Google Haritalar'da Zaman Çizelgesi

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
7
İçimiz dışımız Google, Facebook oldu. Adamlar ne yaparsak biliyor artık. Biz unutsak onlar unutmuyor. Facebook, Tarihte Bugün diye her sabah önümüze bir rapor sunuyor. Kimi zaman sevinidiriyor, kimi zaman üzüyor ama güzel bir şey aslında. Anılar tazelenmiş oluyor.

Google ise Google Haritalar özelinde bir Zaman Çizelgesi olayı başlatmış. İnternetiniz açık olduğu süre boyunca sizin nerelere gittiğinizi, a noktasından b noktasına ne kadar zamanda gittiğinizi; arabayla mı yoksa yayan mı gittiğinizi her şeyi önünüze getiriyor. Sizin o haritaya sağladığınız katkıları da gösteriyor aynı zamanda. Bu da güzel bir şey aslında.

Henüz ülkemizde Google Haritalar'daki yerler Avrupa'ya ve Amerika'ya kıyasla istenilen oranda olmamasından kaynaklı olarak sistem henüz tam olarak Türkiye'dekilere uygun değil. Yani demek istediğim şu ki sizin de bildiğiniz üzere Google Haritalar tamamen gönüllü yerel rehberler ile oluşturulan bir sistem. Yani yerel rehberler kendi sokaklarındaki, mahallelerindeki, şehirlerindeki yerleri sisteme ekliyor. Türkiye'de de çok fazla bu şekilde gönüllü olan kullanıcılar olmadığı için Google Haritalar'da her yeri bulamayabiliyorsunuz. Haritada yer alsa bile eksik veya yanlış bilgiler de olabiliyor. İşte bu yüzden ülkemizde sistem tam manasıyla kullanılamıyor.

Hani dedim ya bu zaman çizelgesi de güzel bir şey diye. Şöyle bir güzelliği var ki gezip gördüğünüz yerleri daha sonra görebiliyorsunuz. Bu konuda da yanlışlıklar yok değil. Ben hayatımda hiç Erzurum'a gitmememe rağmen zaman çizelgemde yer alıyor. Hem de Bursa'dan Erzurum'a giderken 1037 km'yi 14 dk'da gitmişim. Dönüşte ise biraz yavaş dönmüşüm: 1041 km'yi 33 dk'da katetmişim. Yorgunluktan olsa gerek. :)

Bazı yerler haritamda yazmıyor. İspanya ve İtalya'ya gittiğim çıkmış ancak Fransa ve Güney Afrika ile yurtiçinde gittiğim çoğu ilimizi göremedim. Kısacası eksikleri var. Kim bilir o dönemde bizim internetimizle ilgili sıkıntılar varmıştır. Hatırlamıyorum artık.

Sizin de eğer bir Google hesabınız varsa muhtemelen sizin zaman çizelgeniz de oluşmuştur. Şuraya tıklayarak siz de kendi çizelgenizi görüntüleyebilirsiniz.

Bu arada yazıda bahsettiğim yerel rehberliği tavsiye ederim. Ben kendim de 5. seviye bir yerel rehberim.

Yazı biraz uzun oldu ama Google'dan gelen zaman çizelgesi maili ile bitireyim.

Haziran ayında gittiğiniz yerler
Google Haritalar'daki zaman çizelgeniz, daha önce gittiğiniz yerleri sergilemenize yardımcı olur. Zaman çizelgesinde geçen aya göz atın, son seyahatlerinizi ve daha önce bulunduğunuz yerleri hatırlayın.
ZAMAN ÇİZELGESİNİ KEŞFET
Bu ay 1 şehri ziyaret ettiniz
Bu ay 34 yeri ziyaret ettiniz (19 yeni)
+32 tane daha
Zaman çizelgesinde etkinliğiniz
Bu ay 28 km yürüdünüz
Bu ay bir araç içinde 60 saatten fazla zaman geçirdiniz
Zaman çizelgenizde zamanla ilgili tüm istatistikler
Ay'a ulaşmaya 72.138 km daha kaldı
2
toplamda ziyaret edilen ülke veya bölge
15
şehir ziyaret ettiniz (toplam)
425
yer ziyaret ettiniz (toplam)

Yorum Gönder

7Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Ben de Google yerel rehberim. Kıyıda köşede güzel yerleri keşfedip, bilgi vermek çok keyifli. Zaman çizelgesini detaylı incelememiştim. Ancak bazen bu kadar izlenmek tedirgin etmiyor değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz kaçıncı seviye bir yerel rehbersiniz? O tedirginlik herkeste var ama yapacak bir şey de yok.

      Sil
    2. Ben de sizin gibi 5. seviyeyim :)

      Sil
  2. Desenize saklanacak deliğimiz kalmadı, nerede olsak kabak gibi açıktayız. Deve kuşu misaliyiz yani. :)

    YanıtlaSil
  3. Zaman çizelgesi yanlış gösterirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstte de bahsettiğim gibi evet gösterir. Sonuçta kul yapısı be kardeşim.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!