Kağıt Havlu Kullanım Kılavuzu

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
5
Eskiden normal havlu bile zor bulunurken şimdilerde kağıt havlu bolluğu var artık. Özellikle toplu yaşanılan yerlerde, toplu bir kullanım ihtiyacı olan yerlerde kağıt havlu büyük bir nimet. Ancak bu nimeti çok fazla suistimal edenler var. Özellikle bazı camilerimizin şadırvanlarında hayır sahipleri tarafından kullanıma sunulan kağıt havluları hoyratça kullanıyor bazıları. Kendi evinde olsa o kadar bol kullanmayacağı kesin. Her uzvu için ikişer üçer parça kullanan adam gördüm dün.

Öncelikle nasıl yapılmaması gerektiğini gösteren aşağıdaki gife bir bakalım. Sonrasında da abdest aldıktan sonra kağıt havlu kullanımının nasıl olması gerektiğini maddeler halinde inceleyelim.


1. Yukarıdaki kedinin yaptığı hayvanlığı lütfen yapmayın.
2. Eğer bir otomattan kağıt havlu çekiyorsanız muhakkak üzerinde gösterildiği şekilde alınız havlunuzu. Bir anda daha fazla almak için baskı uygulamayınız.
3. Yüzünüzü sildiğiniz kağıt havlu ile nemli bile olsa kollarınızı ve ayaklarınızı da kurulayın. (Şahsen ben standart boydaki havlularda 3 parça ile tüm kurulama işlemini bitiriyorum. Ayrıca normal havluda yüzünüzü sildikten sonra kollarınızı da silmiyor musunuz sanki? İsraftan kaçının.)
4. Kurulama işlemi bittikten sonra muhakkak kullanılmış havluyu çöpe atınız. 

Kısa ve öz anlatmaya çalıştım. Arif olan anlar herhalde. Bir müslümana israf hiç yakışmıyor.

Yorum Gönder

5Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Keşke israf konusundaki tek derdimiz bu konu olsaydı! Çöp tenekelerinin yanına bırakılan ekmekleri görünce şok oldum iki üç gün önce. 5-10 kadar ekmek duruyordu.

    Aynı titizliği gösterdiğimi de bilmeni isterim.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!