Kıyamda Eller Nasıl Bağlanır?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
Dünden beri her yerde Selahattin Demirtaş ve şu an ismi aklıma gelmeyen yaverinin (ismine bakmaya gerek de duymadım) Cuma namazına geç kalıp herkes otururken kıldığı namazın görüntüleri var. Görüntüler de o kadar net ki dersiniz özellikle birisi önlerine geçip profesyonel bir makine ile çekmiş. Kimilerine göre gösteriş, kimilerine göre de basit bir geç kalma olarak nitelendiriliyor. Ben orası ile ilgilenmiyorum. Beni ilgilendiren kıyamda ellerini bağlama şekilleri oldu.


Yukarıda Demirtaş ile yaveri namazda kıyamda iken sağ elini direkt sol elinin üzerine koymuş. Bu yanlışı maalesef çoğu yapıyor. Çünkü kimse araştırıp ilmihâlini bile öğrenmiyor veya öğretilen yerlere gitmiyor. Yine de Demirtaş yanındaki yaverine göre fena değil. Kıyamda ellerin alması gereken şekil aşağıdaki gifte de gösterildiği üzere şöyledir:

Sağ elinizin serçe ve baş parmaklarını sol elinizin bileğinde bilezik gibi kavuşturursunuz. Diğer kalan üç parmağınızı da sol kolunuzun üstüne nizamî bir şekilde bırakırsınız. Ayrıca göbeğinizin altında bağlarsınız ellerinizi; o da rastgele değil yani.

Ara sıra bu tarz paylaşımlar da yapacağım. Takibe devam lütfen. :)

Kıyamda Eller Nasıl Bağlanır
make animated gifs like this at MakeaGif

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!