Mustafa Kemal İLHAN Parkı Bakımsızlıktan Geçilmiyor!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
10
Twitter üzerinden kurumlara, markalara ulaşıp şikayet ve beğenilerimi iletiyorum zaman zaman. Bursa Yıldırım ilçesinin Millet Mahallesi'ndeki Mustafa Kemal İLHAN Sağlıklı Yaşam Parkı'nın içler acısı hâlini Yıldırım Belediyesi'ne Twitter üzerinden iletmek için çok uğraştım ancak sanırım fotoğrafların çözünürlüğü yüksek geldiği için olmadı. İçimde kalmasın diye ben de buraya yazıp yetkililere bu şekilde ulaşmak istedim.

Bahse konu Mustafa Kemal İLHAN Sağlıklı Yaşam Parkı'nın yakınında oturuyoruz. Her ne kadar site içerisinde oyun alanı olsa da Kayra Eymen evladımız çoğu zaman "büyük park" diye nitelendirdiği Mustafa Kemal İLHAN Parkı'na gitmek istiyor. Haftaiçi annesi götürüyor geçen haftasonu da hep beraber gitmiştik.

Daha önceleri gittiğimde de kendi aramızda eleştirdiğimiz birtakım şeylerin bu yaz daha da kötüye gittiğini gördük. Belediyelerin Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde yaza hazırlık çalışmaları kapsamında park ve bahçelerin temizlenmesi, eksiklerinin giderilmesi, gerekli düzenlemelerin yapılması gibi faaliyetleri olmuyor mu acaba? Normalde olması gerekiyor da Yıldırım Belediyesi mi bu işleri yapamıyor?

Bahsettiğim parkın ilk görünümü şöyleymiş. Yıl 2012!


Şu fotoğraf ne kadar cezbedici değil mi? Şimdiki hâlinden de fotoğraflar koyacağım birazdan aşağıya ancak öncesinde başka bir konuya değinmek istiyorum.

Mustafa Kemal İLHAN Parkı'nda sizi ilk karşılayan, kamelyaları da gasp etmiş olan seyyar satıcılar oluyor. Hepsi aynı kişi veya aileye ait olduğunu düşündüğüm tezgahlarda bardakta mısır, çekirdek ve abur cuburun yanı sıra çocukların ilgisini çekebilecek oyuncaklar satılıyor. Seyyar satıcılar bizim kültürümüzde vardır. Kimsenin ekmeğiyle de oynamak gibi bir derdimiz yok ancak eğer bu arkadaşlar belediye tarafından izinlilerse belediyenin kendilerine ayrı bir yer tahsis etmesi gerekir. İnsanların dinlenmeye geldiği kamelyaları işgal etmeleri hiç hoş değil.

Oyuncak tezgahından bir görüntü.
Kendim kullanmadım ama geçen sene aktif olmayan ve bu sene aktif hâle getirilen (belediye tarafından aktif hâle getirildiğini de düşünmüyorum ama) WC'lerin de 1,00 TL ücretle hizmet verdiğini gördüm. Ayrıca yine duyduğuma göre seyyar satıcılar ürünlerini bu WC'de depoluyormuş. Adı sağlıklı yaşam parkı ama gerçekten öyle mi acaba?

Şimdi gelelim parkın şimdiki içler acısı hâline. Tamam burada belediyenin ilgisizliğinden dem vuruyoruz ama bu parkı belediye bu hâle getirmedi. Demek istediğim biz vatandaşlar olarak hor kullanıyoruz her şeyi, çevremize ve insanlara saygı göstermiyoruz. Bilinçli insanlar değiliz kısacası. Belediye de üstüne düşen sorumlulukları yapmadığı için sonuç böyle:

İlk fotoğrafta gördüğünüz turuncular nerede?

Tırmanma ipi kopmuş ama kimin umrunda?


Merdivenden çıkınca burada bir korkuluk varmış ama şimdi yok. Diğer tarafın görüntüsü de aşağıda.


Kaydırağın sonu direkt beton. Kauçuk soyulmuş.
Yukarıdaki fotoğraflar benim kendi çekimlerim. Google, Facebook ve Foursquare gibi servislerde yüzlerce benzer fotoğrafları görebilirsiniz. Benim daha çekemediğim çocukların güvenliğini tehdit edici bir sürü unsur var bu parkta. Tutunma yerleri kırılmış salıncaklardan tutun da tamamen kırılmış ve ortadan kaldırılmış korkuluklara kadar her türlü tehlike parkta mevcut.

Buradan Yıldırım Belediyesi özelinde tüm belediyelere ve kamu kurumlarına sesleniyorum. İhaleler ile yaptırdığınız işleri iyi takip edin. Kalitesiz malzeme kullandırmayın. Ürüne ve hizmete göre mümkün olabildiğince en uzun garantiyi talep edin. Milletin parasını çarçur etmeyin, ettirmeyin. Bunun vebali çok büyüktür.

Bir de benim gibi vatandaşlara sesleneyim sesim kısılmadan. Sizler de lütfen yerlere çekirdek ve çöp atmayın. Çocuklarınıza da küçük yaşlardan itibaren bu alışkanlığı aşılayın. Çevresine ve çevresindeki insanlara saygılı birer birey olması için tüm gayretinizi gösterin. Bırakın okumamış biri olsun ama saygıyı sevgiyi elden bırakmasın.

Hepinize sağlıklı yaşam parklarında sağlıklı bir yaşam dileklerimle... 

Yorum Gönder

10Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Görüntüler cidden çok kötü, ilgisizlik diz boyunu aşmış. Orda yakın gelecekte bir kaza olmaması için mucize gerek. O bölgenin belediyesi bir an önce duruma el koyup düzenlemeleri yapmalı. Sizi yürekten kutluyorum duyarlı vatandaş davranışınızdan ve hepimize örnek oluşunuzdan dolayı. Teşekkürler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfirullah. Herkes duyarlı olsa zaten böyle sitemlere de gerek kalmayacak ama :(

      Sil
  2. Parklardaki, sokaklardaki çöpleri geçtik artık. El değmemiş diye düşünerek gidilen kırlar, ormanlar bile çöp dolu.
    O çöpler çöp olmadan önce nasıl taşıyıp getirdiniz oralara kadar da, çöpünü niye götüremiyorsunuz? diye sorası geliyor insanın.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün Bursa'nın en güzel yerlerinden Kültür Park'taydık. Görünüşü kültürlü, okumuş dediğimiz insanlar bile güzelim parkta yerlere çekirdek kabukları atıyor maalesef. Göz göre göre bunları yapan insanlar kimsenin görmediği yerlerde neler neler yapabilir!

      Sil
  3. Her yer aynı maalesef. Bir işi yapmak mesele değil, takip etmedikten sonra dünyanın en iyisini yapsan ne olur! Eğitimli olmak başka bir şey, toplum bilinci başka. Biz bundan ne yazık ki fazla nasibini alamamış bir toplumuz.
    Öte yandan bizde hiçbir iş düzgün yapılmıyor. Çok acı ama gerçek. Geçen hafta Merinos`ta konsere gittim. Salon şahane, akustik vs. Ama binanın alttaki park yerinden geçiş korku evi gibi. Nemli duvarlar, boyası akmış, alçak korkuluklar...Hiç yakışıyor mu böyle bir kültür merkezine! Yapan firma hiç mi hesaplamadı yağmur girer mi diye, yalıtımdan haberi mi yoktu. O kadar örnek çok ki böyle sizin parkı görünce hiç şaşırmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merinos'ta bir etkinliğe gittiğimizde biz de bir defasında keşfetmiştik o alttaki otoparkı ve maalesef o içler acısı hâline biz de tanık olmuştuk. Dediğiniz gibi her şeyimiz gelişigüzel maalesef. :(

      Sil
  4. İlk hali ne kadar da güzelmiş, inşallah bir an önce gereken ilgiyi gösterirler de, insanlarda ona göre dikkatli davranır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah diyoruz ama durum daha da kötüye gidiyormuş. İki gün önce eşim çok fena (çok özür diliyorum) idrar kokusu geliyor demişti. Oğlum da artık oraya gitmek istemiyor.

      Sil
  5. yapılmış sonra da terk edilmiş gibi duruyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Ülkemizdeki çoğu yatırım maalesef bu şekilde oluyor. :(

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!