Mustafa Kemal ATATÜRK'ün İmzaladığı Cinsel İstismar(!) Yasası

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Bu sabaha kadar gündemimize meşgul ediyordu bu cinsel istismar kanunu ancak bu sabahki Adana bombalı saldırısı ile Fırat Kalkanı'ndaki şehit haberlerimizden dolayı gündem bir anda değişti. Vefat edenlere ve şehitlerimize bu vesile ile Allah'tan rahmet diliyorum. Bu olaylarda en ufak bir şekilde bile parmağı olanları da Hz. Allah'a havale ediyorum.

Cinsel istismar yasası ile ilgili ben de bir şeyler karalamak istiyordum ancak bir türlü fırsat olmamıştı. Bu yasa konusu gündeme geldiğinde aklıma ilk gelen şey kesin birileri bunun sonucunda nemalanacaktır oldu. Durduk yere böyle bir şeyi araya sıkıştırmaları başka türlü ifade edilemezdi zaten. Bakalım bu yasa önergesinde ne diyor?


"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na 

 Görüşülmekte olan Kanun Tasarısının Geçici 1. maddesine aşağıdaki fıkranın eklenmesini arz ve teklif ederiz. 

 "(2) Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkındaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir""

Maksat muhabbet olsun diye muhalefetlik yapanlar direkt eleştiri yağmuruna tuttular. Ben kesinlikle iki taraftan da olmadım ve değilim de. Doğudaki çocuk yaşta evlilikleri kimse inkar edemez. Buna çare bulmanın muhakkak yolları da vardır ancak bu ansızın, ortada herhangi bir sebep olmaksızın ve kimseye danışılmadan olmamalıdır. Dediğim gibi zaten AKP bunu birdenbire çıkardığı için şüphelendim. Muhakkak kodaman birileri faydalanacaktır bu yasadan.

Yazımın asıl konusuna gelecek olursak yukarıdaki metne benzer bir metin paylaşacağım şimdi sizinle:

Bu metinde de şimdiki Türkçemiz ile diyor ki:

“Her kim on beş yaşını dolduran bir kızı alacağım diye kandırıp da tecavüz ederse altı aydan bir seneye kadar hapsolunur. Evlenme vukuu hâlinde ceza sakıt olur. Şu kadar ki beş sene zarfında makbul bir sebep olmaksızın boşama vaki olursa hukuku umumiye davası avdet eder…”

Yukarıdaki metin 1 Mart 1926 günü Meclis’te kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal ATATÜRK ve Başbakan İsmet İNÖNÜ’nün imzalarıyla 13 Mart günü Resmî Gazete’de yayımlanan kanunun, "1889 Zanardelli Kanunu" olarak bilinen 423. maddesidir. Bütün maddeleri okumak isterseniz 320 No'lu Resmî Gazete'ye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. İlgili madde 56. sayfadadır.

AKP'nin hazırladığı metin ile ne kadar da benziyor değil mi? Bu konuda sizin görüşleriniz nedir? 

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Siyasetten hiç anlamam. Herkes kendine göre işine geldiği gibi kanun yapıyor. Halbu ki Hz. Allah'ın kanunlarına göre yaşayabilseydik herşey daha nizami olurdu.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!