Hizmeti En Yavaş E-Ticaret Sitesi: Dekorazon.com

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
10
Dekorazon.com son günlerdeki TV reklamlarıyla kendini duyurmayı başardı. Belli ki TV reklamları işe yaramış ve satışlar patlamış ancak satışların patlamasına ters orantılı olarak hizmet kalitesi düşmüş.

Dekorazon'dan ilk alışverişimi 28.02.17'de yani geçen ay yaptım. Normal şartlarda 09-15.03.17 tarihleri arasında gelmesi gereken siparişimiz 25.03.17'de geldi. Bu süreçte firmadan siparişimiz hakkında bilgi almak için yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Websitelerindeki Hızlı Destek bölümünden sorduğumuz sorulara da cevap alamadık.

Neyse ki siparişimiz geldi. Eşim de ürünü çok beğenince ve fiyatı da uygun olunca diğer odalara da almak istedi. İlk aldığımız ürün (meraklıları için söyleyeyim) Casberghome'un dijital baskılı aşağıdaki fon perdesi idi:

Biz aldığımızda 39,90 TL idi fiyatı. Dün akşam da 39,90 TL idi. Biz ikinciye alınca zam yapmışlar. Evet biz 25 gün beklememize rağmen ve bu süreçte Dekorazon'dan hiçbir bilgilendirme gelmemesine rağmen ürünü beğendiğimiz için ve fiyatı da uygun olduğu için bu sefer daha yüklü sipariş verdik dün akşam.

Siparişi verdikten sonra benim kararsız biricik eşim yine fikir değiştirdi. 5 parça üründen 1 parçasını değiştirmek istediği için firmaya yine Hızlı Destek bölümünden yazdık. Tabii ki yine cevap gelmedi. Bunun üzerine ben bugün öğle arasında firmayı aradım. 9. sıradan başladığım bekleme sürem 17 dk sürdü ancak niyeyse görüşemeden telefon kapandı. Seslerini alamıyordum ben. Sonrasında eşimi arayıp işim olduğunu; kendisinin aramasını rica ettim. O da 11. sıradan itibaren beklemeye başlamış ve 35 dk'lık bekleme sonunda görüşebilmiş. Firma aşırı kurumsal olduğu için talep ettiğimiz değişikliği yapamayacağını söylemiş. Eşim de sadece o ürünü iptal ettirmiş. Değişim talep ettiğimiz ürünle yeni beğendiğimiz ürünün fiyatı aynıydı aslında. Yapmaları gereken şey Casberghome'a siparişi iletirken bizim yeni talep ettiğimizi iletmek olacaktı ancak bu süreci bile yönetemiyorlar.

Müşteri Hizmetleri'ni aradığınızda telefonda o kadar uzun süre bekliyorsunuz ki insanın aklına burası tek çalışanı olan bir şirket mi acaba diye geliyor. Bu yazıyı yazarken Twitter'da firma hakkındaki yorumlara da bakıyorum. Yorumlarda benimle aynı düşünen bir twit de gördüm. 
Begüm Hanım bizden de sabırlıymış ve 1 saat 13 dk boyunca müşteri hizmetleriyle uğraşmış. Twitin devamında bu ekran görüntüsünü aldığında henüz görüşmesi bitmediğini de söylemiş Begüm Hanım.

Bu telefon görüşmesinde ara ara bir ses devreye giriyor ve websitesi üzerindeki Hızlı Destek bölümünden daha hızlı destek alabileceğimizi söylüyor. Daha önce denemesem inanacaktım ama inanmadım tabii.

Firmanın sosyal medyadaki aldığı tepkiler çok kötü. Uzun süre dayanamaz gibi geliyor. Firma sahibinin bir an evvel bir şeyler yapması gerekiyor bence. İade ürünümüzün para iadesini de 5 gün içine yapılacağını söylemişler. Takip edeceğim ve gerekirse yine buraya yazarım.

Twitter'a Dekorazon diye yazınca ruhum daraldı. Yukarıdaki Türkan Hanım'ın twitine cevap veren Arda Bey, Dekorazon mağduru olduğunu ve bu yüzden de dekorazonsikayet.com adresini açtığını söylemiş. (Site aktif değil.) O kadar çok olumsuz yorum var ki benim attığım yazı başlığı ve başında yazdıklarım çok iyimser kalmış sanırım.


Ben okumaktan bıktım en iyisi Dekorazon aramasının linkini vereyim de siz oradan okuyun şikayetleri. Aramızda da var mı Dekorazon şikayetçileri acaba? Onlar da yazsın da bilgilenelim.

Yorum Gönder

10Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Benim için bu siteye katlandım hayatım teşekkür ederim:) umarım bu şikayetler işe yarar da bu durumlara çare bulurlar....

    YanıtlaSil
  2. İlginç, normalde bu tür firmaların daha ilgili olması gerekir...

    YanıtlaSil
  3. Aa benimde merak ettiğim ve alışveriş yapmak istedigim bir siteydi reklamlardan dolayı sanırım sağolun bilgilendirme icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 2. alışverişten sonra Twitter mesajlarını görünce iyice soğudum firmadan. Şu ürünler de gelse de bu defter kapansa diye düşünüyorum. Dikkatli olmakta fayda var.

      Sil
  4. Henüz tanışamadım bu aşırı kurumsal siteyle :) Geçmiş olsun, bir an önce gelir umarım siparişleriniz.

    YanıtlaSil
  5. O kadar yatirim yapip tvlere reklam veriyorsun ancak musteri memnuniyeti on planda tutarak daha fazla musteri kazanmak yerine musteri kaybetmeyi yegleyen bir firma anlasilan. Gercekten yanlis bir tutum firmanin yaptigi. Birde benim kendi tecrubem dogrultusunda edindigim bir kani var ulkemizde belli bir seviyeye kadar gelmeyi basaran firmalar hele ki e ticaret siteleri daha fazla musteri memnuniyeti on planda tutmak yerine isi bosluyorlar. Anlamis degilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dengeli bir şekilde büyüyemeyen her firmada var maalesef bir sorun. Departmanlardan bir tanesi bile işini tam yapmazsa çorap söküğü gibi geliyor ve şirketin başına iş açıyor.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!