Doğu Kudüs Neresi?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
4
Kudüs-i Şerîf son zamanlardaki kanayan yaramız. Her ne kadar şu sıralar sular durulmaya da başlasa her an her şey olabilir. ABD, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki Kudüs oylamasında büyük hezimet yaşadı. Bu sevindirici bir haber ancak dediğim gibi siyonistlerin ne yapacağı belli olmaz ve hevesimizi kursağımızda bırakabilirler.

BMGK öncesinde İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), toplantı sonucunda Doğu KudüsFilistin'in başkenti olarak tanımıştı. ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti tanımasına misilleme olarak alınmış bir karardı bu. Açıkça söyleyeyim bu karardan önce ortada "Doğu Kudüs" diye bir terim yokken bir anda "Doğu Kudüs" diye bir şey atılması bana ağzımıza bal sürülmesi gibi gelmişti. "Filistin işgal edile edile küçüldü ki hâliyle Filistin'e ait olan Kudüs de küçüldü. Doğu Kudüs de ne oluyor ki? Kelime oyunu yapıyorlar" diye düşünmüştüm ancak işin aslı öyle değilmiş. Doğu Kudüs hâl-i hazırda zâten İsrâil'in zamanında işgal ederek elinde bulunan topraklarmış. ABD'nin Filistin elindeki toprakları İsrail'inmiş gibi tanıma kararına misilleme olarak İİT'de de İsrâil'in elindeki toprakların Filistin'inmiş gibi tanınması kararı alınmış yani.

Vikipedi, Doğu Kudüs'ü şöyle tanımlamış:

Kudüs mevzusu bu ay başında Aptal Sarışın Donald'ın ortaya attığı başkentlik konusuyla iyice alevlenmeye başladığında bazıları bize ne Kudüs'ten demeye başladı. Bunlarla alakalı bana şöyle iki güzel video da ulaştı. Onları sizin de izlemenizi isterim!

Videolardan biri TheInsider tarafından hazırlanmış; diğerini ise araştırdım ancak bulamadım. İkisi de oldukça güzel!

Kudüs konusunda elime ulaşan 2 tane de PDF dosyası oldu. Onları da Slide Share hesabıma yükledim buraya tıklayıp ulaşabilirsiniz. Bu PDF dokümanlarının birisi İstanbul Genç Memur-Sen; diğeri de Kudüs Bilinci Derneği tarafından hazırlanmış.

Yazıma son verirken Kudüs ve Filistin meselesi hakkında daha fazla bilgiye erişebileceğimiz Çamlıca'dan iki kitap önereceğim sizlere. Bir tanesi Soner DEMİRSOY ve Mustafa USTA'nın kaleme aldığı "Orta Doğu'nun Kalbi Kudüs"; diğeri de Ömer Faruk YILMAZ'ın kaleme aldığı "Pazarlık Yok! Filistin'de Toprak Satmak Yasak" isimli harikulâde kitaplar. Bu iki kitabı da Çamlıca Kitap'ın internet sitesinden temin edebilirsiniz.

Yorum Gönder

4Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. hımmm bişiler öğrendim, bilmediğim ve ilgilenmediğim konular, ama kötü şeyler tabikide, içinde ne çıkar savaşları vardır Allah bilir. adaletsiz dünya işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkar savaşlarının sonu da maalesef gerçek savaşlar oluyor. Hakkımızda hayırlısı!

      Sil
  2. Benim de merak ettiğim bir konuydu bu Doğu Kudüs. Tam üstüne geldi hocam 👍

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!