Bursa Peugeot Yetkili Servis Sıkıntısı

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
1
Yaklaşık 9 aydır Bursa'dayım. Bu süreç zarfında Leaseplan'den kiralanmış olan Peugeot 301 şirket aracımı Peugeot'un Bursa'daki iki ayrı yetkili servisine de birer defa götürdüm ancak ikisi de birbirinden beter. Sırf kiralık araç olduğundan mı böyle yapıyorlar diye düşünüyorum ancak daha önceleri de kiralık şirket aracı kullandığımda hiç böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. Hem Afyon'da hem de Uşak'ta Renault yetkili servisine gittiğimde bu sorunlar hiç olmamıştı. Önceki ile şimdikinin tek farkı aracın markası olduğu için acaba markadan kaynaklı bir sıkıntı mı var diye de düşünmüyor değilim.

Şöyle ki; aracın 15.000 km bakımını (ilk bakımını) yaptırmak için evime daha yakın olduğu için Baykar'ı tercih etmiştim. Servis danışmanlarının ilgisizliğinden muzdarip olmuştum. Ben her zaman hizmet sektöründe çalışanların müşteri memnuniyetine diğer sektörlerden daha fazla önem vermeleri gerektiğine inanırım. Renault servisine gittiğimde ertesi gün hemen arayıp memnuniyet anketi yaparlardı ancak Baykar'dan veya Peugeot merkezden böyle bir arama olmadı. Oradaki ilgisizlikten dolayı 30.000 km bakımı için ise bu sefer evime uzak olmasına rağmen Şançelik'i tercih ettim. 7.5.16'da 9:30'a randevu almıştım tam bir hafta önce. Aracı teslim etmeye tam zamanında gittim ve teslim ettiğimde öğleden sonra 14:30 - 15:00 civarında alabileceğimi söylediler. Ben de bu kadar uzun süreceğini telefonda belirtmediler. Yarım günde, öğleden önce biteceğini söylediler dedim. Yoğun olduklarını söylediğinde ise randevu ile çalışmıyor musunuz, araya araç mı alıyorsunuz dediğimde benim aracın 10:30 - 11:00 gibi banda gireceğini söylediler. Ben de o zaman aracı alayım benim öğleden sonrası için yola çıkma planlarım var dedim. Bir yetkiliyi arayıp görüştükten sonra aracın 12:30'da alınabileceğini söylediler. Teşekkür edip ayrıldım. 11:35'te telefon geldi ve aracın hazır olduğunu söylediler. Demek ki  2 saatte bitebiliyormuş diye söylenerek tekrar Şançelik'e gittim. Aracı teslim alırken başka birine de araç teslim ediyorlardı ve servis danışmanı; kendilerini arayacaklarını ve 10 üzerinden 10 puan vermelerini istiyordu araç sahibinden. Benden böyle bir talebi olmadı. Dedim ki Leaseplan gibi global araç kiralama firmalarının araçlarını kullananları sanırım aramıyorlar. İmzayı atıp araca gittiğimde çok şaşırdım. Araç yıkanmamıştı. Tamam belki bakım paketi yıkamayı kapsamıyor olabilir ancak bugüne kadar hangi servise gittiysem ben müşteri memnuniyeti için aracı yıkar da teslim eder tüm servisler. Bu bir nevi alınan emaneti temiz teslim etmektir. Baykar'dan kaçarken Şançelik daha berbat çıktı. En azından Baykar aracı temiz teslim etmişti. Benim acele etmemden dolayı böyle bir şey yapmışlarsa eğer bana verilen saate daha 1 saat vardı. Onu da geçtim en azından sizin aceleniz olduğu için aracı yıkatmadık da diyebilirlerdi.

Çıkışta çok canımı sıktığı için Peugeot yetkililerine falan ulaşmaya çalıştım ancak bir yandan da trafikle cebelleştiğim için çok üstüne düşemedim. Şimdi aklıma gelince de bir yazayım istedim. Peugeot yetkililerine ulaşması dileklerimle.
Tags:

Yorum Gönder

1Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Aslında hiç üstüne düşmediğim bir konuydu ancak dün bir tanıdığımın araca binmesi ile aracımda bulunan Bluetooth'un aktif olduğunu öğrendim. Halbuki serviste sormuştum onlar da araca bile bakmadan bu modellerde yok; bir üst modelinde var demişlerdi. İyice gözümden düştün Peugeot Şançelik!

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!