GetContact mı, TrueCaller mı?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
14
Biliyorsunuz son zamanlarda bir akım çıktı; herkes başkaları beni telefonuna nasıl kaydetmiş diye bakıyor. Bu şekilde bakanlara laf edenler de var elit olarak görünmek için. Ben de baktım tabii ki. InstaBlog olarak kullandığım Instagram hesabım olan @hillme2fun adresinde paylaştım. Oradan da takip edebilirsiniz beni. 


Şimdi bu GetContact'ın asıl amacı sizi arayan yabancı numaraları tanıyıp size kimin aradığını ispiyonlaması olmalı. Tıpkı TrueCaller ve CIA programları gibi. CIA eskiden kullandım ancak şimdilerde TrueCaller kullanıyorum. TrueCaller gerçekten bu konuda başarılı. GetContact ise maalesef bu konuda sınıfta kalıyor. TrueCaller'ın tanıdığı numaraları GetContact tanıyamıyor.

İki telefonumda da test ettim ve sonunda GetContact'ı kaldırdım. Nasıl olsa millet beni nasıl kaydetmiş onu da görmüş oldum. TrueCaller'ı herkese tavsiye ediyorum ben normal hayatımda da. Geçenlerde bir ağabeyime bahsettim çok beğendi ve o da kurdu hemen. TrueCaller sadece aramaları değil Whatsapp ve normal mesajlarla size ulaşanları da tanıyor. Spam mesajları ve aramaları engelleyip sizi rahatsız etmelerini de engelleyebiliyorsunuz.

Bu aralar @truecaller 'dan çok bahsediyorum, farkındayım. Adamlar para da vermiyor bana tanıtım yap diye. Gerçekten güzel bir program. Her telefonda muhakkak olmalı. Geçenlerde bir bayimde otururken orada da konusu geçti. Onlar bilmiyormuş ve çok hoşlarına gitti bahsedince. Hemen onlar da yükledi. Truecaller sadece aramalarda değil mesajlaşma uygulamalarında da numaranın kime ait olduğunu size söylüyor. WhatsApp'taki tanımadığınız bir numaranın kim olduğunu hemen belirtiyor. Görsellerde gördüğünüz şekilde bir numaranın spam olup olmadığını size bildiriyor. Bu spama maruz kalan birkaç kişi dolandırıcı diye isim verince numara sizde de dolandırıcı diye çıkıyor. Bu sayede mesaja itibar etmiyorsunuz. Size böyle bir mesaj geldi mi 0850 346 89 43 numaralı dolandırıcılardan? Aman dikkat! @halkbank 'ın ve diğer ilgili mercilerin de olaya el atması gerekiyor bence. #halkbank #dolandırıcı #truecaller #parafpuan #paraf #spam #kamuspotu #telefon #telefondolandırıcılığı
A post shared by Hillme 2fun (@hillme2fun) on


TrueCaller bir telefonda benim vazgeçilmez programlarımdandır. GetContact'ın o seviyeye ulaşması zor gibi görünüyor. Herkes bir defa baktı nasıl kaydedilmişim diye hevesini aldı ve şimdilerde silmeye başlamıştır programı. Ha bu arada sizi nasıl kaydetmişler arkadaşlarınız? İçinde şaşırdığınız etiketlemeler var mı?

Yorum Gönder

14Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Anayasa ve birinci sınıflardan bir kız. Ben bakmadım arkadaşımı böyle kaydetmişler. Bu uygulamaya güven olmaz diyorlar diye bakmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu devirde hiçbir şeye güven olmaz aslında Aden Ferde. :)

      Sil
  2. İlk çıktığı zamanlar CIA adlı programı kullanmıştım. Bir daha denemek istemem açıkçası. Ama dolandırıcılardan haberdar olmak adına kullanışlı olabilir. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TrueCaller bu konuda oldukça başarılı; tavsiye ederim Blog Tecrübem...

      Sil
  3. Gercekten hic merak etmedigim bir sey nasil kaydedildigim 😊

    YanıtlaSil
  4. Truaceller bende kullandım. Gaydalı ama getcontact uygulaması gizli bilgileri topladığı için kaldırdım hemen. Ama şimdilik bu tarz programlar akılda şüphe oluşturuyor. Bilmiyorun artık ne cia be get hiçbirini artık kullanmam. Artık ön yargı oluştu bende kolay kolay güvenipte indirilmez diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veri toplamayan program yok denecek kadar az. Sanal âlemde aktifsen bunlara göz yumacaksın; tabii ki dikkatli de olacaksın Nuri.

      Sil
  5. Hiç birini kullanmadım uygulamaların. Bilgilendirme için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanmayı düşünürseniz TrueCaller'ı öneririm Arif Bey.

      Sil
  6. Numaralarımızı seviyorsak hiç biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir şey olmaz numara bu Ali! :)

      Sil
    2. Kendi numaramdan korkum yokda bu uygulamalar tüm rehberimizi de alıyorlar. Tüm tanıdıklarımın bilgilerini de bu tür uygulamalara vermek bana doğru gelmiyor.

      Sil
    3. Yukarıdaki yorumumu Fırat Boru melodisiyle yazmıştım aslında. :)

      Saygı duyarım kardeşim...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!