Geroq Mali

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
9
Yine ne yazmış bu adam, "Geroq Mali" de neymiş diye gelenler vardır muhakkak. Hoşgeldiniz, hemen açıklıyorum. Sizlere ortaokul ve lisedeki sınıf arkadaşım Mehmet Ali (Mali)'nin yeni açtığı seyahat blogundan bahsedeceğim bugün.

Geroq Kürtçe'de "seyyah" demekmiş anladığım kadarıyla. Blogunun "Hakkımda" kısmında buna değinmiş zaten.

Biz kendisiyle Afyon'da sırasıyla Gedik Ahmet Paşa İÖO ve Cumhuriyet Lisesi'nde okuduk. Sıra ve sınıf arkadaşıydık. O zamanlar liseler ayrılırken Süper Lise kavramı vardı ve biz Süper Lise'de yabancı dil ağırlıklı okuduk. Üniversite tercihlerinde ben İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı'nı tercih etmişken o Ankara Üniversitesi Kore Dili ve Edebiyatı'nı seçmişti. Lise anılarım depreşti ve bazı fotolara ulaştım.









Üniversite için ayrıldıktan sonra adam akıllı bir daha görüşemedik kendisiyle. Sadece sosyal medyadan birbirimizi takip ediyorduk. Takip edebildiğim kadarıyla birkaç firmada çalıştıktan sonra en son Samsung'da çalışıyordu Mehmet Ali. Sonradan ne olduysa Norveçli bir arkadaşı ile birlikte dünyayı seyahat etmeye başladılar. Şu an belki de herkesin hayalini kurduğu bir şey yapıyor kendisi. Her şeyi arkasında bırakıp dünyayı turluyor. Şu an Filipinler'de.

Ona blog açmasını söylemiştim bir instagram paylaşımı altında ve yenilerde geroq.com alanadıyla bloglamaya başlamış. Henüz blogda tam aktif değil ancak kendisini Instagram'dan takip etmenizi öneririm. Aşağıda son paylaşımlarından bir tanesini görebilirsiniz. Blogunda sırf seyahat postları için ayrı bir Instagram hesabı görünüyor ama onu da çok aktif kullanmıyor sanırım. O hesaptaki tek gönderiyi de aşağıda paylaşayım da oradan da takip edin siz.


Mehmet Ali Efe (@m.ali.efe)'in paylaştığı bir gönderi ()


Turkish➡ follows English Yeni web sitesi linki: https://geroq.com YOLLARIN TARTIŞILMAZ LORDU/ Manila'dan dün itibariyle ayrılıp Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a  varmış bulunmaktayım. Gelmeden önce Manila'da bir haftadan fazla bir süre kalıp bir blog kurmaya çalıştım. Fotoğraf ve hikayeleri blog üzerinden de paylaşmaya devam edeceğim. Bu fotoğrafı Manila'da çin mahallesine yakın bir yerde çektim. Jeepney ya da kısa adıyla jeep olarak adlandırılan toplu taşıma aracı bir zamanlar Filipinlilerin yaratıcılığını, yenilikçi ruhununu ve becerisini sembol  eden ,"Yolların tartışılmaz lordu" olarak bilinirdi. Fakat günümüzde hükümet tarafından getirilen yeni düzenlemeler sonucu maliyet artışı, yeni ucuz alternatiflerin çıkması ve rekabet gibi sebeplerden ötürü tehdit altında,zedelenmiş bir sembol haline gelmiştir. ===========================================> New web site: https://geroq.com I just arrived to Kuala Lumpur yesterday. Before leaving Manila, Ive stayed for more than one week there to create my website . From now on, l will keep sharing stories and photos on my website  as well. I've took this photo nearby of metro station which close to china town in manila. Jeepney is one of the most popular transportation vehicle used in Filipinos and it was once called the "Undisputed King of the Road" which was the symbol of Filipino creativity, innovativeness and ingenuity.Today, it is a tarnished icon, its survival threatened from many regulations which are bullied by government , victimized by rising costs and the competition of cheaper alternatives. #solotravel #wanderlust #photography #igtravelers #igersphilippines #travellerlife #wearejuxt #igtravel #travellingalone #travelaroundtheworld #instagood #picoftheday #instahub #kurdish #instatraveling #govisitphilippines #nationalgeographic #philippines #ig_photooftheday_nature #gezgindergi #gezgindunyasi #travellersplanet #paradise #snorkelling #submarine #sealife #jeepney
Mehmet Ali EFE (@geroqefe)'in paylaştığı bir gönderi ()


Mali dostum! Döndüğünde Bursa'ya da beklerim. Buralarda da keşfedilecek yerler var unutma!

Yorum Gönder

9Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. vay be, sanki geçmişte yolculuk yaptım kendi lise yıllarıma döndüm. Yalnız şu sondan ikinci fotoprafı çeken arkadaşı ayrıca tebrik etmek istiyorum :)) boş sınıfı çekmek istemişte zorla insanları araya sıkıştırmış gibi :))

    YanıtlaSil
  2. okul anıları ne güzel..:) kendi okul anılarıma gittim bi ara.. :) ne güzeldi o günler..arkasınızın samsung gibi dev bir firmada görev yapması aslında gurur verici bir durum..tebrik ederim onu..güzel bir konuydu, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pardon "arkadaşınızın" demem gerekirken "arkasınızın" demişim.. .:) kusura bakmayın,hızlı yazmanın hataları işte..:) kolay gelsin..

      Sil
    2. Samsung'da 4 yıl çalıştıktan sonra yüreğinin götürdüğü yere gitti artık. :) Zaten başarılı bir arkadışımızdı.

      Sil
  3. Masallah hatiralariniza sahip cikmissiniz...

    Ne güzel..

    Resimlerle gecmise yolculuk gibi olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Hayallerinin pesinden koşanlara her zaman imrenmişimdir.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!