Sahtekar Hira Beach Bodrum Otel

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
35
Yaşadığımız yangın afetinden sonra zor günler geçirmiştik. Durumumuz yavaştan düzelince geçen sene ucuz yollu da olsa bir tatile gidelim diye düşünmüştük. İnternetten gerekli araştırmaları da yaptıktan sonra yorumlara kanarak Ağustos'daki tatil için geçen sene bu zamanlardan ödeme yaptık ve "Aşk Bodrum'da yaşanıyor güzelim" şarkıları eşliğinde Bodrum Ezel Beach'e gittik iki aile, iki arabayla.

Otele varana kadar her şey güzeldi. Otelde işin iç yüzü ortaya çıktı. İşin aslı o paraya Bodrum'da tatil yapamayız; belki de gittiğimizde ortada otel motel olmayacak diye düşünürken neyse ki bir otel vardı karşımızda. Bize verdikleri oda berbattı. Hiç temizlenmemiş neredeyse. Otel çalışanlarının odasının yanında ve onlar da afedersiniz donuna kadar yerlere atmışlar. Klimalar çalışmıyor. Etrafta çöpler, kaşıklar, bardaklar. Burada kalınmaz deyip paramızı iade etmelerini istedik. 21 gün sonra iade edebileceklerini söylediler. Adamların tipine güvenemediğimiz için mecbur kalacağız yoksa paranın üstüne yatarlar dedik. 

Odamızı değiştirttik. İlkine nispeten daha iyiydi ancak yine de bakımsızdı. Her şikayetimizde bu sene yeni devraldık; elemanlar da yeni kusura bakmayın dediler. Otel İslâmî Otel konseptiyle hizmet veriyordu ancak alakası yok. Yemekler berbattı. Kırmızı et hiç yoktu. Kırmızı et gibi görünenlerin hepsi beyaz et. Zaten o ortamı gördükten sonra yemek yiyesiniz de gelmiyor. Çalışanların hiçbiri kişisel temizliğine özen göstermiyor. 

Otelin kötü yanlarını anlata anlata bitiremem herhalde. Düşmanım bile gitmesin dediğim bir oteldi Bodrum Ezel Beach. Ben aslında bu yazıyı tatil dönüşü yazacaktım ancak "Elâlem ne der yazma!" dediler. :) Ben de tamam yazmayacağım demiştim ancak dün gördüğüm Facebook reklamıyla yeminimi bozdum uleyn!

Bizim Ezel Beach olmuş Hira Beach. Ağzıma gelen en ağır hakaretlerin sahibi insancıklar demek ki her sene isim değiştirerek yeni müşteriler topluyorlar. Google Amca'ya Ezel Beach yazdığınızda göreceğiniz şikayetlerin haddi hesabı yok. Sağ tarafta çıkan Google yorumlarını okumanız bile yeterli. Mesela biri de benim gibi Ezel Beach'in Hira Beach olduğunu anlamış:
ŞikayetVar'da da çok fazla olumsuz yorum görebilirsiniz.

Şimdi Google Amca'ya bir de Hira Beach'i sorun. Ne gördünüz? Kalbiniz gibi bembeyaz, tertemiz bir sayfa değil mi? Yukarıdaki reklamda kullandıkları görsellerin aynılarını ben size internette ve kendi fotoğraflarımda da bulabilirim. Hira Beach'in eski Ezel Beach olduğuna zerre şüphe yok.

Bu yazıyı "Ben yandım eller yanmasın!" türküsü eşliğinde yazıyorum. Ezel Beach'in Facebook sayfaları duruyor ancak uyanıklar adresi İstanbul yapmışlar görünmesin diye. Websiteleri ise çalışmıyor. 

Demem o ki bu işletmeden uzak durun! Bu yazıyı burasıyla ilgilenen herkese gönderin. Hira Beach eski Ezel Beach'tir. Gittiğinizde sizin de karşılaşacağınız manzara aynısıdır. Aman dikkat! Paranız ve sağlığınızdan olmayın! Şunu merak ediyorum acaba burası geçen seneden önce ne beach'ti acaba? Peach Beach olabilir mi veya Sahtekar Beach?

Yorum Gönder

35Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Kötü bir deneyim olmuş @çb

    YanıtlaSil
  2. Bazen gerçekten kuruluşlar insanı çıldırtıyor eleştiri yazmadan duramıyor insan...

    YanıtlaSil
  3. :( Teyzom geçmiş olsun diyelim artık.


    Baklayı çıkarayım mı ağzımdan? :D

    YanıtlaSil
  4. yangın yazısını da okudum bi de bu olay,verilmiş sadakalarınız varmış demek ki,çok geçmiş olsun..yüce Allah yardımcınız olsun diyelim artık..kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  5. Gecmis olsun. Iyi ki paylastiniz. Baskalarinin da basina gelmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşmadaki tek amacımız da bunu engellemek zaten. Teşekkürler Derya Hanım.

      Sil
  6. Bu yöntemle bende bir kere kandim bu otellere adi degismis yeni adiyla hic kötü yorum yoktu fakat berbat bi oteldi eski adini ogrendigimde ancak kötü yorumlari gordum cok iyi yapmissiniz herkes bilsin yazik paralarina

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ulaştırabildiğim kadar kişiye ulaştırmaya çalışıyorum. 1 kişiyi kurtarsak kârdır Kelebek Etkisi.

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun. Eleştiri yapalım ki böyle sahtekarlar başka kimsenin canını yakmasın. Sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız Saadet SEZER. Sevgiler, saygılar bizden...

      Sil

  8. Merhaba RECEP HİLMİ TUFAN ;


    Öncelikle konu olan HİRA BEACH HOTEL 01.01.2018 ihtibari ile faaliyetlerine başlamış olan yeni bir işletmedir.
    Geçen sene ve ondan önceki şahıs ve şirketlerle uzaktan yakından alakası yoktur. Yasal olarak tüm araştırmaları ve işlemleri
    yapabilirsiniz. Herkesin düşünce özgürlüğü vardır. Fakat alakası olmayan bir işletmeyi konu aldınız. İvedi bir şekilde
    Hira Beach Hotel ile alakalı tüm yazı fotoğraf alıntı v.s. kaldırmanızı aksi taktirde yasal yollara başvuracağımızı bildirir ve
    umarım bu üzücü olayı biran önce düzeltmenizi temenni ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hira Beach;

      Yasal olarak araştırmadan kastınız nedir? Geçen sene A kişisi üzerine açmışsınızdır şirketi ama bu sene A'nın kardeşi üzerine açmışsınızdır. İsim veya firma değişikliği yapmanız; sizin geçen senelerle alakanız olmadığını göstermez.

      Ben hiç mahkemelerle uğraşmadım ancak sizler bu konularda tecrübelisiniz bildiğim kadarıyla. Çünkü geçen sene bizim gibi yapmayıp hakkını yasal yollarla arayan birçok kişi de olmuş. Mahkemeyi kazanıp da ödeme yapmadıklarınız ilamlı icra da göndermiş. Onlara da biz ayrı firmayız diyorsunuzdur herhalde.

      Sizin geçen seneki Ezel Beach ile aynı olduğunuzu kanıtlayan birçok belge var elimde. Mesela aynı websitesini Ezel Beach'ten Hira Beach'e çevirmişsiniz. Kapattığınız Ezel Beach Otel'in websitesinde Hira Beach Otel Bodrum adıyla faaliyet göstermekteyiz yazıyordu. Ekran görüntüsü bende mevcuttur.

      HiraBeachBodrum Facebook sayfanızda website adresiniz Ezel Beach'in websitesi görünüyordu; artık geç de olsa uyanmışsınız ve değiştirmişsiniz ama bende yine ekran görüntüsü var.

      Uzun lafın kısası! Ben yasal yollarla değil en iyi bildiğim yollarla araştırmalarımı yaptım ve sizin sadece isim değiştirmiş aynı firma olduğunuza dair birçok kanıtım elimde mevcut. İş başka bir boyuta taşınırsa araştırmalarım da derinleşir ve daha farklı kanıtlar da bulabilirim.

      Bu olay sizin için üzücü ise bizim de geçen sene yaşadıklarımız çok üzücü idi. Sezon açıldığında yorumlar artacaktır. O zaman göreceğiz geçen sene ile aynı mısınız; değil misiniz?

      Geçen seneki zihniyetten farkınız olmadığı buraya ve diğer tüm muhaliflere yazdığınız yorumlardan belli. Madem farklısınız; o zaman insanlara karşı tehditvârî bir yaklaşımda bulunmaktan vazgeçip daha ikna edici; daha farklı bir üslup kullanın. Mesela engellemeyin sayfanızdan!

      Sil
  9. Hocam dilerim böyle bir şey başınıza bir daha gelmez.

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel dünya be! Tatil yapacaksın, olumsuz bir durum hakkında yorum yapacaksın karşılığında tehdide varan karşılık göreceksin... İstanbul'da herşey dahil sistemde çalışan bir otelde kalmıştık, eşimle. Hesap kesiminde odada bulunan buzdolabındaki içecekler, öğle ve akşam yemekleri "herşey dahil"in dışında yer alıyormuş. Sesimi yükselttiğimde saydıklarım "herşey dahil"in içine girdi bir anda. Fıkra gibi bir dünyada yaşıyoruz... Allah (C.C.) hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her olumsuz yoruma bu şekilde karşılık verecek olsalar mahkemelerden çıkamaz bu adamlar zaten. Şikayetvar'da Google'da birçok olumsuz yorum var haklarında teyzo. Rabbim iyileri korusun...

      Sil
  11. Merhaba oncelikle bende hira beach magduruyum nisan ayinda rezervasyon yaptirdim 14,07,2018 icin ve ogun geldi otele geldik yerinde otel yok baska bi isim var iceri girdik bize otel sahibi kacti ve biz devraldik diyolar ve geri ceviriyolar hic inanmayin sahtekar bunlar 15 inde savciliga gittik bizim gibi bir suru magdur var hira beach tan siyate gelmis bu sahtekarlara inanip paranizi yatirmayin biz dava actik bakalim sonuc ne olacak ve kararliyim donlarina kadar isteyecegim.butun masraflarimi karsilatacagim onlardan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otel yerinde yok mu? Ama Facebook sayfaları hâlâ aktif sanki. Bu büyük bir iddia!

      Lütfen hakkınızı sonuna kadar arayın ve bu sayfayı tüm sosyal medya ile paylaşın ki daha çok kişiye ulaşalım! Şeref yoksunu mahluklar meydanı boş sanmasınlar!

      Sil
  12. Otel yerinde ama adı costa blu beach olmuş.... Bizde gittik pazartesi günü... bu arada adamlar la perma otel beach adı ile yemlik açmış şimdi gördüm... internet sayfası aynı whats ip numarası aynı... bilgi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim gittiğimizde Ezel Beach iken de Hira Beach'in temellerini atmışlar sizin dediğiz gibi altyapı aynıymış. Şimdi baktım da Facebook sayfaları da kapalı:

      https://www.facebook.com/hirabeachbodrum adresi uçmuş. Bir tane daha Facebook sayfası var ama aktif değil. Siz bu yeri Facebook üzerinden mi görmüştünüz?

      Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...

      Sil
    2. Ben bir gün hira beach bakarken bu sayfaya yönlendirdi baktım aynı tip sayfa numarada aynı... otel kusadasinda ama adres gurbet...

      Sil
    3. Anladım Burak Bey. Teşekkürler bilgiler için...

      Sil
  13. Arkadaşlar bizde paramızı alamadık, e devlet uzerinden şikayetçi olduk ve icra hakkını kazandık ancak avukatımız odeme yaptığımız ziraat bankası hesaplarına uladilamdigi icin bloke koyduramadı, şöyle bir şey söyledi kaliteli sehtekarlıktan birlik olunursa bunları hapse bile artıra bilirsiniz demişti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılabilecek ne varsa ben yapmaya hazırım. Bu kadar insanı dolandırıyorlar ama TÜRSAB, Turizm Bakanlığı vb. kurumlar buna seyirci kalıyor.

      Sil
  14. Çok geçmiş olsun Recep Bey, önceki yazınızdan tıklayarak okudum. Dincilik dediğimiz şey işte tam da bu. Adını HİRA koymuşlar çünkü Hira, İslam peygamberine ilk vahiyin geldiği mağaranın adı! Bu dinciler saf, iyi niyetli vatandaşları kandırmak, paralarını almak için hep bu taktiği uygularlar:
    İHLAS Holding ilk aklıma gelen. Sokaklara bakın mağaza isimlerinin çoğu Medine giyim, Nisa giyim, Tekbir giyim,....vs. bu üçkağıtçılar oltanın ucuna takılan yem gibi bu isimleri takıyorlar. İhlas epey insanı mağdur etmişti. Ben bir dükkanda Kuran okuyan adam görünce kaçıyorum! Çünkü şov amaçlı yapıyor. Böyle bir tanesinden aldığım şifonyer kimyasal madde kokuyordu, bir haftada geçer dediler, 1 yılda geçmedi, ne silmek, ne havalandırmak yapmadığım şey kalmadı. Kanser olmaktan korkup komşuma verdim ve durumu anlattım kul hakkına girmemek için. Sakın odaya koyma balkona koy bunu soluma dedim ve o dinci tip asla geri almadı, paramı iade etmedi. Velhasıl dinciler bu ülkenin de, dünyanın da başına beladır. Dindarları tenzih ederim. İkisi aynı şey değil çünkü. Bir daha tatile çıkarken isterse ateist, deist vs. olsun, içki içilen, bikiniyle dolaşılan yerleri tercih edin onların - istisnalar kaideyi bozmaz- dürüst ve kul hakkı yemeyen insanlar olduklarını göreceksiniz. Kısaca dincilerden uzak durun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Not: Tekbir giyim Ankara'nın göbeğindedir, sık sık yanından geçerim, normal bir bluz 50 lira, 70 lira gibi satarlar! Bu dediğim kaç yıl önceydi şimdi bilmiyorum. Sahibi dinci olduğundan üç karısı vardır. :)))
      İspatı: http://arsiv.sabah.com.tr/2008/04/29/haber,42F2D20D8C64400CA8C651AAE455490A.html

      Sil
    2. Dinci ile dindar ayrımı konusunda hemfikiriz Müjde Hanım. Bizim burayı tercih etmemizin sebebi rahat hareket edebilme düşüncemizdi. Maalesef insanların birbirine tahammül edebilme eşiği gün geçtikçe düşüyor. Bahsettiğiniz tarzda bir yere gitsek eşim rahatsız olurdu.

      Tekbir Giyim'in bahsettiğiniz detaylarını duymuştum evet.

      Umarım kimsenin başına gelmez bu tarz kötü şeyler. Rabbim herkesi iyilerle karşılaştırsın.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!