Konum Bazlı Hatırlatıcı Tavsiyesi: Google Keep

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
23
Hayatımız teknoloji ile iç içe geçeli bütün aklımızı başımızdan aldılar. Biz de kendi aklımız yetmediğinden mecburen akıllı cihazlardan medet umar hâle geldik. İşin esprisi bir yana teknoloji hayatımızı kolaylaştırmakla birlikte bizleri de ister istemez tembelliğe sevk ediyor. İyi yönünden bakacak olursak buna teknolojinin nimetlerinden faydalanmak da diyebiliriz.


Konum bazlı hatırlatıcı konusunda yazı yazma gereksinimim şöyle doğdu: 

İşim gereği şirketimin bana verdiği bir iPad Mini var. iPad'lerde standart olarak gelen Anımsatıcılar uygulamasında sonradan keşfettiğim bir özellikti "Belirli bir konumda hatırlat" özelliği. Keşfettikten sonra kullanmaya başladım ve çok faydasını da gördüm. Bir firmaya vardığımda ne yapmam gerektiği konusunda notlar alıyorum ve oraya yaklaştığımda (menzilin çapını da ayarlayabiliyorsunuz) hemen bir anımsatıcı bildirim geliyor. Bu ve buna benzer konularda kullanıyorum iPad Anımsatıcılar'ı. (Muhtemelen diğer iOS cihazlarında da standart olarak geliyordur bu uygulama. iPhone'um yok ki benim!)
iPad Anımsatıcılar
iPad Anımsatıcılar'dan Ekran Görüntüsü
iPad'i şahsî ihtiyaçlarım için kullanmadığımdan şahsî anımsatmalar için de telefona ekleyebileceğim konum bazlı hatırlatma özelliği de olan bir uygulama arayışına girmiştim. Android altyapısını kullanan telefonum için Play Store'da gerek İngilizce gerek Türkçe arama terimleri kullanarak uygulama araması yaptım ancak kimisi reklamlardan geçilmiyordu kimisinde ise bu özellik ilave ücret gerektiriyordu. 

O yüzden bir süre de Google Amca'ya sorarak araştırma yaptım. Bazı sitelerde Google Keep'ten bahsetmişler. Ben zaten Google Keep kullanıcısıydım ancak demek ki tam anlamıyla kullanamıyormuşum. Ben "keep yapmak" ("check etmek" ne kadar itici ise bu da o kadar itici oldu; kabul ediyorum.) istediklerimi yazıp geçiyordum sadece. Hatta Google Keep'in bu özelliğinden bahseden yazılar oldukça eski tarihli olduğu için ve ben de uygulamanın tam olarak neresinden bu özelliğine erişileceğini bulamadığım için sanırım bu özellik artık kaldırıldı diye düşünmeye başlamıştım. 

Ancak durum öyle değilmiş. Google Keep, konum bazlı anımsatıcı görevini oldukça başarılı bir şekilde yerine getiriyormuş. Şimdi benim gibi konum bazlı anımsatıcı arayanlara rehber olabilecek bu yazıyı Google Keep'te bu özelliği nasıl aktif hâle getireceğimizi belirterek devam ettirelim. Bunun için bir video hazırladım bir anda yazının ortasında gelen ilhamla.

Video ile uzun uzun yazacağımız maddeleri de halletmiş olduk. Yazımızın başında da dediğimiz gibi teknolojinin nimetlerinden yararlanmamız gerek. :)

Siz kullanıyor musunuz konum bazlı bir hatırlatıcı? Bu yazıdan sonra kullanmayı düşünür müsünüz? Düşünenler yorum kısmına evet yazınca reklam yaptığım için Google Amca bana madalya takacakmış. :)

Yorum Gönder

23Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Uzun zamandır kullanıyorum gayet güzel bir uygulama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali YATARKALKMAZ;

      Gerçekten güzel, kullanımı basit bir uygulama...

      Sil
  2. Bilgi için teşekkürler hocam :)

    YanıtlaSil
  3. bir yerde birden fazla iş,alışveriş vs gibi yapma ihtiyacı doğuyor bazen insanın; mesela herhangi bir yere giderken,unutmamak için önceden elektronik ortamda böyle not alıp,o yere yaklaşıldığında bu notun bizi hatırlatması açısından bizim gibi unutkanlar için güzel bir uygulama..🙂 çok faydalı bir bilgiydi,emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ertuğrul YILDIRIM;

      Faydalı olduysa yazı amacına ulaşmıştır. Teşekkürler...

      Sil
  4. Bloggerlar Sanal Alemde Buluşuyor!
    Merhaba, yazınız için teşekkürler. Bloggerların buluşma ve sosyal paylaşım platformunda sizleri de aramızda görmek isteriz. Böylelikle diğer bloggerları tanıyabilir, yeni fikirler edinebilir ve içeriklerinizi daha geniş kitleye tanıtabilirsiniz. İyi çalışmalar.
    http://blogworld.com.tr.ht//welcome

    YanıtlaSil
  5. Bi layk attım :)
    Bi de BURSAlı mısın? Neresindensin mail atsana konuşalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekno Burger;

      Bursalı değilim Bursa'da yaşıyorum. Millet Mahallesi'ndeyim. Sen de mi Bursa'dasın?

      Sil
    2. Yok Bursalı değilim. Bana mail atsana konuşalım: teknoburgers@gmail.com

      Sil
  6. Uygulamanın bu özelliği gerçekten hayat kurtarıcı nitelikte. Mesela memleketime gittiğimde yapmam gereken bir şey olduğunda bu şekilde çözüme kavuşturuyorum. Ayrıca Keep'i not almak için de kullanıyorum. Her ne kadar Evernote'u daha ağırlıklı kullansam da hızlı not alımı için Keep bir tane :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu görmüştüm ama nedense cevaplamayı atlamışım. Lütfen kusura bakmayın Çağrı Mustafa ALKAN!

      Evernote da güzel evet ama konum bazlı hatırlatma onda var mı yok mu hatırlayamadım. Ben Keep'i sırf bu özelliği için kullanıyorum.

      Sil
  7. Keep denedim ancak kullanımı çok pratik gelmedi bana. Todoist kullanıyordum ancak en son wunderlist kullanmaya başladım ve oldukça pratik ve windows 10 uygulaması ile de senkronize çalıştığından çok işime yarıyor. Keep bence biraz daha gelişmeli. :) @pdb

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wunderlist'te konum bazlı hatırlatma özelliği var mı acaba Veysel KELEŞ?

      Sil
    2. Evet sanırım yok. Konum bazlı hatırlatmaya odaklanmadan liste programı olmasına daha çok özen gösterdim. Listeleme için wunderlist daha iyi bir alternatif bence ancak yanlış yönlendirme için kusura bakmayın. :) Google keep denemiştim ve çok rahat kullanımı olmadığı için bırakmıştım.

      Sil
    3. Estağfirullah Veysel KELEŞ. Açıklama için teşekkürler...

      Sil
    4. Todoist programında var konum bazlı hatırlatma. Todoist de wunderlist gibi hem windows 10 uygulaması hem mobil uygulamaları senkronize çalışıyor. Alternatif arayan olursa not düşmüş olalım.

      Sil
    5. Ekleme için teşekkürler Veysel KELEŞ!

      Sil
  8. Ah birde Google Asistan tüm özellikleriyle gelse ülkemize de bizde şu Google'ın tüm özelliklerinden faydalansak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın zamanda gelecek TR piyasasına Google Asistan. En son gizli bir mail göndermişti aktif Google kullanıcılarına.

      Yorumunuz için teşekkürler Cihat Bey...

      Sil
  9. çok teşekkürler, ben de böyle bir şey ararken çıktı yazınız karşıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımın size faydası olmuşsa ne mutlu bana.

      3,5 sene önce kaleme aldığım bir yazının da okunması ayrıca sevindirici. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!