Bursa'da Paranızla Sıra Beklediğiniz Mekanlar

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
26
Blogumu sıkı takip edenler artık biliyor. 2,5 yıldır işim gereği Bursa'da yaşıyorum. Bursa çeşitli araştırma kuruluşlarından da Türkiye'deki en yaşanılabilir kent ünvanını koruyan bir şehir. Hem kırsal hem metropol diyebileceğiniz; her türlü zıtlıkları ve farklılıkları içinde barındıran bir şehir. Her ne kadar yerel yönetimler Bursa'da yaşamayı zorlaştırsa da Bursa, yaşanılası bir şehir azizim. Öyle olmasa ecdâdımız tercih etmezdi.

Şimdi gelelim asıl konumuza. Bursa'da bazı meşhur mekanlar var ki bazılarında oradan yararlanmak için ayrı sıra bekliyorsun; yararlandıktan sonra parasını ödemek için ise ayrı sıra bekliyorsun. Bir çırpıda aklıma gelenleri sizlere yazıvereyim dedim. Bursalı olup veya Bursa'yı bilip de listeye ekleme yapmak isteyenleri yorumlara bekliyorum.

* Köfteci Yusuf
Kimileri lezzetini eleştirse de bana göre fiyat/performans olarak değerlendirdiğinizde oldukça mâkul ve doyurucu bir yer. İznik'ten başlayan bir hikâye. Hızlıca şubeleşmeye devam ediyor. Memleketim Afyon'a da açılacak diye bir söylenti duydum geçen hafta. Köfteci Yusuf'un tüm şubeleri özellikle Ramazan'da iftarda ve haftasonları çok dolu oluyor. İçeriye girmek için bile sıra bekliyorsunuz ki yemek yedikten sonra kasada beklemeniz de ayrı bir olay.

köfteci yusuf'ta sıra
Köfteci Yusuf klasiği

Köfteci Yusuf'un istihdama katkısı da oldukça iyi. Bursa'da 2016 yılına dâir yapılan "İlk 250 Firma" araştırmasında istihdamda devasa fabrikaları geride bırakıp 5. sıraya yerleşen bir işletme. 2016'daki o listede 4.386 çalışanı olduğunu öğreniyoruz. Şimdi daha da artmıştır. Böyle işletmelere saygı duymak lâzım.

* Abdal Simit Fırını
Bursa'nın bir başka sıra beklenilen mekanı ise Abdal Simit Fırını. Oldukça eski bir fırın ancak eski zamanlardan beri müdâvimleri olan bir yer. Özellikle tahinli (tahanlı) ile simidi peynir ekmek gibi satılıyor. 15-20 dk sırada bekledikten sonra sıcacık simidinizi alıp yanlardaki çay ocaklarından dilerseniz zeytin peynir de isteyerek çayla birlikte hüpletebilirsiniz.

Geçen haftalarda sırada beklerken ben çektim.

* Tarihî Taş Fırın
Abdal'la aynı meydanda yer alan bir başka simit fırını burası. Haksızlık etmemek lâzım diye onları da yazayım dedim. Taş Fırın ile Abdal Simit Fırını için McDonald's ile Burger King karşılaştırması yapabiliriz. Kimileri Burger sever kimileri McDonald's. O yüzden o bölgeye gittiğinizde tercih size kalmış. Benden size tavsiye hangisinde sıra fazla ise oraya yönelin. O kadar kişi yanılıyor olamaz. Sürü psikolojisi hesabı. Gerçi bu hesap bazen şaşabiliyor ama olsun. :)


* Kebapçı İskender Oğlu Cevat
Açıkçası burası çok pahalı olduğu için ve o pahalılıkla bir de sıra beklemek zor geldiği için buraya hiç girmedim. Bursa'da birkaç Kebapçı İskender soyundan gelen kuruluşlar var herhalde ama kim kimdir; kim daha iyidir, nereler kimin şubesidir bilemiyorum. Bildiğim tek bir şey var o da Heykel'deki bu Kebapçı İskender'in önünde her zaman sıra olduğu. Bir porsiyon geçen sene sanırım 35,00₺ idi. İskender kebabın mucidi olunca insan böyle sırada bekletiyor işte adamı. Aşağıdaki videoyu ben dün çektim meselâ:

* Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta
Yazı uzuyor farkındayım ancak yukarıdaki Kebapçı İskender'i yazınca aynı özelliklerde olan Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta aklıma geldi. Kent Meydanı AVM'nin altına bir şube açtılar ancak yine de insanlar ilk mekana gidip sıra bekliyorlar. Zaten AVM'nin tam karşısında ara sokakta bir yer burası da. Burada da bir porsiyon 35,00₺ idi sanırım.

* Aydın IŞIK Baharat
Yeme - içme mekanlarını geçtik artık. Burası da dün tanıştığımız bir yer. Oğlumuz Kayra Eymen'in vücudunda doğduğundan beri anlık kırmızı kabarcıklar çıkıyor ancak birkaç saniye sonra sönüyor. Birkaç hastaneye götürdük; kan tahlillerine baktırdık; alerji testi de yaptırdık ancak olumsuz bir şey çıkmadı. Bu hâl devam ettikçe de bizim içimiz el vermedi. Bir yakın dostumuz kızının yüzündeki egzamalar için gitmişti ve sonuç almıştı. Biz de deneyelim şu alternatif tıbbı dedik ve dün oraya gittik. Orada da sıra vardı. Firma sahibi Aydın IŞIK gelenlerle ilgilenip sohbet de ettiği için 5-6 kişilik sıra 45 dk'da geldi. Çare olamayacağını düşündüğü hastalara bunu söyleyip gönderiyor. Şehir dışından gelenler de vardı. Tedavi şekli ise derdinizi anlatıyorsunuz. O da sizin dilinizin üstüne peçete bastırıp oradan tükürüğünüzü alıyor ve 2 gün sonra gelip ilaçlarınızı alıyorsunuz. Konuşmalarından boş biri olmadığını anlıyorsunuz ancak kendisine ters cevap verilmesi hoşuna gitmiyor. Klasik ego sahiplerinden. Doktorun muayene esnasında hastasını azarlaması gibi hareket ediyor. İnternette ve Bursa halkının dilinde olumlu referansı fazla olduğu için bir deneyelim dedik. Sonuçları muhakkak yazarız.

Bursa'da paranızla sıra beklediğiniz mekanlar var mı? Varsa yorum olarak yazıp katkı sağlar mısınız?

Yorum Gönder

26Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Başlık baya güldürdü beni :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir paylaşım olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. İskender ve tahinli pide için sıra beklenir ama:)

    YanıtlaSil
  4. daha önce Bursa da yaşamış biri olarak tespitleriniz çok hoşuma gitti
    Oğlumun adaşı Kayra yavruya şifalar diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sn. Lerzan KARA;

      Beğenmenize sevindim.

      Teşekkür ederiz. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur...

      Sil
  5. İstanbul için de böyle bir liste yapılabilir.
    @hs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da İstanbul'da yaşayanlar yapsın Hüzün Sarısı. :)

      Sil
  6. Aydın Işık baharatın teşhis koyma yöntemi çok ilginç. Ama şu ego yok mu. Herkeste var yerli yersiz. :)@rps

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç evet ama bir ümit gittik işte Renkli Pasta Sepeti.

      Ankara'ya yeter EGO, başkalarına lâzım değil. :)

      Sil
  7. Para veripte sırada bir tek akçaabatta köfte yemek için beklmiştim körfezde:)) @ke

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşini iyi yapanlar bir şekilde bekletiyor herhalde adamı sırada. Öyle değil mi Kelebek Etkisi?

      Sil
  8. Biz aynı şehirden yazıyormuşuz :)) Daha yeni farkettim Recep Bey :))
    Bursa'da paramızla sıra beklediğimiz bir yer daha var Uzan Et Mangal :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben size daha önce ya kendi blogunuzda ya da başka bir blogdaki yazıya yorum olarak Bursa'da yaşayan aktif blogcuları bir araya toplasak; konuşsak kaynaşsak demiştim. Ben sizin Bursa'da olduğunuzu biliyordum. Reel hayatta da tanışmak dileğiyle SosyalMedyaKafe.com

      Sil
    2. Hıım merak ettim doğrusu nerde acaba kaçırmış olabilirim veya unutkanlığımın kurbanı da olmuş olabilirim :)) Şeker ve troid bende çok fazla unutkanlık yapıyor.Hazır bahar da gelmişken toplanalım ne güzel olur Recep bey.Bir çay yada kahve keyfi eşliğinde tanışabiliriz hep birlikte.

      Sil
    3. Sibel Hanım;

      Siz daha eskisiniz Bursa'da. Sizin önderliğinizde olur bu iş. Markalardan sponsorlar falan da bulursunuz siz. Hanım blogcular iyi yapıyor böyle organizasyonlar. :)

      Sil
  9. Gerçekten de öyle ya özellikle de köfteci yusuf @çb

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Çöp Bidonu. Tüm şubeleri öyle Köfteci Yusuf'un.

      Sil
  10. Şu köfteci yusuf bence fiyatına bakıldığı zaman türkiyenin en iyi köftesini yapıyor. Servisleri de oldukça hızlı aslında ama kapasite sınırlı olunca mecbur bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylediniz Engin Bey. Köfteci Yusuf tam bir fiyat/performans kıyaslamasında başı çeken yer...

      Sil
  11. İskender sırasında beklemişliğim çoktur:) Yurt dışından misafirlerimiz geliyor, onlar için değişik bir deneyim oluyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 seneye yaklaştım Bursa'da hiç deneyimleyemedim MutluEller. :(

      Sil
  12. Bursa hep merak ettiğim bir yer ve gelirsem iyi bilgiler benim için:) Bu arada yazı eski galiba, alternatif tıp işe yaradımı diye sorayım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı oldukça eski evet. Faydalı olup olmadığını şu an anımsayamadım. Eşime bir sormam gerek.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!