Fâtih'in Asıl Kabri Nerede?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
6
Burada sadece sanduka vardır. Duanızı camide ediniz.

İstanbul Fâtihi, Sultan Mehmed'in asıl kabri sandığınız gibi Fâtih Camii'nin yanıbaşındaki türbede değil şu anda caminin içerisinde kalan yerde imamın namaz kıldırdığı mihraba yakın bir yerde. O yüzden gidip de boşuna türbede dua etmeyiniz. Caminin içerisinde usulüne uygun bir şekilde gidip dua edebilirsiniz. Aşağıdaki videoda bir rehber bu durumu açıklamış:



Fatih Sultan Mehmet Hakkında Bunu Biliyor muydunuz?
Fatih Sultan Mehmet'in türbesi ziyaretinde daha önce duyduğum olayı rehberin ağzından bir kez daha dinledim.Tarih:14 Mart 2009 CumartesiRehber:Mahmut Sami ŞimşekOrganizasyon: Padişah Türbeleri Ziyareti (Tarih Kültür)
Posted by Analist Yunus Kaya on 18 Mart 2009 Çarşamba
Aslında bu durum sadece Fatih Sultan Mehmed'in kabri için geçerli değil. İstanbul'da ve sâir kentlerde meftun bulunan diğer evliyâların kabrinde de böyledir. Çünkü insanların doğru yerde ilticada bulunmalarını engellemek için kabirlerinden uzak yerlere sandukalar konulup insanlar yanlış yönlendirilmişlerdir. Ebâ Eyyüb el-Ensârî'nin Eyüp Sultan Camii'ndeki kabri de aslında o türbede değil tam cami ile türbe arasında kalan çınar ağacının bulunduğu yerdedir.

İstanbul Unkapanı'ndaki Mehmet Emin Tokâdî Hz'lerinin kabri de insanların dua ettiği yerde değil; şu anda çay-kahve içilen bir yer hâline getirilen tepenin uç tarafındadır.

Rehber hocanın dediği gibi ben İstanbul'da olduğum dönemlerde nedense tadilatlar bir türlü bitirilemiyordu. 5 yıl İstanbul'da okudum. Çemberlitaş'taki o taşı görme şansım olmamıştı. Sonunda açıldı sanırım. Bunları da bilerek geciktiriyorlar sanırım. 

Yorum Gönder

6Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Gayet hos bir paylasim gayet hos bir blog sitesi olmus. Elinize saglik

    YanıtlaSil
  2. alla alla yaaa, yani bunların nedeni ne ki anlamadııım.

    YanıtlaSil
  3. "1 yılda yapılan kütüphane 8 yıldır restore edilemiyor" derken adam, "sizin yapacağınız işin" der gibi... :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!