1 Kuruşa Muhtaç Olmak

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
0

Farklı mecralarda bulduğum eski blog yazılarımı yazıldığı tarihe bağlı kalarak buraya kopyalıyorum.


1 Kuruşa Muhtaç Olmak


Hani bazen olur ya; insanlar 1 kuruşa muhtaç hâle gelir. Aslında parası vardır, yâni durumu kötü olduğundan değildir bu. İşte o zaman yapılabilecek olanlar da sınırlıdır.

Geçen Cumartesi akşamı Forum İstanbul'da idim. 20:00'de gitmiştim ancak kapanma saatinde çıkabildim. Hemen metroya binip Zeytinburnu'nda indim. Zeytinburnu'ndaki bu son duraktan da Zeytinburnu'nun içinden geçen İETT ve ÖHO var. Ancak 4 farklı hat olmasına rağmen en geç sefer 22:20'de imiş. Onu da kaçırdım maalesef. İşte sorun da burada başladı. Cebimde 1 kuruş bile para yoktu minibüslerle gitmek için. Önce yürümeyi düşündüm ancak yağmur yağıyordu ve o yarım saatlik mesafede sırılsıklam olurdum sanırım. Otobüs olsaydı İstanbul Kart'ımla rahatça gidebilecektim. İşte o an, benim 1 kuruşa muhtaç olduğum andı. Minibüsün şoförüne gidip "Param yok, beni Depo Durağı'na kadar atar mısın?" desem üstüme başıma gidip kabul etmeyeceğini tahmin ettim. Çünkü o gün sunumum vardı ve gayet şık bir şekilde giyinmiştim. Ben de mecburen gidip HSBC ATM'den 20 TL nakit avans çektim.

Yaşadığım başka bir olaya geçmeden önce burada İETT'yi eleştirmek istiyorum. Ben aslında oraya 22:15'te inmiştim. Benim saatim ileri de olabilir diye düşündüm ancak orada bekleyen 6-7 kişi daha vardı. Belki sefer saatleri hakkında daha detaylı bilgi alabilirim diye İETT Çağrı Merkezi'ni aradım ancak kimseye ulaşamadım çünkü sadece akşam 17:00'ye kadar hizmet veriyormuş. Birkaç ses kaydı koymuşlar ancak o da benim işime yaramadı.

Bir diğer yaşadığım olay ise dün başıma geldi. Bu sefer "1 kuruşa ihtiyacı olan olay kahramanı" ben değildim. Dün Bahçelievler Metro girişinde sınav notlarını almak için bir arkadaşımı beklerken gayet şık giyimli, topuklu ayakkabılı, iPhone'lu bir bayan geldi ve yakınlarda ATM olup olmadığını sordu. Ben de oraların yabancısı olduğumu ancak Metroport AVM'de olabileceğini söyledim. Teşekkür edip gitti ve yarım dakika sonra tekrar geldi ve
- Ya zamanım kısıtlı, oraya kadar gidemeyeceğim. Jeton için 25 kuruş eksik, sende var mı acaba?
- Tabii  tabii  buyurun. 2 gün önce aynı durum benim de başıma geldi.
- Yanlış anlamayın dilenci falan değilim.
- Yok estağfurullah.

gibi bir konuşma geçti aramızda. Umarım kimse 1 kuruşa muhtaç duruma düşmez.
Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!