Hırsızlıkta Çıtayı Yükseltenler

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
14
Hırsızlık en büyük günahlardan ve kötü hasletlerden. Medenî kanunda çok da bir cezası yok. Kişiye göre muamele de uygulanabiliyor. Bir tarafta baklava çalan çocuk yıllara mahkum edilebilirken; diğer tarafta adam ülkeyi soyup soğana da çevirse cezasız kalabiliyor. Evinize giren hırsızı nerede etkisiz hâle getirdiğinize bağlı olarak suçlu siz de olabiliyorsunuz; hırsız da olabiliyor! Böyle bir düzende adalet aramak mümkün değil o yüzden! Burada yine bir Nasreddin Hoca fıkrası aklına geliyor insanın. Ne demişti Hoca Nasreddin Hz: "Hırsızın hiç mi suçu yok?"

Hakiki İslam kanunları geçerli olsa ve bizler de hakiki müslüman olabilsek ülkede ve dünyada her şey daha güzel olur ve hırsızlık gibi illetler kökünden kesilir; işin ucunda hırsızlık yapılan elin; uslanmadıysa çapraz bacağının kesilmesi vardır çünkü!

"Hırsızın hiç mi suçu yok?" kısmına farklı bir açıdan detaylıca eğilmek lâzım aslında. Hırsızın muhakkak suçu var ancak hırsızı, hırsızlığa iten tüm faktörler de ele alınmalı, masaya yatırılmalı. Ha bunu alışkanlık olarak da sürdüregelenler de var mı; var evet. 

Başlıkta da belirttiğim konuya giriş yapalım. Aslında tam da benim Facebook'taki Bir Yaşıma Daha Girdim sayfama yönelik bir konu bu ama orada kısa kısa paylaşımlar yapıp geçiyorum. O yüzden burada uzun uzun yazmak istedim. Bu arada o sayfaya her eklediğimi bloga da ekliyorum. (Bilgisayardan giriyorsanız başınızı hafifçe sağa çevirin; telefondan giriyorsanız yorum formunun altına bakın.)

Rabbim kimseyi hırsızlık yapacak düşkünlük seviyesine düşürmesin diyerek asıl konumuza şimdi giriş yapıyorum artık. :) Aşağıdaki videolarda hayatınızda hiç görmediğiniz seviyede, çıtayı çok yükseklere koymuş hırsızlar göreceksiniz. Hepsinin ortak özelliği kıyafetlerinin içine saklayarak hırsızlık yapmaları. Muhtemelen bu ilk hırsızlıkları da değil çünkü çok profesyoneller. Şimdi ilk olarak vücudundan 4 ütü çıkan ablayı izliyoruz:



Sırada soyunma kabinine girip vücudunun her tarafına itina ile kıyafet saran ablayı izliyoruz. Bu da montundan pantolonuna kadar 6 - 7 parça kıyafet almış; kışlıklar hazır!


Sıradaki ablamız ise yükte hafif pahada ağır olan bir ürün grubu tercih etmiş ve 18 - 19 adet telefonu vücudunun muhtelif yerlerine yerleştirmiş.


Bu yaşlı teyze de kozmetik dükkanı işletiyor herhalde. Marketin kişisel bakım reyonunu yüklenmiş gidiyor.


Bu hırsızlar başka memleketlerde yaşadığı için aldığı cezaları bilemeyiz ancak aynısı ülkemizde olsa sizce cezası ne olurdu? 

Yorum Gönder

14Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Allah kimseyi bu aciz duruma düşürmesin.

    YanıtlaSil
  2. Allah kötülere fırsat vermesin.

    YanıtlaSil
  3. Hocam hepsi birbrinden güzelmiş ☺️ İzlerken ve okurken keyf aldım. ☺️

    YanıtlaSil
  4. Telefondan yazınızı okudum. İlk videonun dışında diğer videolar açılmıyor. Hocam en çok da ülkedeki cezalardaki adaletsizlik koyuyor insana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kontrol ettim mobilde de açılıyor ancak bir daha Blogger üzerinden video eklemesi yapmayacağım Cem. En iyisi Youtube'a yükleyip oradan buraya eklemek. 3-5 tıklamayla açılıyor nedense videolar...

      Sil
  5. Allah ıslah etsin.
    Videoları izlerken şaşkınlığımı gizleyemedim. Son Ütücü ablamızı görmüştüm de diğerlerini yeni izledim.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Ülkemizde de böyleleri çok maalesef,çalmakla kalmayıp bir de yüzsüz yüzsüz kendilerini savunuyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız Ahmet BURUL Bey. Hem suçlu hem güçlü dediklerimizden...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!