Türkiye'deki Yabancı Hayranlığı

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
Beşiktaş taraftarıyım. Daha önce sanırım hiç futbol konularına girmedim o yüzden yazımın başında belirteyim dedim.

Galatasaray dünkü DG Sivasspor maçıyla ligde 3'te 3 yaptı. Tâbiri câizse doludizgin ilerliyorlar. Ancak dün akşamdan beri her yerde Bafétimbi Gomis konuşuluyor. Tamam konuşulsun ama bu arada bir kişiye ise haksızlık yapılıyor. O isim ise Tolga CİĞERCİ.

Gomis'in en çok konuşulduğu konu ilk 3 haftada 4 gole ulaşması ve her maçta gol atması. İyi de be kardeşim Tolga da aynısını yaptı. İkisinin de şu an ilk 3 hafta sonunda 4'er golü var. Bizde maalesef kendinden olanların yaptığı iyi şeyler göze görünmez ancak kötü bir durumda da linç kampanyası başlatılan ilk kişi o kendi canından olan kişiye karşı yapılır.

Bizde de sürekli eleştirilmesine rağmen Cenk TOSUN var. Ya bu adamı beğenmiyorsunuz ama adam takıma bir şekilde müthiş katkı sağlıyor. O yokmuş gibi niye davranıyorsunuz ki?

Bu hayatın her alanında böyle sanki. Birilerine fazla değer verirken diğerlerini gözardı etmekten bahsediyorum. Orta yolu bulamıyoruz sanki.

Yabancı hayranlığı da yine hayatımızın her alanında var. Yabancı futbolcu sınırlaması kalktığından beri takımlar altyapılarına önem vermemeye başladı. Kimse çekirdekten iyi futbolcu yetiştireyim diye ekstra gayret göstermiyor. Fenerbahçe Basketbol Takımı, Euroleague'i kazandı takımda Türk oyuncu yoktu.

Olimpiyatlarda Türkiye adına yarışan atletlerden kaç tanesi doğuştan Türk acaba? Sporcu devşirme konusu da bana saçma geliyor. Etiyopyalılar ve Kenyalılar iyi koşuyor evet. Türkler kötü koşuyorsa illâ oralardan koşucu bulup da vatandaşlık mı vermek lâzım? Bu konulardan anlamıyorum ancak kahvehanede  memleketi kurtaran amcaların düşündüğü gibi düşünerek böyle bir yorum getirdim konuya.

Dükkan isimlerindeki yabancı kelime hayranlığına da artık sonra değiniriz. Bu Cumartesi benden bu kadar. :)

Sizler ne düşünüyorsunuz bu yabancılara daha fazla değer verilmesi konusunda? Aile büyükleriniz sizin fikirlerinizden ziyade yabancıların fikirlerine daha fazla değer verdi mi hiç?

Bitirmeden önce son not: Bu yazıda "yabancı" kelimesi hem ırk/millet olarak başkalarını hem de en basit anlamda diğerlerini ifade edecek şekilde iki anlamda kullanılmıştır. :)

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Türklerden tek farkları yabancı oluşu oysaki. Herkes aynı türden insan yani :) Bende bjk liyim. Asil tonları içinde barındırıyor 😁

    YanıtlaSil
  2. haklısın tabiii. bi deee bi de gs li olarak seni daha da haklı bulduuum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deeptone;

      Teşekkürler. Ama bu sene de biz şampiyon olacağız.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!