Uçaklarda Sıvı Taşınmasına Neden İzin Verilmez?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
10
Bildiğiniz üzere uçakla yaptığınız uçuş öncesinde güvenlik noktasından geçerken sıvıların geçişine izin verilmez. Su bile geçiremezsiniz o derece. Güvenlik görevlilerine ve bu saçma sapan(!) kuralları çıkaranlara küfretmeden önce biraz nedenini düşünmek ister misin?


Muhtemelen birçok neden vardır ancak Quora'da gördüğüm şu cevap "evet ya adam haklı" dedirtti. Aşağıda 3 tane sıvı görseli göreceksiniz. Bakalım bu ürünlerin ne olduğunu bilip arasındaki farkı anlayabilecek misiniz?




İlk sıradaki ürün roket yakıtı diyebileceğimiz Hydrazine. İkinci sıradaki ürün ise sıcağa ve ateşe maruz kaldığında kolayca patlayabilen Isopropyl Nitrate (izoprobil nitrat). Üçüncü sıradaki ürün ise bildiğimiz su.

Görsel olarak var mı aralarında bir farklılık? Yok! Hepsi renksiz. Güvenlik görevlileri de bir fark göremeyeceği için hiçbir riske girmemek için su dâhil hiçbir sıvının taşınmasına izin vermiyor.

Olaya bu açıdan baktığınızda bu kuralı getirenlere hak verdiniz değil mi sizde? İşte her olaya bu şekilde yaklaşıp karşıdakini de anlamaya çalışmak gerekiyor. Böyle yaptığınızda dünya daha yaşanılabilir oluyor.

Siz hiç uçağa binerken böyle bir kısıtlama ile karşılaştınız mı? Tecrübelerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Yorum Gönder

10Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bazen bilmişlik taslamamak gerekir 😊 Her işi bilemeyeceğimize göre ya derinine o işi araştırıp bir yargıya varmalıyız ya da tek eylem susmaktır. Başı buyruk davranıp bir çok kişi bu gibi şeylerde olaylar çıkarıp ortam geriyor. Ama sınav girişlerinde ve stadyuma maç izlemeye girerken alınmayan şeylere tepkiliyim. Mesela bozuk para! İçeri girerken bozuk para sokulmuyor, ama çekirdek alınca kağıt parayı mecbur satıcı bozuyor. Bu nasıl bir çelişkidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa TÜRKÖZ;

      O saçma işte. Stadyumda çekirdek çitlenmesi de yasaklanmalı bence. Ne gerek var çevreyi kirletmeye. Yazılı olmayan kurallar vardı hani; maalesef unutuyoruz onları da. :(

      Sil
  2. Suyun neden alınmadığını biliyordum ama bu yazı bilgi vermek amaçlı hoş olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha Mutlu Yaşam;

      Blog tutmadaki birinci amacım zaten bilgi paylaşımı.

      Teşekkürler...

      Sil
  3. Suyun neden alınmadığını bilmesem de, vardır bir hikmeti, diye düşünüyordum. Hikmeti buymuş demek...
    bilgi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Ben de hep neden izin vermezler diye düşünürdüm, teşekkürler çok faydalı oldu :)

    YanıtlaSil
  5. Adamlar sonuna kadar haklı abi.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!