Okul Bitti, Finaller Geldi Çattı

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0

Farklı mecralarda bulduğum eski blog yazılarımı yazıldığı tarihe bağlı kalarak buraya kopyalıyorum.


Okul Bitti, Finaller Geldi Çattı


4 sene nasıl geldi geçti bilemedim. Artık üniversite hayatı da bitti. "Bitti" demeyelim de "inşallah bitecek" diyelim. Çünkü 13 tane sınava gireceğim 9 Haziran'a kadar. Umarım bütünlemelere kalmadan onları da bitiririm.

Öyle başarılı bir öğrencilik hayatım olmadı. Lise ve ortaokul yıllarındaki gibi değildim yâni. Ancak pişman da değilim. Millet okula giderken ben garsonluk da yaptım, pazarlamacılık da. Yâni 4 yılımı dolu dolu geçirdim ve kendimi diğerlerinden bir adım öne aldım bu hayat maratonunda. Kendi bölümümle ilgili olmasa da çok tecrübeler kazandım ve bu tecrübeler beni diğerlerinden ayırıyor diye düşünüyorum.

Bu 4 yıl boyunca bana maddî - mânevi destek olan aileme, akrabalarıma, arkadaşlarıma ve kurumlara teşekkür ederim. Özellikle de son 2 yıldır yaz-kış burs yardımında bulunan bir blogcu ablama sonsuz teşekkürler. İlk 2 yıl burs yardımında bulunan İBB'ye, 3 yıl boyunca burs olarak son yıl da kredi olarak yardım eden T.C. Başbakanlık'a, 2. sınıfta burs yardımında bulunan Derindere Otomotiv'e, son 3 yıldır burs veren AFSİAD (Afyonlu Sanayici ve İş Adamları Derneği)'ne de çok teşekkür ederim. Sanırım unuttuğum bir yer yok.

Peki okul bitince ne yapacağım? Okul bitirdikten sonra İtalya'da Uluslararası Ticaret, Pazarlama, Online Ticaret gibi bölümler üzerine yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Böylece şu an okumuş olduğum bölüm olan İtalyan Dili ve Edebiyatı'nın üzerine, yani İtalyanca'nın üzerine bir şeyler katma şansım olacaktır. Ayrıca blogumu takip edenler pazarlama ile ne kadar çok ilgilendiğimi anlayabilirler.

"Finaller geldi çattı" dedim ya biraz da ondan bahsedeyim. Bugün başlıyor finallerim ve 9 Haziran'da bitiyor. En ağır günüm ise yarın. Çünkü yarın 2 saat arayla 4 tane sınavım var. Aslında formasyon derslerinin sınavları olduğu için ve de test sistemi uygulandığı için o kadar da zorlanmıyoruz. Yukarıda da dediğim gibi umarım bütünlemelere, daha da ilerisi tek ders sınavına falan kalmadan şu okulu sağ salim bitiririm.

Duâ edin arkadaşlar duâ!
Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!