Suyun Rengini Hep Birlikte Değiştirelim!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Bu sabah abonesi olduğum Diversity Farklılık Derneği'nin Youtube kanalında çok etkileyici bir video izledim. Siz de ilk önce videoyu izleyin sonrasında yazımı okumaya devam edersiniz artık.



Bu videoyu izledikten sonra ilk olarak sahip olduklarımıza karşı ne kadar da az şükrettiğimiz geldi aklıma. İkinci olarak da bu tarz videoları izleyip çağrı almamıza rağmen ne kadar da duyarsız kaldığımız geldi.

Diversity Farklılık Derneği daha önce gönüllü (buradan şu anda gönüllü olmadıkları gibi bir anlam çıkmasın lütfen) olarak devam ettirdikleri faaliyetlerini 2011'de bu dernek altında kurumsallaştıran ve farklılıkların birer zenginlik olduğunu bilen ve bunu yaymaya çalışan; son zamanlarda Afrika kıtasına götürdüğü yardımlarla adından söz ettiren bir dernek.

Afrika'da kurban kestirmek isteyenlerin, su kuyusu açtırmak isteyenlerin çok küçük meblağlarla büyük sevaplara nâil olabilecekleri bir aracı kurum aslında Diversity Derneği.

Yukarıdaki videoda da izlediğiniz üzere o bölgede temiz bir içme suyu hayâtî önem taşıyor. Bizim sahip olup da burun kıvırdığımız birçok şeye o yüzleri siyah ama kalpleri bembeyaz insanlar ulaşamıyor bile.

2008'de ben de Güney Afrika Cumhuriyeti'ne gitmiştim 3 aylığına. Diversity Derneği henüz dernekleşmemişti o zamanlar. Güney Afrika, diğer Afrika ülkelerine nazaran daha iyi şartlara sahip olmasına rağmen aradaki farkı görebiliyorsunuz.

Yukarıdaki video beni çok etkiledi ve 9 yıl öncesine götürdü. Diversity Farklılık Derneği'nin websitesine girince gördüm ki şu sıralar yeni bir Âb-ı Hayat Su Kuyusu Projesi varmış. Çad'da açılacak olan Hz. Zeynep Binti Huzeyme (r.anha) Su Kuyusu için bağış kabul ediliyor. Küçük bir bağışla elimi taşın altına sokayım dedim.

Sizler de toplam değeri 11.000,00 TL olan bu hizmette bir payım olsun diyorsanız Diversity Derneği'nin websitesine tıkladığınızda anasayfada aşağıya doğru inerken karşınıza çıkacak aşağıdaki banner'a tıklamanız.


Videoyu tekrar tekrar izleyin ve kendi sahip olduklarınızı da düşünerek elinizi taşın altına koyun. Unutmayın bu bir insanlık görevidir ve müslümanlığın da gereğidir. 

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!