TV'deki Dolandırıcı Reklamlar (Tele Alışveriş)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
16
Ülkemiz maalesef çok denetimsiz bir ülke. Televizyonlarda ve radyolarda bangır bangır insanları kandırmaya yönelik reklamlar dönüyor ancak RTÜK çıkıp da siz ne yapıyorsunuz demiyor. İşin iç yüzünü bilmiyoruz; belki de diyor ama yeterli olmuyor. 


Bu konu hakkında yazmama vesile olan kayınpederimin bir sözü vardır: "Kanunlar ve kurallar iyi adamlar için; kötü adamlar zaten kanunun eksiklerini bilir ve kanundan / kuraldan korkmaz!" RTÜK belki denetimleri yapıyor ancak denetimde her şey yönetmeliğe uygun gibi göründüğü için bir şey yapamıyor da olabilir.


Kayınpederim akıllı telefon kullanıyor ancak eline büyük geldiği için bana küçük telefon alın; akılsız olsa da olur diyordu. Kendisine uygun telefonları internette araştırdığımızda 500,00 - 1000,00 TL arası fiyat çıkınca da TV'de 100,00 TL'ye satılıyor aynıları deyip duruyordu. Biz de her seferinde onların dolandırıcı olduğunu; telefon beklerken içinden "hıyar" çıkabileceğini söyleyerek bu fikrinden vazgeçiriyorduk. O da kendi kayınvalidesinin TV'den aldığını ve sorun çıkmadığını söyleyip duruyordu.

Bayram öncesi kimseden habersiz yine kendi bildiğini okumuş kayınpederim ve TV ekranındaki numarayı arayarak sipariş vermiş. Geçen hafta telefon gelmiş. Ancak Nokia 3310 olarak beklediği telefon yerine adı sanı duyulmamış bir telefon (BB Mobile E111) gelmiş. Söylediğine göre o da çalışmıyormuş zaten. 

Kapıda ödemeli olarak aldığı için bildiğim kadarıyla fiş / fatura olması gerekiyor ancak fiş / fatura çıkmamış. Kargo paketi ve gelen telefon aşağıda.



Kargo paketi üzerinde gönderici olarak Kudret AKTAN - Aksay Pazarlama Dağıtım yazıyor. Adresi de Giyimkent Sitesi 4. Yol Cd. D5 B42 Güngören / İSTANBUL. 

Olay daha burada bitmedi; anlatmaya devam edeceğim. Bu tarz dolandırmaya yönelik reklamlar 2. ve 3. sınıf diyebileceğimiz kanallarda oluyor. Bu kanalların ismi de sürekli değişiyor nedense. Aşağıda bu yazıya başladığımda amatörce kendi çektiğim bir video var. Çekim esnasında 3 ardışık kanalda geçiş yaptım. Hepsinde de aynı reklam vardı ancak hepsinin de altta yazan numaraları farklı idi. 



Videodaki adam dolandırıcılığı ile meşhur bir adam internette. Adı da Çağrı ÖZTÜRK imiş. Yıllardan beri TV'lerde ucuz tablet, tencere, tava, bal ve telefon adam. Bu kadar dolandırıcılık olayına karışmış bir adam hâlâ daha bu şekilde kayıtlar yaparak TV reklamları sunabiliyor. İlginç!


Babamın olayına devam edelim. Babam reklamı hangi kanalda gördüğünü hatırlamıyor. Zaten yukarıda da dediğim gibi telefon numaraları hep farklı. Sipariş vermek için aradığı numarayı tekrar aradığında ulaşamamış. Muhtemelen kargo paketi üzerinde yer alan numarayı aramış ve şikayetçi olacağını falan söylemiş.

Durun daha olay bitmedi. 110,00 TL'nin (99,00 TL telefon + 10,00 TL kargo + 1,00 TL de kayınpeder kargocuya bahşiş bırakmış sevinçten) peşine düşen kayınpederimin daha çekeceği varmış. Şikayetçi olacağım dediğinde de karşı taraf kayınpederime bir numara söylemiş. O numarayı kayınpederim aramış ve kredi kartı bilgilerini bir güzel girmiş. Gelen mesajdaki kodu da girince ayda 56,00 TL taksitle bir şey aldırmışlar bu şekilde de. (Bu kısmı telefonda bana anlattı ama tam anlayamadım. Telefona gelen mesajlar da bayram mesajlarından dolayı otomatik silinmiş.)

Sonrasında bacanağı aramış ve bacanak gelip bankadan olayı çözmüş. İnşaAllah da çözülmüştür.

Sizin başınıza böyle kötü bir alışveriş deneyimi geldi mi hiç? Aman siz de dikkatli olun ve herkesle paylaşın ki kanmasınlar bu adamlara.
Tags:

Yorum Gönder

16Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Kayınpederinizin sözü gibi ben de eşimden bir söz duymuştum. "Kilit dost içindir."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok anlamlı bir sözmüş o da Sn. Müfred.

      Düşününce derin anlamları olduğunu anlıyor insan.

      Sil
  2. Bizim de böyle maceralarımız oldu ailecek. Hala şu kargo işini bırakamıyoruz maalesef. Her seferinde yakayı ucuz kurtarmamıza rağmen vazgeçmiyor, akıllanmıyoruz. Tabii biraz patırdı gürültü , stres de yaşıyoruz. Ballar mı dersiniz, bedava cep telefonu mu, kolyemi dersiniz... Sonra ne oluyorsa unutuyoruz. Ablam krem sipariş etti daha yakın zamanda. Bir stresli gün daha bekler bizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maksat Gelişim;

      Aynı hataya defalarca düşmek iyi olmamış ama belki de bu sefer düşündüğünüz gibi kötü neticelenmez ablanızın siparişi.

      Merak ettim; gelince siz de paylaşın öykünüzü.

      Sil
    2. Bizim kargo sağ salim geldi. Darısı tüm kargo bekleyenlerin başına...

      Sil
    3. Sevindim bu habere Maksat Gelişim. İyi günlerde kullanın.

      Sil
  3. İzlenimlerime göre Kozmetik ürünler genelde yerine ulaşıyor. Ürünler vaat ettikleri gibi olur mu ondan pek emin değilim.
    Ben de merak ediyorum neticeyi. Umarım burada paylaşacağım bir öykü olmaz. Olursa da düşüncelerimi burada paylaşırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maksat Gelişim;

      Dediğiniz gibi bu konuya meze olacak bir deneyim olmaz umarım.

      İyi bayramlar...

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meze değil de olumsuz deneyim olmaz desek sanırım daha doğru olur.Meze kelimesini kabul edersem sanki sizin sayfanıza saygısızlık etmiş olurum gibi geliyor.O yüzden düzeltme gereği duydum.Yorum yapmak, paylaşımda bulunmak güzeldir...
      İyi bayramlar...

      Sil
    2. Ben de bir anda "meze" kelimesini kullandım nedense. Neyse umarım olumsuz hiçbir durum yaşanmaz.

      Sil
  5. Geçmiş olsun :/ İnsanlar elektronik alışverişten zaten korkuyor böyle olaylarla e alışverişin iyice önü kapanıyor :/. Bunlar gibi satıcılar biran önce piyasadan silinmeli böyle dolandırıcılar hakkında gerekli işlemler yapılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali YATARKALKMAZ;

      Bunu yapabilecek olan da devlettir aslında ancak maalesef denetim yok. :(

      Sil
  6. Bu telefon ve diğer şeyler satanlar dolandırıcıdır. Kesinlikle bir şey sipariş vermeyin. Ayrıca Aras Kargo da bu tezgahın içerisindedir. Çok ayıp böyle kurumsal bir firma nasıl oluyorda bu işe bulaşabiliyor. Bozuk telefonları yolluyorlar ve birdahada ulaşılamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız Adsız. Uyanık olmalı ve çevremizdekileri de uyarmalıyız...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!