12 Soruda ReHiTu - Mim

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
38
Mim nedir, ne demektir diye soranlar olacaktır muhakkak blog camiasına uzak olanlar. Mim ve mimlenmek hakkında kısaca açıklama yaptığım bir önceki mim yazıma göz atabilirsiniz.

Şimdi gelelim bu seferki mimimize. Blogcu Sultan'ın başlatıp silsile yoluyla farklı blogculara ulaşan bu mim bana İnci'den Notlar ve Momentos bloglarından geçti. Mime başlamadan önce kendilerine teşekkür ediyorum.

  • Nerelisin?
Aslen Afyonkarahisarlıyım ancak babamın işi gereği bulunduğu Kütahya Tavşanlı'da açmışım dünyaya gözlerimi 88'de. Şu anda işim gereği Bursa'da yaşıyorum.  
  • Burcun Nedir?
Kova. Burçları çok bilmem ama denk geldikçe okurum ve ben tipik bir kovayım derim. 

  • Bloglarda En Çok İlgini Çeken Nedir?
Tasarım, özgünlü, yazım kurallarına uygunluk ve kısalık. Uzun uzun yazıları okumaya vaktimiz yok ki! Uzun yazılması gereken yazılar muhakkak vardır ancak lafı dolambaçlı yollarla tamamlayanlara benim sitemim. Tasarım deyince kendi blogumla zıtlaşmadan açıklama yapayım. Bloguma ziyaretçilerin %70'i mobilden geliyor ancak temalar masaüstü kullanıcılarına göre dizayn edilmiş oluyor. O yüzden ben mobilde hızlı olsun düşüncesiyle Blogger'ın kendi temalarına geçiş yaptım.
  • En Sevdiğin Mevsim Hangisi?
Kar kış kıyamet. Ama bu sene gelmedi sevdiceğim.
  • Yabancı Dil Biliyor musun?
Bizim zamanımızda Yabancı Dil Ağırlıklı Lise (Süper Lise) vardı. Orada yabancı dil bölümünden mezun olup İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı'na geçtim. 2010'da mezun olduğumdan beri İtalyanca'yı neredeyse hiç kullanmadım. O yüzden İngilizcem, İtalyancam'dan daha iyidir.
  • Boş Zamanlarını Nasıl Değerlendiriyorsun?
Gün içinde masa başı bir işte çalışmadığımdan internete vakit ayıramıyorum. Akşamları oğlum uyduktan sonra boş vakitlerimde bilgisayarla meşgul oluyorum.
  • En Son Hangi Kitabı Okudun?
Bu konuda sınıfta kalırım ben kesin. Blogculardan gördükçe hevesleniyorum okumak için ancak hep yarım kalıyor. Şu sıralar yine bir hevesle Stefan Zweig - Korku'ya başladım. e-kitap olarak okuyorum. Eğer siz de Stefan Zweig'in tüm e-kitaplarına ulaşmak isterseniz buyurun; indirin: https://yadi.sk/d/5ZgHdytb3TnhAA
  • Hayatında Pişman Olduğun Bir Şeyi Anlatır mısın?
Geçmişte yaşanan olumsuz şeyleri zihnimde tutmam. Muhakkak pişmanlık yaşamışımdır ancak tecrübeyi hayatta yediğiniz kazıkların toplamıdır diye tarif etmezler mi? O yüzden tecrübe kazandık diye kendimizi motive edip hayata güzel pencereden bakmalıyız. Yine de bir tane yazmam gerekirse 2,5 sene eşyalarım yandığında keşke adamlara güvenmeyip kendim sigorta yaptırsaydım. Yangınla ilgili yazıya gitmek isterseniz lütfen buraya tıklayın.
  • Tuttuğun Takım Var mı?
Beşiktaşlıyız ailecek. Kayra Eymen tutturdu Vodafone Park'a gidelim diye. Birkaç haftaya gideriz herhalde.
  • Yanından Eksik Etmediğin Şeylerden Bazılarını Yazar mısın?
Sabah evden çıkarken aldım mı diye kontrol ettiğim şeyleri yazsam olur herhalde: iPad, telefonlar, para (cüzdan kullanmadığımdan pantolonların cebinde kalabiliyor), kartlar, işitme cihazım ve arabanın anahtarı.
  • En Sevdiğin İçecek Nedir?
Herhalde gazozdur. Asitli şeylerden uzak durmaya çalışsam da aklıma geldikçe içiyorum. Tiryakisi olduğum hiçbir içecek yok ama.
  • Blogundan Hiç Para Kazandın mı?
Evet kazandım ve kazanıyorum. Para için yazmıyorum ancak damlaması hoşuma gidiyor.

Ben de bu mimi Blogger / Blogcu Whatsapp Grubu'na üye olan teyzom Beytullah POYRAZ'a, Deniz Humması blogunun sahibi avukat arkadaşımıza ve henüz tanışamadığım (katıldığını yeni farkettim) numarası 51 04 ile biten arkadaşımıza gönderiyorum. Onlar da yazarlar herhalde.

Bu arada sizleri de Whatsapp grubumuza bekleriz. Buraya tıklayarak direkt gruba dahil olabilirsiniz:

Tags:

Yorum Gönder

38Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. içten ve samimi bir mimdi,emeğinize sağlik..🙂

    YanıtlaSil
  2. Bu hafta uğradığım ikinci mim istasyonu. Bir kendini tanıtma yazısı hazırlamak şart oldu. Coming soon...

    YanıtlaSil
  3. cevaplarınızı keyifle okudum, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir mim olmuş. Bilgilendirici ve samimi aynı zamanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin miminizi de yazacağım en kısa zamanda Yıldız Hanım. Teşekkürler...

      Sil
  5. İtalyan Dili`nden mezun olup bir daha hiç kullanmamak ilginç olsa gerek. Ama sanırım birkaç ay İtalya`ya falan gitseniz her şeyi hatırlarsınız:) Size söylüyorum ama maliye mezunu olarak ben de hiç bu alanda çalışmadım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 sene bir şirkette ihracat sorumlusu olarak çalıştım. İtalyan müşterilerim vardı ama İngilizce olduğundan gerek kalmıyordu. Kendi bölümüyle ilgili çalışan % kaçlık bir kesimdir ki Semi M.Eller?

      Sil
  6. Kışı seven tek insan olmadığımı bilmek güzel :) Bu yazdan, sıcaktan ne anlıyorlar anlamıyorum.
    Bu arada temanızı değiştirmişsiniz yine hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben aşırı terleyen bir adamım o yüzden kış en güzeli. Kış oldu mu kar da olması lazım ama.

      Temaları kurcalıyorum bakalım altından neler çıkacak Ali...

      Sil
    2. Aralarda güzel temalar çıkıyor. Bİr önerim de size Templateism'in "ISIMPLE CLASSIC" adlı teması olur.

      Sil
    3. Bakayım ona da hemen. Teşekkürler Ali Kardeşim.

      Sil
  7. Stefan Zweig 'in Satranç isimli kitabını aldım ben de..Korkuyu henuz okumadım. Aslında e-kitaptan okumakta iyi fikir ..Güzel mimdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben e-kitap tercih ediyorum. Pratik geliyor bana. Beğenmenize sevindim Düş Tasarımcısı.

      Sil
  8. Harika olmuş Recep bey. İtalyanca ögrenmiş olmanız ve atıl kalması çok tatsız olmuş.. aslında italtanca filmler seyretseniz kesin %70 i geri gelir. Çok sevdigim bir dil, ispanyolca ile de benzer. Haklısınız ülkemizde hiç kimse istediği okulu okumuyor maalesef. Kışı sevmenize bayıldım 😊 Blog konusunda yazdığınızı düşündüm valla ne yalan söyleyeyim.. ama benim degıştirmem zor 🙄
    Çok güzel bir tanıtma olmuş.. elinize sağlık. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Blog konusunda yazdığınızı düşündüm valla ne yalan söyleyeyim.. ama benim degıştirmem zor 🙄" derken ne demek istediniz anlayamadım. Yorum için teşekkürler Momentos.

      Sil
    2. Blog temasından ve ve şimdiki yeniliklerden bahsetmissiniz ya, onu demek istedim.. 😊

      Sil
    3. Şimdi anladım. Tamamdır Momentos. :)

      Sil
  9. Keyifle okudum cevaplarinizi.Italyanca hayran olduğum bir dil.Pesini bırakmayın derim.Ileride belki oğlunuza Italyanca öğrenir.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona öğretecek kadar biliyorum en azından. :) Peşine düşecek ne imkan ne de vakit var. Hayırlısı diyelim İnci Hanım.

      Sil
  10. kalemine sağlık teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Ömür Ağabey. Seni de mimleyecektim ancak şiir harici yazmıyorsun diye mimlemedim.

      Sil
  11. Aslında hep yazarız ama kendimizden sıkça bahsetmeyiz. O anlamda bu mim çok güzel olmuş. Daha önce de denk gelmiştim blog yazarı arkadaşların sayfalarında. Sizin açıklamalarınızı da keyifle okudum. Bloglarda en çok ilgini çeken kısmında belirttiğiniz '' yazım kurallarına '' ben de dikkat ediyorum. Ve her ne kadar kısa ve öz tutmaya çalışsak ta yazılarımızı, bazen bazı yazılar uzun oluyor ama ben onları da blogger arkadaşlar için değil genel okuyucu kitlesi için uzun tuttuğumu varsayarak yazıyorum. Blog sayfası sahibi arkadaşlar zamansızlıktan uzun yazıları sadece fotoğraflara bakarak yorumluyor,doğal olarak.. hak veriyorum tabi ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğiniz gibi herkes kendi çapında haklı aslında. O yüzden kimseyi yargılamıyor veya yadırgamıyoruz ama sadece beklentilerimizi iletiyoruz zaman zaman.

      Yorum için teşekkürler Yeşim Hanım.

      Sil
  12. ayyyy saoool yaaa zweig ların linki için oh yaa büyük kolaylık eh hemen biter artık zweig lar. bugünlerde reşat nuri zweig hüseyin rahmi tüm eserlerini okuyom daaa :) ay bir deee kova olacağın belliymiş senin bjk den dolayı ha haaaa haaaaa :) kova beşiktaş istanbulda çok yaygın laf yaaa ha haaa allah seni nasıl güldüm yaaa bak şaka heee kızmaca yok gülcen gülceen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O eskidendi DeepTone. Beşiktaş'a kova diyerek yaşını belli etmiş oldun. :) Zweig romanlarını da güle güle oku artık.

      Sil
    2. ha haaa, ya baksanaaa, beşiktaşı çok severim yaaaa, gs li olsam da, takımı da çarşıyıda çok severiiim, çarşıda beşiktaş kafeleri var yaaa, orda onlarla maç izlemek büyük keyif yaa, beşiktaşın taraftarı gibi taraftar yok, çarşının her şeye karşı olmasını da severim. bi de işallah bu sene dünya kupasına katılabilme olasılığımız var biliyo musuun :) kovayı da ekşi sözlükte okuduuum, kova burcu çok kaleci varmış da beşiktaştaaa, beşiktaş en sık gittiğim yerlerden yaa özellikle kahvaltı için :)

      Sil
    3. Haftasonu GözGöz maçına geleceğiz bakalım bir aksilik olmazsa biz de. Yavru Kartal görsün stadımızı diye düşündük...

      Sil
  13. Yabancı dil çok nankör bir şey, kullanılmayınca çabucak unutuluyor:)

    YanıtlaSil
  14. Gerçekten mim yazınızı severek okudum bu sayede daha çok tanıyoruz birbirlerimizi, sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve öncesi tanıyalım birbirimizi tabii Atakan AKSUNGUR.

      Sil
  15. samimi ve içten bir mim ya da ankat olmuş ne güzel Bursalı bir blogger arkadaş.Şu ana kadar sadece 1-2 kişi denk gelmişti bana,
    sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-4 arkadaş gördüm ben de Bursa'dan. Sosyalmedyakafe'nin sahibesi organizasyon yapsa da blogcular buluşması yapsak katılır mısınız Fatma Hanım?

      Sil
  16. Aa benden küçükmüşsün :D whatsapp grubu fikri, sonu 51 04 la biten arkadaş ile sizin başınızın altından çıktı galiba :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok direkt kendi özgür irademle açmıştım o grubu ancak çok fazla talep görmedi. Yakında kendi kendine kapanıp gidecek herhalde Özlem Hanım. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!