Tek Telefonda Çift Facebook ve Twitter Kullanımı

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
Çoğu sosyal medya kullanıcılarının farklı sosyal medyalarda farklı amaçlara yönelik birden fazla hesabı olduğu kanıtlanmış bir gerçek. Hâl böyle olunca tek telefonda aynı platformdaki birden fazla sosyal medya hesabını da yönetmek istiyor insan.

Şimdi sırasıyla ilerleyelim. Önce Twitter'ı ele alalım.

Twitter'da tek uygulama üzerinde birden fazla Twitter hesabını yönetmeniz mümkün. Ekstra yapmanız gereken bir işlem yok. Twitter uygulamasına girdiğinizde profil fotoğrafınıza tıklıyorsunuz. Sağ üst köşedeki sekmeye tıklayarak yeni hesap ekle diyerek ikinci hesabınızı da Twitter uygulamasına ekleyebilirsiniz. Benim Twitter uygulamamda şu an çift hesap çalışıyor. 

Dediğim gibi ben Twitter uygulamasında çift hesap kullanıyorum ancak daha da eklenebilir sanki. Limit ne kadardır bilmiyorum. Ancak fazlasına da gerek yoktur herhalde. :)

Ancak bir twit gönderirken hangi hesapta olduğunuzu dikkate alarak hareket edin. Yoksa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE'nin düştüğü hataya düşüp kendi kendinizi överek rezil olabilirsiniz. Bakınız:


Şimdi sıra Facebook'ta. Facebook, insanların fake hesaplar açmasını aslında kesinlikle istemiyor ve bununla ilgili olarak da yoğun çaba sarfediyor. Twitter gibi tek uygulamada çift hesap kullanılmasına izin vermiyor ancak tek telefonda çift hesap kullanmak isteyenlere çözüm de yine Facebook'tan geliyor.

Facebook daha az veri harcayan, telefonu yormayan, hafif bir uygulama yapıp adına Facebook Lite koymuş. Taş fırın erkeği olan asıl Facebook uygulamasında birincil Facebook hesabınızı yönetirken; ikincil hesabınız için Facebook Lite'ı kullanabilirsiniz.

Facebook Lite'ı indirmek istiyorsanız Android için buraya tıklayınız. iPhone kullananlara link yok. :)

Benim için şu sıralar çift hatlı telefonumda hem şirket hattım için hem de bireysel hattım için çift Whatsapp kullanımı gerekli. Google Amca'da çeşitli tavsiyeler var ancak biraz kafa karıştırıcı işler. Çok da uğraşmak istemediğim için üzerine düşmedim ancak Whatsapp özellikle çift hatlı telefon kullananlar için bence bunu dikkate almalı ve bu özelliği devreye sokmalı.

Yazım umarım size faydalı olmuştur. Yorumlarınızla renk katmanızı rica ederim.

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Durum karışık aslında bir yalan söyleyip sonrada o yalanı idare edemeyip açık vermeye benziyor 😀. Başkanın düştüğü durum çok komik gerçekten 😀. Bizler için faydalı olan bu bilgiler için çok teşekkür ederim 😊

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!