Vizeler Vizeler Vizeler

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2

Farklı mecralarda bulduğum eski blog yazılarımı yazıldığı tarihe bağlı kalarak buraya kopyalıyorum.


Vizeler Vizeler Vizeler


Evet maalesef vizeler geldi çattı. Eğer kalmadan geçersem ve bir başka üniversite de okumazsam bu hayatımdaki son vizeler olacak. Tabii ki hayatımızda imtihanlar her zaman var ama bunlar farklı.

Aslında vizeler şaka gibi dün başladı. İki günde 5 tane pedagojik formasyon sınavına girip çıktık. Sınavlar test şeklinde olduğu için güzel geçti ancak zaten asıl vizeler bunlar değil. Benim asıl vizelerim 6 Nisan'da başlıyor. Bu sene ne yapıp edip bu okulu uzatmadan bitirmem lâzım.

İtalyan Dili ve Edebiyatı mezunu olacağım ancak alacağım pedagojik formasyon belgesi sâyesinde öğretmenlik de yapabileceğim. Zaten şu an İtalyan Lisesi'nde staj yapıyorum. Ancak şu var ki öğretmenlik yapmayı (daha doğrusu yapabileceğimi) düşünmüyorum. Şu an düşündüğüm şey okul bittikten sonra İtalya'da Online Ticaret ve Dış Ticaret üzerine yüksek lisans / doktora / master yapmak.

Umarım her şey istediğim gibi olur. Bana duâ edin vizeler için. (Bir de bana şans dileyin diyenler var ki gıcık oluyorum.)
Tags:

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Öğretmenlik yapacağını düşünmüyormuşsun abi o zamanlar. Ki dediğin gibi de yapmamışsın :) İtalya'da master yaptın mı peki? Bu arada yazı çok bulanık abi zor okudum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok hayır İtalya planlarım da yolunda gitmedi. Evlendik kaldık Türkiye'de. :)

      Yazı bende gayet iyi ama bilemedim tabii.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!