Dönel Kavşakta Geçiş Üstünlüğü Kimindir?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
Yaşadığım şehir tam bir kavşaklar şehri! Bursa Büyükşehir Belediyesi yememiş içmemiş kavşak yapmış. Benim de sürekli kullandığım Vatan Kavşağı'nı da sanki büyük bir olaymış gibi bandolarla falan açmaları çok garibime gitmişti. O açılışa ait videoyu da buldum. Halktan kimse yok. Başkan ve kurmayları kısa bir program yapıp gitmişler.

Bu kavşaklar muhakkak trafik sorununun çözümüne katkı sağlıyordur ancak benim asıl konuyu açma sebebim maalesef biz Türklerin kavşaklarda dönüş üstünlüğünün kime ait olduğunu bilmememiz. Bunu bilmediğimiz gibi dönel kavşak girişlerindeki trafik levhalarını da bilmiyoruz sanırım.

Her dönel kavşağa girerken aşağıdaki işaret vardır. Bu işaretin adını ve anlamını bilmeyenler çoğunlukta sanırım. Çünkü bu işaretin adı Yol Ver Levhası'dır. Buradan kavşakta dönenlerin öncelikli olduğunu anlamışızdır umarım.

Yol Ver Levhası
Tekrar etmek gerekirse kavşak içinde dönen araçların geçiş üstünlüğü vardır. Kavşağa yaklaşan araçlar yavaşlamalı ve kavşakta dönen araçlara öncelik tanımalıdır. Bizim ülkemizde ise herkes son sürat kavşağa yaklaşıyor. Nasılsa o kavşağın içinde yavaş yavaş dönüyor ben hemen geçerim diye düşünüyor. Bunun sonucunda da trafik kazaları yaşanıyor. Aşağıdaki animasyonlu görsel de görsel zekası olanlara yol gösterecektir.

Dönel Kavşakta Geçiş Üstünlüğünü Gösteren Animasyonlu Fotoğraf
Bu yazıyı yazmaya başladığımda takip ettiğim sitelerden dunyahalleri.com'da Trafik Sıkışıklığının En Basit Çözümü isimli bir yazıya denk geldim. Yazıyı da muhakkak okumanızı tavsiye ederim. Yazıya ilham kaynağı olan videoyu da aşağıda izleyebilirsiniz:

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Faydalı bir yazı olmuş, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Mücahit DOĞAN.

      Umarım sizin sayenizde başkalarına da ulaşır bu bilgi. Trafikte en çok çektiğim çilelerden biri çünkü.

      Sil
  2. faydalı bilgiiiii tişkiir :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!