının çok küçük ve yetersiz olduğunu söyledik. Büyüteceklerini söylediler ancak aylar geçmesine rağmen hiçbir adım atmamışlar. Bu bölgede çocuklu aileler kafe tercihlerine buna göre yön veriyor diye de belirtmiştik. Aslında yerleri de çok müsait bunun için ancak tabii ki kendi bilecekleri iş. Bu arada servis sunuş şekilleri başarılı. Sancar Cafe aynı zamanda fırın olarak da hizmet sunuyor.

David People

Mahalledeki kafe savaşlarını kızıştıran hamle David People'ın açılması oldu. Yeri de gayet güzel köşe bir dükkan. David People gibi bilinen bir markanın gelmesi mahalle esnafını ve sakinini bile etkiledi. Sahibinden.com'da 2-3 ay önce 1 km çapında kiralık ev baktığımda en ucuzu 900,00 TL iken şimdilerde ise 1.200,00 TL.

Coffee Shop

David People ile aynı hizada olacak olan Coffee Shop'un tadilatı tüm hızıyla devam ediyor. Sanırım bir aya kalmaz bitirirler. Astıkları afişlerden anlaşıldığı üzere burası nargile kafe olarak kendisine has bir müşteri kitlesi çekmeye çalışacak. İngiltere'de ve Türkiye'ni farklı yerlerinde şubeleri varmış.

Kahveland

Bizim sitenin tam karşısında, David People ile Coffee Shop arasında yeni açılacak bir kafe. Afişi bizi korkutsa da mahallemize hoşgeldin diyelim.


Coffee Brownse

Derya Cd.'nin hemen girişinde yeni açılan bir kafe daha. David People ile aşağı yukarı aynı zamanlarda açıldılar. İlk açıldığı sıralarda oyun alanına bakalım diye gittik ancak orası da küçüktü. 2,5 yaş altı çocuklara uygun ancak üstündeki çocuklar için yetersiz.

Bu kafelerin haricinde de Millet Mahallesi'nde adını hatırlayamadığım ve dikkatimi çekmeyen kafeler mevcut. En son açılanlardan ve aklımda kalanlardan br tanesi Kıvam mesela. Onların da yeri oldukça güzel.

Mahallenin eski kafe ve fırın esnaflarından olan Bursam Cafe ile Afiyet Fırın da bu pazardan pay kapmak için bir revizyona girdiler ve dışarıya masa sandalye koymaya başladılar.

Ne diyelim Hz. Allah herkesin gönlüne göre versin. Ticaretini en iyi şekilde helal yollardan yapan tüm esnafa kolaylıklar diliyorum. Millet Mahallesi'ndeki özellikle Derya Cd.'ndeki bu kafe savaşları neticesinde farklı kafeler de gelecek gibi görünüyor. Kafelerin yanısıra bankalar, büyük kıyafet mağazaları da buralardan dükkan bakıyor diye söylentiler dolaşıyor. Görelim bakalım neler olacak!
Tags:

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Eve yakın gidilecek bu kadar alternatif cafe olması ne kadar güzel. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 km çapta herhalde 20'den fazla irili ufaklı kafe vardır. Bu arada Derya Cd.'sine Domino's Pizza da açılıyormuş. 2 gün şehir dışındaydım hemen tutulmuş. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!