Siz Berbere Ne Kadar Ödüyorsunuz?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
10
Quora diye muhteşem bir yer var bilir misiniz? Türkçe dil desteği henüz olmayan bu sitede insanlar sorular sorup; cevaplar yazabiliyorlar. Öyle boş beleş konuşmalar olmadığını da şimdiden söyleyeyim. Quora'da dün karşıma çıkan bir konu ilgimi çekti. Soruda "Ülkenizde hangi hizmetler / ürünler ucuzdur?" diye sorulmuş. Değişik ve güzel cevaplar var. Bu cevapların arasında saç kesim fiyatları ilgimi çekti.

Read Saran Udayakumar's answer to What service/product is cheap in your country? on Quora
Read Elijah Mohammed's answer to What service/product is cheap in your country? on Quora

Yukarıdaki cevaplar haricinde de Pakistan, Kenya ve Amerika'da da ucuz olduğuna dair bu konuda cevaplar var. Amerika'da ucuz olması belki ilginizi çekmiş olabilir. California'da yaşayan Vince Parker, Vietnamlı berberlere gidiyormuş ve 4,00 $ ödüyormuş.

Bu yazıyı görünce biz Türkiye'de ne kadar ödüyoruz saç kesimine diye düşünmeye başladım. Kendimden örnek vereceğim ancak öncesinde söylemek isterim ki ben saçıma çok önem veren biri değilim. O yüzden normal mahalle arasındaki bir berbere girip makineyle kesmesini isterim. Berber koltuğunda uzun oturmayı sevmediğim için ve de saçlarım şekil verilecek tarzda olmadığı için makasla kesilmesini istemem. Bursa'da Millet Mah. Derya Cd.'de oturuyorum ve bu civardaki berberler sadece kesim için 15,00 TL alıyorlar. Sosyoekonomik kesimlere göre 10,00 TL olan yerler de var Bursa'da. İsim yapmış, saç kesimi haricinde ekstra muameler yapan yerler her yerde vardır o yüzden onları değerlendirmeye katmıyorum. Zaten öyle yerlere gitmiyorum da. Makineyle kesim olduğu için aslında benim işim daha kolay ve buna rağmen makasla kesim yapılanla aynı parayı ödüyorum. Bu haksızlık :) Ben Bursa'ya taşınmadan önce Uşak'ta yanlış hatırlamıyorsam 7,00 TL ödüyordum sadece kesim için.

Bu yazımı okuyanlar (özellikle erkekler) kendi berberlerine ne kadar ödediklerini yazabilirler mi? Merak ettim açıkçası.

Saçımdan o kadar bahsettim. Merak edenler için bir fotoğrafını koyayım. Hem de şu yazıyı noktaladığım anda çektiğimden. :)

Yorum Gönder

10Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Gerçekten güzel bir konu berber meselesi önemli :) eşim makasla kestiriyor ve 15 lira veriyor hatırladığım kadarıyla :) oğlumun saçı makina ile kesildiği için 5 liraya kestiriyordum :) ama artık uzunca bir zamandır evde oğlumun saçını kendim kesiyorum :) biraz daha profosyonel bir makina bulursam işim daha da kolay olacak :) kızımın saçını kestirmek için en son 35 tl verdiğimde tövbe ettim artık onun saçını da kestirmemeye ne var canım uzun kullansın :) işin şakası bir tarafa 35 tl bir kesim için bana oldukça fazla geldi.Tek pişmanlığım saçlarını kestirmeden önce keşke fiyat sorsaydım arkama bakmadan kaçardım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makasla da kesilse makinayla da kesilse aynı para alıyorlar. İşte bu adaletsizlik bence. Makinada çok işçilik yok ki. :) Teşekkürler yorum için.

      Sil
  2. Ben de 15 TL ödüyorum İzmir'de. Eski berberime 10 TL ödüyordum. O dükkanı kapattı. Şimdi ne o fiyata kesen, ne de onun gibi güzel kesen var. Sürekli berber değiştiriyorum ama henüz aradığımı bulamadım.

    (Bu arada blogunu vakit buldukça takip ediyorum. Başarılı yazılarından dolayı tebrik ederim.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu cevabı İzmir'den yazıyorum ben de. :) Benim bir berbere sadakatim yoktur. Hangisi boşsa girerim çünkü beklemeyi sevmem.

      Takibin için de teşekkür ederim.

      Sil
  3. Yaklaşık 9 aydır berbere gitmeyince kaç TL olduğunu unutmuşum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçlarını uzatıyorsun desem arada yine gidilir. Demek ki evde kendin kesiyorsun. Doğru mudur? :)

      Sil
  4. Saç sakal 20 tl.Sadece saç ise 15 tl :))

    YanıtlaSil
  5. Ben Qura da bir kere ödevimi yaptırmıştım :) Saç kesim konusunda, ben Eskişehirde genelde 15 tl ye kestiriyorum,ama 20 tl olanlarda oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Mustafa TÜRKÖZ, Eskişehir de Bursa'yla aşağı yukarı aynı demek ki. Teşekkürler...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!