Jet ve Gamsız İmamlar (6.9.10)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Aşağıda okuyacağınız yazıyı bundan 7 yıl önce 6 Eylül 2010'da yazmışım. O zamanlar blogumuza yazdığımız bir yazıyı Facebook'taki Notlar uygulamasına otomatik olarak gönderebiliyorduk. Facebook'un Tarihte Bugün özelliği ile karşıma çıktı ve blog yazılarımın hepsi bir arada olsun diye buraya taşıdım.

Bazen çok üzülüyorum eski bloglarımı sildiğime. :( Kelimelerin Soyağacı, Türkçe Hataları, Bedava Yaşıyoruz ve Recep Hilmi TUFAN gibi ana blogların haricinde bir sürü de yan bloglarım vardı. :(

Neyse :)

*******

Daha önce "En Kolay Meslek: İmamlık" başlıklı bir yazı yayımlamıştım. Bu yazımda işini doğru yap(a)mayan imamları fırçalamıştım biraz. Ramazan Ayı gelince kimi imamlar pek sevinmiyor gibi sanki. Hani fazla mesai yapıyor ya :) Bu yazımda da işini güzelce yapan imamları tenzih ederim, onlar müstesna...


Ramazan Ayı gelince bazı cemaat hangi imam daha hızlı Teravihkıldırıyorsa onu tercih ediyor. Jet imamlar da her geçen gün artıyor. Bunun sebebi de maalesef Diyanet. İmamlık yapmaya müsait olmayanları bile imam tayin ediyorlar. Adam daha nasıl tekbir alınacağını bilmiyor. Her imamın arkasında namaz kılınmaz. Hele bu zamanda namazını emanet ettiğiniz imamı çok iyi seçmeniz gerekiyor.


Namazın farzlarından bir tanesi de "kıraat". Maalesef çoğu imamızın kıraati düzgün değil. Konu hakkında pek bilgim yok ama acaba bu imamları deneten, teftiş eden, imtihana tâbî tutan bir mercî var mı? Fıkıh kitaplarında kıraat hakkında şöyle açıklama yapılır: "1 Fatiha-i Şerife ile 3 ayeti kerime veya buna muâdil bir sûre veya 1 uzun ayeti kerime okumak" Maalesef buna Teravih namazlarında uymayan imamlarımız var. Adam 2 kısa ayet okuyup direk rükûya iniyor. Hatta sadece 1 kısa ayet okuyan imamlar da gördüm.


Bir de Diyanet, ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kalıyor. İmamı olmayan camiler var hâlâ. Müezzin ise hiçbir câmide yok. Kırsal kesimleri baz alarak yazıyorum bu yazılarımı.


Yarım imamların arkasında kıldığımız namazları kabûl eyle Yâ Râb!

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Ben de eskiden facebook sayfalarimda yaziyordum sildim sonradan. Attik emekleri çöpe 😊

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!