Güne Nasıl Başlıyorum? (MiM)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
17
Mim ve mimlemek kelimeleri blogcular arasında sıklıkla kullanılan blog terimlerinden. Normal anlamından farklı olarak buradaki terim anlamı "bir konuda görüşlerini belirten bir yazı ele aldıktan sonra aynı konu hakkında bir başka blog yazarının da görüş belirtmesi için etiketlemek; topu ona atmak" diyebiliriz. "Mimlemek" için yaptığım bu açıklamanın TDK tarafından kabul görmesini bekliyorum. :)


Mavi ve Edebiyat Blogu'nun sahiplerinden Mücahit DOĞAN, nâm-ı diğer Bay MüDo, beni yazımın başlığında belirttiğim konuda beni mimlemiş. Eski bloglarımda mimleniyordum ama bu blogda beni ilk defa birisi mimledi. Kendisine teşekkür ederek konuma geçiyorum.

Öncelikle güne güneş doğmadan evvel kalkarak başlıyorum. Çünkü bir müslüman olarak kılmamız gereken günlük 5 vakit namazdan biri olan sabah namazının bu vakitlerde kılınması gerekiyor. Sabah namazını kılıp gerekli tesbihâtı da çektikten sonra bilgisayarımın başına otururum. Çok çok yorgun veya uykusuz değilsem namazdan sonra yatmam. Bu durum yaz - kış; haftaiçi - haftasonu böyledir değişmez.

Bilgisayarda kahvaltı saatine kadar vakit geçiririm. Daha önce kaleme aldığım "İnternette Nasıl Zaman Öldürülür?" başlıklı yazımda da bahsettiğim websitelerinde sırasıyla sörf yaparım. (O zamanlar Chrome kullanıyordum şu an Firefox kullanıyorum bu arada. Ayrıca yeni siteler de eklendi.)

Kahvaltı saatim geldiğinde apar topar gününe göre duş alırım ve tıraşımı da olduktan sonra kıyafetlerimi de değiştirerek kahvaltıya geçerim. Şu sıralar her sabah aç karna Pantpas atarak kahvaltıya başlıyorum. Takip edenler bilecektir bu ay başında mide kanaması geçirmiştim. En az 4 ay daha bu Pantpas'a devam edeceğim doktorla son görüşmemize göre.

Pantpas sonrası ülsere iyi geldiğini hem kendi çevremizden duyduğumuz hem de internette gördüğümüz patates suyunu içerim. Sağolsun eşim hiç üşenmeden her sabah çiğ patatesi rendeliyor ve kendi elleriyle sıkarak suyunu çıkarıyor. Katı meyve sıkacağı almak şart oldu artık. Sizin ülser için duyduğunuz kocakarı ilaçları var mı?

Kahvaltıda muhakkak sıcak bir şeyler ararım. Yeşillikle salatalık ve domatesle kahvaltı yapabilenlerden değilim. İşim gereği kaldığım otellerde buna da dikkat ederim. 10 çeşit peynir olacağına bir tane yumurta çeşidi (pişirme yönünden çeşitten bahsediyor burada yazar) olsun yeter. Otelleri buna göre seçerim. :)

Kahvaltı sonrası o gün çalışacağım bölgenin uzaklığına göre evden ayrılırım. İlk müşteri ziyaretini en geç 9:15'te yapacak şekilde bunu ayarlamaya çalışırım. Sabah evden çıkarken de Kayra Eymen'imin "İşe giderken öpülür" cümlesinden sonra tüm aile cümbür cemaat öpüşürüz. Şu sıralar öptükten sonra "Seni dünyalar kadar seviyorum" diyor. Ben de ona "Ben de seni sokağın tavanı kadar seviyorum" diyorum ama onu kabul etmeyince "dünyalar kadar"a dönüyoruz.

Sonrasında çıktık sahaya; Allah rast getire! Herkese hayırlı işler; bol güneşler! Helâlinden kazanıp evine; çoluğuna - çocuğuna helâl ekmek götürmeyi Mevlâm herkese nasip etsin.

Benim güne başlamam her gün aşağı yukarı bu şekilde oluyor. Bu konuda yazdılar mı bilmem ama eğer yazmadılarsa bir önceki blog yazıma yorum bırakan blogcu arkadaşlarımı mimlemek isterim:
She Is The Man (Apple Sodaa)
Sinan BlogRuz
Ali Yatarkalkmaz

Tags:

Yorum Gönder

17Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. İlk defa mimlendim. Gözlerim doldu. Sanırım ağlayacağım :)

    YanıtlaSil
  2. Kahvaltıda sıcak bir şeyler arama hususu ortak özelliklerimizden :)

    YanıtlaSil
  3. Uppss, ilk kez mimlendim. :) Hemen yapıyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendinize has yönteminizle güzel bir yazı çıkaracaksınız. Zevkle okumak için bekliyorum.

      Sil
  4. TDK nın dikkate almasını ben de umuyorum.
    Kahvaltıda tam tersiniz olarak domates salatalık olmazsa olmazlarımdan. Ama çay olmasa da olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çay benim için de elzem değil. Zaten son zamanlarda süte alıştırdılar beni mide kanamasından dolayı. :)

      Sil
  5. Ne güzel anlatmissiniz 😊. Ben ülser olmustum yillar önce ve doktorum balli süt içiriyordu. Gerçekten çok rahatlatiyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç yil tedavim devam etmisti. Uzun yillardir hiç mide problemi yasamadim belki 15yil olmustur.

      Sil
  6. TDK kabul etmeli bence, çok güzel açıklamışsınız:)

    YanıtlaSil
  7. Beni kırmadığınız için çok teşekkür ediyorum, mutlu günler diliyorum :)

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!