Mide Kanaması Geçirdim

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
35
Ben yandım eller yanmasın diye bu konuyu bloguma yazmaya karar verdim. Evet haftabaşında başladığını tahmin ettiğimiz ancak 3 gün önce gece tuvalette bayılıp hastaneye kaldırılmamla farkettiğimiz bir mide kanaması süreci atlattım. Detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım ki benim gibi bilinçsiz hareket etmesin bu yazıyı okuyanlar. Sağlık ile ilgili bir konu olduğu için mide bulandırıcı ifadeler olabilir şimdiden kusura bakmayın; çok af edersiniz.


02.11.17'de gece 02:00 sıralarında tuvalete kalkmıştım. Zaten yatmadan önce kendimi çok da iyi hissetmiyordum. Tuvalette bayılıp kaldım. Eşim gürültüme koşup gelmiş. Anlattığına göre uyuyup kaldığımı düşünmüş ve çok sinirlenmiş bana. Sonra durumun öyle olmadığını anlamış ve beni soğuk suyla kendime getirmiş. Allah'tan misafirlerimiz vardı evde kayınpederim ve kayınvalidem. Onları da çağırmış eşim ve o sırada tekrar bayılmışım. Beni tekrar kendime getirmişler. Anlattıklarına göre dilim falan kaçıyormuş. Sonra ambulansı çağırmışlar. 

Ambulansla birlikte gelen sağlık görevlileri ciddi bir şey olabilir diye önce ambulansa aldılar ve orada EKG çektiler. Bir sorun görünmüyor ancak yine de hastaneye gitmek de fayda var dediler. Eşimle kayınpederim kendi aracıyla arkadan geldiler. Direkt Bursa Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürdüler ve kırmızı alana aldılar. Hâlâ halsizdim. Orada da EKG çektiler. Sonra Tomografi'ye gönderdiler ve bir şey bulamadılar.

Elektrokardiyografi (EKG), kalp kasının ve sinirsel iletim sisteminin çalışmasını incelemek üzere kalpte meydana gelen elektriksel faaliyetin kaydedilmesi. Bu kayıt ile elde edilen grafiğe Elektrokardiyogram (EKG), kullanılan alete de Elektrokardiyograf denir.

Ben yaklaşık 2 haftadır bel fıtığı tedavisi için Neurontin 600mg, Doxium 500mg ile Naprosyn kullanıyordum. Haftabaşından itibaren de Naprosyn bittiği için ve doktor da sözlü olarak önerdiği için Apranax kullandım. Bunları da zaten biz yanımızda götürmüştük ve doktorun düşünürken aklına geldi ve "dışkında bir değişiklik var mıydı?" dedi. Biz de "Evet 2-3 gündür simsiyah, boya gibiydi." deyince; "Niye söylemiyorsunuz, bu anormal bir şey değil mi?" diye biraz sitem etti. Ben aslında bu konuyu eşime söylemiştim ve ikimiz de bunu haftasonu yediğimiz çiğ köfteye bağlamıştık.

Dışkımız bize hastalıklar konusunda ön bilgi veriyor aslında. O yüzden dışkınızı arada kontrol etmeniz faydanıza olacaktır!

Hemen makatıma bir şey soktu ve "Biz başka sebepler ararken adam mide kanamasından gidiyormuş" diyerek hemen serum bağlattı ve beni İç Hastalıkları Bölümü'ne yatan hasta olarak sevk etti. 3 ünite de kan verilecekti. Sabaha kadar serum ve 1 ünite kan verildi.

Sabahleyin erkenden doktorum Sn. Bilgehan YÜZBAŞIOĞLU geldi ve ön bilgileri aldıktan sonra Endoskopi'ye gireceğimi söyledi. Çok geçmeden de beni Endoskopi odasına aldılar. Endoskopi sonucunda kanamanın şiddetli olduğunu ve şimdi ise durduğunu söylediler. Böyle bir kanamaya kullandığım ağrı kesiciler ile kas gevşeticilerin onikiparmak bağırsağımda olduğu öğrendiğim 1 cm genişliğindeki oldukça büyük ülserin tepkiye girmesinin sebep olduğunu öğrendim. Bu kanamanın bana yararlarından biri de mevcudiyet ihtimâlini düşündüğüm ülserin kesin mevcut olduğunu öğrenmem oldu. Bundan sonraki süreçte ülser tedavim devam edecek.

"Endoskopi", Gastrointestinal endoskopi adıyla da bilinen yemek borusu, mide, oniki parmak bağırsağı ve kalın bağırsağın incelendiği tetkik yöntemlerinin genel adı.

Endoskopi sonrası tekrar odaya çıktım ve orada serum ve kan verilmeye devam edildi. O geceyi de hastanede geçirdim. Hiçbir yiyecek - içecek verilmedi. Sadece son gün su ve süt içebileceğim söylendi. Cuma günü çıkış yaptığımda ise su ve sütün yanına ılık çorba ilave ettiler ve 2 gün bu şekilde beslenmemi 2 gün sonrasında ise püre kıvamında yemeklere geçiş yapabileceğimi söylediler. Her türlü ağrı kesici ve kas gevşeticilerin kullanımını kesinlikle yasakladı doktor. "Çok zor durumda kalırsan Vermidon kullanabilirsin." dedi.


10 gün evde yatak istirahati verildi. Şu an bu yazıyı yatmaktan sıkıldığım zamanlarda yazmaya çalıştım. Halsizliğim hâlâ devam ediyor. Doktor bunun normal olduğunu çünkü kan değerlerimi normal bir insanın seviyesine tam olarak çıkarmadıklarını 9-9,5 seviyesinde bıraktıklarını söyledi.

Hb değeri kandaki oksijen taşıyan proteindir.Bu değerin düşüklüğü anemiye işaret eder.Normal değerleri erkekte 13.8-17.2 ve kadınlarda 12-15.6 gram/dL dir.


Hastane ortamı gerçekten çok zor. Bursa Devlet Hastanesi de eski ve bakımsız bir hastane ancak doktorlar ve hemşireler çok iyiydi. Özellikle Acil Servis'te ilk tetkikleri yapan Uzman Dr. Hüseyin GÜL'e ve sonrasında benimle ilgilenen Gastoenteroloji Uzman Dr. Bilgehan YÜZBAŞIOĞLU'na ne kadar teşekkür etsem azdır. İkisi de işlerinde uzman doktorlar gerçekten. İç Hastalıkları Bölüm Hemşireleri de oldukça samîmî ve işlerini severek yapan bir ekip. Allah hepsinden râzı olsun!

Bu vesile ile Hz. Allah tüm dertlilere deva, hasta kullarına da şifa versin. Bayılma olayı yaşanmadan önceki akşam eşimle bir haberi yorumlarken kullandığım bir beyitle yazıma son vereyim:


Tags:

Yorum Gönder

35Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Recep bey çok geçmiş olsun... Bazen bir yeri tedavi ederken maalesef başka bir yer hasarlanabiliyor. Doktorların bazısı fazlaca uyarı yapar bu konuda, kimisi de ilacı al git muamelesi.

    Şükür ki müdahale hemen olmuş. Şifa ve esenlik diliyorum size ve ailenize. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için.

      İyi doktorlarla karşılaşmak da zor artık devletin sağlık politikaları yüzünden. :(

      Sil
  2. çok geçmiş olsun..Allahım şifa versin..evt,doktorların her türlü ağrı kesiciyi kestirmesi yerinde olmuş..oldum olası ilaçların yan etkilerine karşı çok dikkatliyimdir..mide kanaması da dahil kalp krizine kadar götürebilen çok olumsuz etkileri olabiliyor maalesef..sağlık kuruluşlarının tam tetkikler yapmadan yada tetkikler yapılsa bile öyle her türlü ilaçları her insana vermeleri bence çok yanlış bir durum..kan,yaş,sağlık vb kriter ve gruplara göre ciddi beslenme ve ilaç tedavilerinin yapılması gerekiyor ancak maalesef bu yok..özellikle de sağlık bakanlığının da bu konuda ciddi eksiklikleri var kanımca..sağlık fakültelerinde bu konuda yeterince ciddi eğitimin verildiğini de pek sanmıyorum..dünya değişiyor,sağlık alanında herşey değişiyor ama nedense bizim sağlık fakültelerimiz hep yerinde sayıyor.. :) tekrar geçmiş olsun.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin; teşekkürler...

      Tüm dediklerinize harfiyyen katılıyorum. İlaç kullanmayı ve hasta olamayı seven bir milletiz ondan olsa gerek ki Sağlık Bakanlığı da bu konuda gerekli adımları atmıyor veya sıra ona gelmiyor.

      Sil
  3. Ovv bayagi sıkıntılı bir durum yasamissiniz gercekten.Okurken benim bile mideme agri girdi vallahi..Cok cok gecmis olsun🙏

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun. Şuanda iyisin değil mi? Çok kötü bişey yoktur inş. Alah şifalar versin.

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun. Hastane işleri çok zor gerçekten. Bursa Devlet Hastanesinde iyi birilerine denk gelmişsiniz kendinizi çok şanslı sayın. Zira oranın personeli yüzünden kötü anılara sahibim. Allah şifa versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temizlik personeli sıkıntılı ancak asıl sağlık görevlileri cidden çok iyiydi. Teşekkürler bu arada...

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun abi. Acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  7. Çok çok geçmiş olsun Recep bey. Gerçekten de sağlıktan ve sevdiklerimizin, ailemizin sağlığından önemli bir şey yok. Her şeyin başı sağlık, neyse ki, eşiniz gürültüyü duymuş büyük şans. Kendinize iyi bakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen duymasa neler olabileceğini düşünemiyorum bile. Diğer bir şansımız ise evde büyüklerimizin olması idi. Teşekkürler bu arada...

      Sil
  8. Hz. Allah c.c. hayırlı şifalar versin. Hastalıklar da inşaallah günahlarımıza kefaret olur.
    İlaçlar tedaviden ziyade daha çok hasta ediyor gibi. Çevremde de böyle şeyler hep duyuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Günahlarımız o kadar çok ki kefareti olarak nice hastalıklar yetmez.

      Sil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep hocaö çok çok geçmiş olsun. Rabbim şifalar versin. Kimseyi hastanelere düşürmesin İnşallah tedavinizi aksatmayın

      Sil
    2. Teşekkür ederim kardeşim. Hastane ortamı korkuttu beni o yüzden aksatmam merak etme. :)

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun, en kısa sürede sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle...

    YanıtlaSil
  11. Çok çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  12. Çok geçmiş olsun abi. En kısa sürede sağlığına kavuşursun inşallah.

    YanıtlaSil
  13. off çok geçmiş olsuuun.

    YanıtlaSil
  14. Çok geçmis olsun. Blogumda sordugunuz çaya sirke koymayin uygularsaniz mide hastalarina önerilmiyor.

    YanıtlaSil
  15. Çok geçmiş olsun. Rabbim Ya Şafi ismi şerifiyle şifa versin inşallah bir daha böyle bir durum yaşamazsınız...

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!