Kasabamızın Şehitleri

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Aslen Afyonkarahisar iline bağlı Sinanpaşa ilçesinin Taşoluk Kasabası'ndanım. Kasabamızın ismi son zamanlarda maalesef şehitlerimiz ile ön plana çıkmaya başladı. Eskiden olsa daha çok etki yaratırdı bir köyden 10 günde 2 şehit çıkması ancak artık şehit haberlerine o kadar alıştık ki televizyonda 2 dakikalık haberlerle, gazetelerin okunmayan en alt köşelerindeki haberlerle geçiştiriliyor.

Yerelnet'teki bilgilere göre kasabamızın 2015 nüfusu 3874. Buna benim gibi farklı şehirlerde yaşayanlar dâhil değil. Kasabamız Afyon'un en büyük kasabalarındandır. İşte bu kasabaya 10 gün içinde üst üste iki defa şehit acısı düştü. İlk şehidimiz Kerim ÜYE, 24 Ağustos'ta Bingöl Cehennem Ormanları'nda mayın patlaması ile şehit düştü. İkinci şehidimiz Yunus Emre ARAL ise 3 Eylül'de (dün) Hakkari Çukurca'da operasyonda iken PKK'li şerefsizler tarafından şehit edildi.


İkisinin de birbirinden acı hikayeleri vardı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Biz her ne kadar köylüsü (bile) olarak çok üzülsek de maalesef nankör insanoğlu olarak unutup gidiyoruz. Ancak onların geride bıraktıkları; yakınları çok büyük acılar çekiyor. Şehit olmak nasip olmuş bu güzel köylülerime ancak insan yine de çok üzülüyor. Niye üzülmesin ki? O şehitlerimizden Kerim ÜYE, 15 aylık evliydi. Geride gözü yaşlı bir eş bıraktı. Annesini, babasını bıraktı. Kerim'in kardeşi de askerdeydi ve annesi haberi alır almaz "Kerim mi, Kasım mı?" diye sordu. Hangi yürek dayanır bu acıya?

Yunus Emre'nin hikayesi daha da acı. Yunus Emre'nin bayramdan sonra düğünü vardı. 11 gün sonra düğünü olacaktı. Dün şehit evine gelen basın mensupları görüntü almaya çalışırken Yunus Emre'nin babası "Çekin kardeşim çekin. Bugün bizim düğünümüz var, şerefsizlere inat yollayın. Allah kimseye acı yaşatmasın. Vatan sağ olsun, binlercesi feda olsun. Gerekirse benim canım da bu vatana feda olsun" dedi.


Bu şehitler sayesinde köyümüzde manevi bir ortam olacağını düşünüyorum. Hz. Allah bu şehitlerimizin şehadetini kabul edip bizleri de onlara komşu eylesin. Haklarını bize helal etsinler. Bu şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine Hz. Allah vatanımızı, milletimizi korusun ve terörü destekleyenleri, teröre göz yumanları ve teröristlerin kendilerin kahr-u perişan eylesin!
Tags:

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Amin, inşallah mekanları cennet olur. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun, teröre destek veren kim varsa hepsi belasını bulur inşallah. Bu vatan çok hain gördü ama hepsinin de tarihe gömdü. Allah'ın izniyle bu beladan da kurtulacağız.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!