Blog Yazılarımı Seslendiriyorum!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
24
Son zamanlarda "blogger" sıfatını herkes kullanmaya başladı sizin de fark ettiğiniz üzere. Sosyal medya fenomenleri, özellikle Instagrammer'lar ortakçı oldu blogger sıfatına. Sosyal medya platformlarında 5 bin takipçiye ulaşan kendisini "blogger" ilan edip markalardan teklif gelmesini bekliyor. Blogger = beleşçi damgası da yemeye başladık bu adamlar yüzünden. Geçenlerde bir sosyal medya fenomeninin bir otelden reklam karşılığında 5 günlük konaklama talep etmesi ve sonrasında otel yönetiminin bu kadını madara etmesi tüm dünyanın gündemini meşgul etmişti.

Öncelikle blogcu (blogger) blog yazana denir. Blogu kaldıralım en iyisi ve tanımı kısaltalım. Blogcu olmak için bir şeyler yazmalısınız. Yazmayana blogcu denmez. Youtube'dan yayın yapana Yutupçu (Youtuber); Instagram'dan hikaye paylaşana ise Instacı (Instagrammer) denir. Tüm bunlara ortak bir isim koymak gerekiyorsa da bu isim blogger değil İngilizce olarak "Influencer" (Etkileyici) diyebiliriz. Bence influencer'a en güzel Türkçe karşılık da FikriMühim. FikriMühim diye de bir
oluşum var zaten bildiğiniz üzere.


Yazan bir blogcu olarak okumayan halkımıza ulaşabilmek adına kaleme aldığım yazıları seslendirip Youtube, Instagram ve Facebook gibi mecralara koymayı uzun zamandır düşünüyordum. Bugün boş vakit buldum ve bu düşüncemi hayata geçirdim. 

Fotojenik ve videojenik birisi olmadığım için nasıl yapacağım konusunda tereddüt yaşadım. Sonunda telefon ekranını kaydeden Mobizen diye bir program indirdim telefona ve blogumdaki yazıyı okurken ses kaydımın yapılmasını sağladım. Bu video serim için ilk seçtiğim yazı ise bu haftanın en çok okunanlar listesinin başında yer alan "Arabayatağı'nda Lavaş Yerken..." başlıklı yazım oldu. İlk videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Youtube kanalıma abone olmayı da unutmayın lütfen!



Bu konuda sizlerin de önerileri varsa yorumlarda belirtmenizi isterim. Şöyle yaparsan daha iyi olur diyebileceğiniz her şeye açığım. Beğendiniz mi bu şekilde seslendirme yapmamı? 

Yorum Gönder

24Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Teknoloji ile iç içe olan insanları pek sevmisimdir. Zira gelişime açık insanlardır. Ayrıca eleştiriye de.

    Sesiniz insanı rahatsız etmiyor. Hatta çok profosyonel olmasada tv deki köse yazarı okumalarini andirdı diyebilirim.

    Güzel olmuş. Tebrik ederim.

    Lakin sizin için bu durum oldukça zahmetli ve zaman alıcı olacaktır. Bu fedakarlığınız okuyucularin dikkatinden kaçmaz umarım.

    Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir çalışma olmuş. Tebrikler. Dinlerken bir ara ironi yapıyormuşsun gibi geldi. "Okumaya merakı olmayan toplumumuz"a yazıyı hem okutmak hem de dinletmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beytullah POYRAZ;

      Bir şekilde insanlara ulaşmak lâzım diye düşünüyorum.

      Sil
  3. ben de bugün bir seslendirme yaptım çektiğim video için, hiç bana göre bir şey değilmiş anladım. bu yüzden tebrik ediyor, videolarının devamını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşra BAYRAM;

      Siz de hemen pes etmeyin bence. Devam edin lütfen...

      Sil
  4. İlginç bir fikir. Başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem bir fikir olmuş. Elinize, ağzınıza sağlık. Ayrıca baştaki düşüncelerinize de sonuna kadar katılıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Çok farklı bir fikir üretmişsiniz. Kelimeleri de tane tane okumaya özen göstermişsiniz. Bence güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  7. Özgün bir çalışma. Blog hayatınızda başarılar...

    YanıtlaSil
  8. Kelimelerin soyağacı çok severek takip ettiğim bir blogtu :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger Bolat;

      Kelimelerin Soyağacı'nı kapatmakla büyük hata yaptım. O zamanlarımı hatırlayan birini görmek beni mutlu etti. Teşekkürler...

      Sil
  9. Merhaba Recep Bey. Blogger Bolat'ın son yazısındaki yorumlarınız dikkatimi çekti. Daha doğrusu, kelimelerin soyağacını kapatmanın ne anlama geldiğini merak ettim. Meğer eski bloğunuzmuş. Merak kediyi öldürürmüş ama bazen de böyle iyi şeylere vesile oluyor. Bloğunuza gelmekten dolayı memnunum. Videonuzu da dinledim. Yazılarımı seslendirmeyi bir zamanlar ben de düşünmüştüm ama zor gelmişti. Size işlerinizde başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Rabia Serteli;

      Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Fırsat buldukça yazılarımı seslendirmeye devam edeceğim umarım başarılı olurum.

      Tekrar görüşmek dileğiyle...

      Sil
  10. Farklı bir çalışma olmuş Recep Bey.Zaman zaman benim de aklıma geliyordu.Tebrik ederim. :)
    @smk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin yorumunuzla bu konuyu boşladığımı farkettim. Yarın tekrar bir yazıyı seslendireyim bari. Teşekkürler SosyalMedyaKafe.com

      Sil
  11. Her zaman düşünmüşümdür: yazdıklarımızı yahut okuduklarımızı birisi seslendirdiğinde de aynı hissi verebilir mi diye? Çünkü bazen kendi yazdıklarımı okurken bile zorlanıyorum aynı hissetmekte. Lakin çok güzel bir fikir ve kesinlikle denenmeye değer. Ayrıca bir blogger olarak bu gibi yenilikleri denemeniz de hem okuyucu hem de yazar olarak bizler adına güzel bir hareket... :) Tebrik ve teşekkür ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşvik edici güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim Sn. Nihce. Sizler de konuya el atın ve bir akım başlatın...

      Sil
  12. Çok sevdim bu çalışmanızı, tebrik ediyorum. Benim de aklımda birkaç fikir ama ses kaydı konusunda sorun yaşıyorum. Ses kaydınız çok net ve bunun için hangi programı kullandığınızı öğrenebilir miyim acaba ☺️
    Sevgiyle...
    Serazad

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sn. Serazad;

      Yazıda da belirttiğim üzere Mobizen isimli bir program kullanıyorum. Bu seriye devam etsem sanırım iyi olacak.

      Yorumunuz için teşekkürler...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!