Unutkanlığın Cezası: 206,00₺

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
Bu sıralar aşırı unutkanım. Sanırım bel fıtığı tedavisinden dolayı kullanmaya başladığım ilaçlardan kaynaklanıyor. Unutmadığım unutkanlıklarımı sıralamak gerekirse geçen hafta Cuma hazırladığım şirkete göndermem gereken evrakı daha dün gönderebilmem, Pazartesi evden çıkarken çantamı unutmam, Salı günü evden çıkarken tüm kartlarımı ve paramı evde unutmam, yine Salı akşam işten eve geldiğimde arabadan almam gereken hafıza kartını almayı unutmam ve akabinde gece tekrar otoparka inip hafıza kartını almam tam daire kapısından girecekken hafıza kartı okuyucuyu unutmam dolayısıyla tekrar otoparka inmem vs. [Vs diyorum çünkü unuttuğum bir şeyler daha var sanki :)]


Yukarıda da yazdığım gibi Salı günü evden çıkarken kartlarımı evde unuttuğumu Görükle'deki rutin polis çevirmesinde anladım. Ruhsatı uzattım ancak ehliyetimi aradım bulamadım. Evde unuttuğumu anlayınca polis memuruna durumu izah ettim ancak polis memuru "kendini niye evde unutmadın" diyen öğretmen edasıyla "telefonun nerede" dedi. Ben de saf gibi "arabada" deyince o mükemmel cevabı yapıştırdı: "Telefonunu neden evde unutmadın!"

Normal kimliğim de evde kalmıştı. Cüzdan kullanma alışkanlığım yok. O yüzden bütün kartları para gibi cebimde taşıyordum. Şu yazımda anlattığım şekilde yeni kimlik kartına geçtiğim için onu da kartların arasında taşıyordum. Polis memuru "OHAL'deyiz kardeşim" dedi ve açtı ceza kitabını. Oradan ne kadarlık ceza yiyeceğimi buldu ve yazdı. O sırada bayan polis memuru acıyan gözlerle birkaç soru sordu. En sonunda o da şu özlü sözü paylaştı: "Nedense telefonumuzu hiç unutmuyoruz; her yere onunla gidiyoruz; bağımlısı olduk!

İtiraz edecek bir durum olmadığı için yalvarıp yakarmadım. Cezam neyse çekerim dedim ve sineye çektim. 206,00₺ çok koydu ama bana. Ben biraz daha düşük olur diyordum. Trafik kurallarına aşırı dikkat eden biri olarak bu bana haksızlıktı. :) yayayayolverenadam'a bu yapılır mıydı? Yüzyılın icadı olan sinyal kolunu bile en fazla ben kullanırım bu memlekette. Ceza puanım da 5 oldu. Toplamı da bu kadar zaten, düşünün!


Neyse o paranın gideceği varmış demek ki! O kadar arabanın içinden beni sağa çeken polis memuruna ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Peki siz yakınlarda hiç trafik cezası yediniz mi? Tadı nasıldı? Tavsiye eder misiniz?

Yayaya Yol Veren Adam (@yayayayolverenadam)'in paylaştığı bir gönderi ()
Tags:

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Unutkanlık çağın sorunu sanırım, bunun en büyük nedenlerinden biri de maruz kaldığımız yoğun ve bilgi ve görseller ki bu da hayli ironik geliyor bana. Televizyon, bilgisayar belki de en önemlisi telefon beyni öyle yoruyor ki, unutkanlık ciddi bir mesaj bize.
    Trafik cezaları başta can sıkıyor ama sonra hemen Allah daha büyük bir belayı def etmiştir inşallah deyip şükrediyor insan.


    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun :) Ceza yemedim ama unutkanlığım çok, evle iş yerimin arası çok uzak olduğu için bir laptopu evde unutup işe gitmekten ödüm kopuyor. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar yolu kim tekrar gidecek korkusu anlatılmaz yaşanır herhalde. Patron sıkıntılı ise o daha kötü :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!