2 Ağustos 2015 :(

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
26
Geçen sene bugün (Hz. Allah beterinden saklasın) en kötü günümüzü yaşadık. Uşak'tan Bursa'ya yeni, güzel bir hayata başlamak için sevinçle taşınırken Kütahya Altıntaş'la Dumlupınar arasında eşyalarımızı taşıyan kamyon içindeki eşyalarımızla birlikte komple yandı. O gün üzerimizde hangi kıyafet varsa o kıyafetle kalakaldık.






Hâlâ daha bu kazanın yaralarını sarabilmiş değiliz. Yaklaşık 50.000,00 TL civarında bir borçla ortada kalakaldık. Bu süreçte maddî - manevî yanımızda olan; borç veren; borcumuzu geri ödemede aksaklık çıkardığımızda müsamaha gösteren tüm dostlarımıza buradan da teşekkür etmek isterim. Yangında Kayra Eymenimizin olay zamanında henüz taksitleri bitmeyen bebek odası da yandı ve henüz daha borçlarımızı bitiremediğimiz için yeni bir oda bile alamadık. En çok bize koyan da burası oldu bu olayın. Emanete hıyanet eden ve sorumluluğunun farkında olmayan bir taşıma firmasına denk geldiğimiz için de taşıma firması bize hiçbir yardımda bulunmadı.

Olayı şöyle açıklayayım:


Yeşil Bursa Evden Eve Nakliyat firmasıyla 1.600,00 TL karşılığında anlaşmıştık. 2 Ağustos 2015 tarihinde eşyalar yüklendi. Firmayla karşı karşıya gelmemiz eşyalar yüklendiğinde oldu. Biz bu tutar üzerinden fatura kesilmesi şeklinde anlaşmıştık ancak firma yetkilisi Sadık DAĞ'ın kardeşi şoför İsmail DAĞ; 1.600,00 + KDV olduğunu söyledi. Ekstra çıkan bu masrafa itiraz ettik. Yine de yapacak bir şey yok diyerek kabul ettik. Taşıma firmaları bu şekilde yollarını bulmuşlar. Anlaştığınız tutarın üzerine artı KDV olacak şekilde fatura kesmeleri gerektiğini; yolda çevirme olursa başka türlü izah edemeyeceklerini söylüyorlar.


Eşyalar yüklendi ve kamyon bizim önümüzden yola çıktı. Kamyon Bursa'ya Dumlupınar üzerinden gidecekti; biz de geze geze Gediz Murat Dağı üzerinden gidelim dedik. Saat 16:00 sularında telefon geldi şoför İsmail'den ve aracın direksiyon pompasının patladığını iddia ederek 1.000,00 TL para istedi. Ben de yolda olduğumuz için ve durumu da tam anlayamadığımız için kayınpederimle de görüşmesini istedim. Bu süreçte birkaç telefon görüşmesi yapıldı. Çok uzatmayacağım 18:00 civarında tekrar telefon geldi ve eşyalarla arabanın yanıp kül olduğunu söyledi şoför İsmail. Biz de o sırada Altıntaş'taydık. Hemen alelacele geri döndük. Olay yerine gittiğimizde her şey yanıp bitmişti. İtfaiye gelmiş gitmiş ve sadece jandarma vardı. Adamlar sanki bilerek yakmışlar gibi çok rahattılar. Orada öğrendik ki bu adamlar bizden 1.000,00 TL para istediğinde yangın zaten olmuş ve 1.000,00 TL para koparma derdine düşmüş insanlıktan çıkmış yaratıklar. Orada jandarmaya ifade verirlerken zararımızı karşılayacaklarını; eşyaların sigortalı olduğunu ancak poliçenin de yandığını falan söylemişler.


Olay sonrasında adamlarla birkaç defa uzlaşmaya çalıştık ancak firma sahipleri neredeyse bizi dövecekti. Birkaç avukatla da görüştüm ancak hiçbiri kesin bu davayı kazanırız diyemedi. Mevcutta da zaten borcum olduğu için ve olumsuz bir durumda mahkeme masraflarını da karşılamam gerektiği için; en önemlisi de Türk Guguk Sistemi'ne güvenmediğim için mahkeme yoluyla hak arayışına geçmedim. Bizi bu hallere düşürenleri Hz. Allah'a havale ettik.


Yangın Allah'tan gelen bir imtihan tamam biz böyle kabul ettik ancak taşıyıcı firma da tamam belki de bizim bir hatamız olmasa bile sen bize bu malları emanet ettin. Gereği neyse elimizden geleni yapalım. Mobilyanı alalım. Her ay elimize para geçtikçe gönderelim dese orada helalleşirdik adamlarla. Ancak adamlarla uzlaşmak için gittiğimizde bile ağza alınmayacak laflar ettiler.

Kendi arabamı satıp mobilyalarımızı aldık. Sağa sola borç yaparak yeni bir hayat kurmaya çalıştık. Hâlâ daha bu olayların etkisinden kurtulabilmiş değiliz. Daha dün gece eşim ağlayarak uykusundan uyandı ve rüyasında o zamanlar 9 aylık olan bebeğimizin yanmış küvetini gördüğünü söyledi. Biz yine bu adamları Allah'a havale etmeye devam ediyoruz. Hz. Allah'ın adaletine güvenimiz tam.



Siz siz olun bir taşınma işleminde muhakkak sigorta poliçesini görün. Poliçeyi göstermezlerse eşyalar araca yüklenmiş bile olsa geri indirtin. Hz. Allah kimseyi bu şekilde imtihan etmesin.
Tags:

Yorum Gönder

26Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. "Ni'mel hafizu Allah, ya hafizu ihfezna." Bu duayı öğrendiğimden beri evden çıkarken -unutmadığım sürece- okurum. Belki böyle durumlarda da okumak faydalı olur.

    Ayrıca yakın zamanda öğrendiğime göre Ashab-ı kehf'in isimleri bulunan yerde de yangın olmazmış. Ben de yazdım koydum bir yere. İnanç meselesi.

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun valla çok ilginç bir olay nasıl yandığı belli olmadı mı yaaa. bu yazıyı bloguma koyayım da herkes okusun. ne firmaymış yaa yuh valla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz sigara izmariti veya 10 numara yağ kullanımından şüphelendik ancak itfaiye raporunda belirlenemedi yazıyordu. Teşekkürler bu arada.

      Sil
  3. Çoook geçmiş olsun:( çok büyük talihsizlik... Umarım yaralarınızı hızla sararsınız... Çok büyük ahlaksızlık yapmış taşıma firması... Tekrar geçmiş olsun.... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok çok geçmiş olsun. Biz de yarın tasiniyoruz.

    YanıtlaSil
  5. gördün de mii son yazımıı :)

    YanıtlaSil
  6. daha yeni gördüm gerçekten çok geçmiş olsun,verilmiş bi sadakanız varmış..tekrar çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  7. Çok gecikmiş bir geçmiş olsun olacak. Maalesef şehirlerarası nakliyatta bu durumlar ile çok karşılaşıyor. Kısa süre önce kuzenlerimiz Tekirdağ' dan İzmir' e taşındılar. Eşyalar İzmir'e gelince adamlar ekstra para istediler, vermezseniz eşyalarınızı teslim etmeyiz diyerek tehdit ettiler. Zorbalık ve küfür olayına girmiyorum bile, lanet olsun diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı hikayeyi daha önce ben de duydum maalesef Mehmet Bey. O yüzden Horoz gibi kurumsal firmaları tercih etmek gerekiyor artık. Kuzenlerinize de çok geçmiş olsun...

      Sil
  8. böyle bir olay inanılmaz , büyük geçmiş olsun :((

    YanıtlaSil
  9. Gemiş olsun tekrar Teyzom. Annem arayıp söylediğinde gerçekten çok üzülmüştüm. Eşyaların yerini yenileri alıyor da manevi bir değer yüklediklerimiz insanı rahatsız ediyor.

    Geçenlerde de bir tanıdığın taşınma işi varmış. Eşyaları yerlerine yerleştirmeden gitmelerine birşey dedikleri yok. Çaldığınız eşyaları geri getirmelerini istiyorlardı...

    Ne garip bir dünya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle teyzo. Hakkımızda hayırlısı; yapacak bir şey yok...

      Sil
  10. Offf yeni görüyorum bunu çok kötüymüş :( Sanki bile bile yakmışlar gibi bir izlenim bırakmışlar gerçekten... Allah'a havale etmekten başka yapacak bir şey kalmıyor böyle durumlarda, illa ki karşılığını bulurlar...

    YanıtlaSil
  11. Geldim, gördüm, okudum ve dehşete düştüm Recep Bey:((( O zamanlar sizi takipte değilmişim ya da gözümden kaçmış. İnanın şok oldum. Yüzsüzlüğün, utanmazlığın böylesi ancak vatanımızda olur maalesef diyeceğim. Size bu olayı hatırlattığım için üzgünüm. Ama sizin unutmanız zaten mümkün olamaz... Canlarınıza bir şey olmaması tek avuntumuz olsun. Ama mal da canın yongasıdır. Allah cezalarını versin dilerim. Eşinize ve size sevgi ve saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ülkemizde var böyle kişiler. Bir zaman gelecek muhakkak ödeşeceğiz onlarla zaten. O yüzden üzülmüyoruz artık.

      Saygılar bizden...

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun abi. Nakliye firmasının yaptığı gerçekten insanlık dışı. Allah beterinden korusun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün yıl dönümü olunca biraz araştırdım sosyal medyada. Adamlar benim gibi onlarca kişiyi zarar uğratmışlar. Gerçekten insanlıktan nasibini almamış insanlarmış. :(

      Sil
  13. Geç gördüm. Allah korusun ki kamyonda değilmişsiniz. Maalesef böyle insanlar da var dünyada.. Hakkını bu dünyada olmasa öbür dünyada mutlaka alırsın.
    Geçmiş olsun tekrardan. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de öyle düşünüyoruz. Derdimizle hemhâl olduğunuz için teşekkür ederim Sn. Adsız.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!