Cep Telefonu Olmak İsterdim

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2

YookArtık.com'un Facebook sayfasında zaman zaman Gecenin Hikayesi videolarına denk geliyorum. Can Demiryel'in seslendirdiği hikâyeler gerçekten insanın duygularını harekete geçiren türden. Aşağıdaki videoyu sayfada görmemiştim ancak Facebook kullanmayan bir arkadaşım Whatsapp üzerinden göndermiş. Hemen eşime gösterdim. O da çok etkilendi. Daha fazla kişiye ulaşması için de ben de burada paylaşmak istedim.


Karı ve koca bir akşam yemeklerini bitirdikten sonra, yorgun argın oturma odasına geçerler. Kadın ilkokul öğretmenidir. Öğrencilerine verdiği “ne olmak istersiniz” başlıklı kompozisyon ödevlerini değerlendirmek için masaya geçer. Kocası da eline cep telefonunu alıp, koltuğuna yerleşir. Nihayet yorgun bir günün ardından dinlenebilecektir.
Kadın, bütün kompozisyonları notlarını verip işinin bittiğini düşünürken, kenarda kalmış bir ödevin gözünden kaçtığını fark eder ve not vermek için okumaya başlar.
Kağıtta yazan ise şudur: “Benim dileğim, akıllı bir telefona dönüşmektir. Dileğim bu çünkü annem ve babam telefonlarını gerçekten çok seviyorlar. Annem ve babam sadece telefonlarına dikkat gösterirler, hatta bazen beni unuttukları bile olur.
Annem ve babam işten yorgun döndüklerinde, vakitlerini telefonlarıyla geçirirler, benle değil. Önemli bir işle meşgul olsalar dahi, eğer telefonları çalarsa, anında cevap verirler. Ama aynısını benim için yapmazlar, hatta ağlasam bile…
Annem ve babam cep telefonlarında oyun oynarlar, benimle değil. Telefonda konuşurken, heyecanla yanlarına gidip bir şey paylaşmak istesem, hemen beni susturup, yanlarından gönderirler. Bu yüzden cep telefonu olmaktır, dileğim. Çünkü belki de ancak o zaman beni telefonları kadar severler.’
Kadın gözyaşları içerisinde kompozisyonu okur. Kocası problemin ne olduğunu sorar, kadın ödevi kocasına verir. Adam hızlıca okuduktan sonra hangi mutsuz öğrencisinin bu kompozisyonu yazdığını sorar.
Bu sorudan sonra kadın, bu fazladan ödevin nereden çıktığını anlar. Çünkü o fark etmeden araya konmuştur. “Kompozisyonu yazan öğrencilerimden biri değil” diye cevap verir kadın. “Bunu yazan oğlumuzmuş…”

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Telefon araç olmaktan çıkıp amaç haline geldi.

    Dengeyi sağlamak gerekir. Çocuklarımızın ihmal edilemeyecek kadar değerli varlıklar olduğunu unutmamalıyız. Ne yazık ki bazı konularda bağımlılık derecesine ulaştığımızın farkına varamıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle teyzo. Sonrasında da pişmanlık fayda da vermiyor. :(

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!