Boyacımı Nasıl Seçtim?

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
19
Geçen hafta bugün başlayıp hâlâ devam eden bir taşınma telaşımız var. Aynı binada bir alt kata taşındık ama sanki uzağa taşınsak daha az yorulurmuşuz gibi geldi bana. Oturduğumuz ev satılınca ve alanlar da yatırımlık değil de oturumluk alınca biz ev arama sürecine girmiştik. Bir alt kata inince ev sahibimiz de değişeceği için yeni kira tarifeleri geçerli olacaktı ve biz farklı seçenekleri de değerlendirdik. %20 kira artışı oluyordu alt kata inince. %20 daha uygun fiyatlı evler de bulduk ama muhitini beğenmediğimizden ve komşularımızdan uzaklaşmak istemediğimizden dolayı %20 artışla bir alt kata indik.


Alt katın (şu an bu yazıyı yazdığım evin) boyaya ihtiyacı vardı. Bir tanıdığın arkadaşı bu işleri yapıyormuş; ona haber saldık. Ben de bir yandan Armut.com üzerinden boyacı aradığıma dair ilan verdim. İlk teklif veren kişi Lider Yapı İnşaat İrfan AŞKIN Bey oldu. Armut.com'da ilgilenen kişi teklif verince talebi açan kişinin numarası ilgilenen kişiye görünüyor. İrfan Bey hemen aradı ve Kestel'de olduğunu keşif için gelebileceğini söyledi. Buyur gel deyince söylediği gibi hızlı bir şekilde geldi. Keşfini yaptı ve bize uygun rengi belirledikten sonra 1.000,00₺ masraf çıkardı boya kendinden olmak kaydıyla. Filli Boya vb. kalitede ürün kullanacağını söyledi. Renk değişimi olmayacaktı. Yukarıda bahsettiğim arkadaşın yönlendirdiği usta da geleceği için İrfan Bey'e dönüş yapacağımızı söyledim. 

Bu sırada Armut.com'dan +3 teklif daha geldi. Onlar da aradı ama hiçbiri de keşif yapmaya gerek görmedi. 600,00₺ yazan biri numarayı görmek için yazdım 800,00₺ dedi. 1.200,00₺ diyen de olmuştu. 

Ben bu arada Armut.com ile birlikte Decor Yapı'nın decoryapi.com adresinden de talep oluşturmuştum. Oradan da aradılar ve keşfe geldiler. Onlar da çok profesyonel çalışıyorlar. Her adımı mesajla bildiriyorlar. Decor Yapı'dan gelen 2 beyefendi önce 2.000,00₺ sonra 1.500,00₺ fiyat verdiler. 2.000,00₺'yi tavanlar da boyanacak sandıkları için verdiler. Tavanların boyanmayacağını tekrar belirtince 1.500,00₺ dediler ama çok yüksekti. Kabul etmedik.



Akşamüzeri İrfan Bey aradı ve karar verip vermediğimizi sorguladı. İşini iyi takip ettiği buradan da belli oldu. Arkadaşın yönlendirdiği boyacıyı bekliyorduk biz hâlâ. Akşam er geç dönüş yapacağımızı belirttim. 

Fiyatları toplamıştık ama arkadaşın yönlendirdiği boyacı gelmemişti. Öyle olunca ben İrfan Usta'ya akşam geç saatte WhatsApp'tan yazdım ve bir süre yazıştıktan sonra 850,00₺'ye anlaştık. Geçen hafta Pazartesi sabah girdi eve akşam tertemiz teslim etti. Biz memnun kaldık. Peki biz neden İrfan Bey'i tercih ettik?
  • Öncelikle hızından dolayı. Devir hız devri ve o da müşteriye en hızlı dönüşü yaparak bunu yakalamış birisi.
  • Herkes sadece fiyat verdi ama o gelip keşif yaptı ve doğru rengi birlikte seçmemizi sağladı.
  • Fiyatı uygundu. Başka bir keşif yapan firmadan da bahsettim yazımda ancak onlar çok yüksekti ve 4 günde bitireceklerini söylemişlerdi. Birinci maddedeki hız konusuna işi bitirmedeki hızı da ekleyebiliriz aklıma gelmişken. 
Fiyat konusuna gelince aklıma gelen şu videoyu sizinle paylaşmak istedim:

  • İşini takip etti. Akşamüzeri arayıp karar verip vermediğimizi sorguladı.
  • Her zaman ulaşılabilirdi. Akşam bile WhatsApp üzerinden iş konuştu.
  • Kendini ve yapacağı işi iyi anlattı. Eşim bile ikna olmuştu.
Yukarıda ilk aklıma gelen sebeplerden dolayı İrfan Bey'i ve ekibini tercih ettik ve biz memnun kaldık. Çıkarken de tertemiz teslim ettiler. Bu fiyat ve kaliteyi duyan gören komşularımız İrfan Usta'nın numarasını istediler. Bursa'da boya vb. tadilat işleri olanlar kendisini tercih edebilir. Sizler de bu tarz hizmet alımlarınızda Armut.com gibi sosyal mecraları tercih edebilirsiniz. Tavsiye ederim. Belki daha önce benzeri bir hizmeti internetten almışsınızdır. Deneyimlerinizi paylaşır mısınız bizimle?

Yorum Gönder

19Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Teyzom, Allah kolaylık versin. Aslında Ramazan ve Ömer eniştelerimiz vardı. :) Bence onlarla bir irtibata geçsen de onlar da hizmet piş, ağzıma düş'ten faydalansalar.

    Armutcom'dan yeni haberim oldu gerçeği söylemem gerekirse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen yazıyı paylaşalım Facebook'ta ve onları da etiketleyerek haberdâr edelim o zaman teyzo. :)

      Sil
  2. Boyacı aramadığımız halde yazıyı ilgiyle okudum. Hatta fiyatları bile inceledim. Boya, badana işlerinde doğru, ehli kişileri bulmak önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her işte olduğu gibi bu işte de ehil insanları tercih etmeliyiz evet MGelişim...

      Sil
    2. Ben yazınızdaki boya işlerine o kadar odaklanmışım ki yeni eviniz için iyi dileklerimi sunmak hiç aklıma gelmemiş.Aşağıdaki yorumu okuyunca fark ettim.
      Güle güle oturun.

      Sil
    3. Çok çok teşekkür ederim MGelişim. Eksik olmayın...

      Sil
  3. Neyise ki şimdilik bu işlerle ben uğraşmıyorum rahatım :)

    YanıtlaSil
  4. Günümüz dünyasında internet nelere çözüm değil ki, buna olmasın :) Bence iyi yapmışsınız, işini ciddiye alan tercih edilir daima. Teşekkürler paylaşımınıza. Yakın zamanda ben de böyle bir işe girişeceğim, bakalım belki önerdiğiniz siteyi kullanırım. :)

    YanıtlaSil
  5. Ustalar burnundan kıl aldırmıyor; maalesef haklısınız Sn. Müfred.

    YanıtlaSil
  6. kolay gelsin. Güle güle oturun. :) taşınmak zor iştir zoooor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Halil Bey; daha yeni yeni kendimize geliyoruz. Halılar da yıkanıp geldi tam oldu artık evimiz. Buyurun oturmaya da bekleriz...

      Sil
  7. Hayırlı olsun abi yeni evinizde mutlu bir omur gecirmeniz dilegiyle. Armut.com'u biliyorum ama hic deneme yada deneyen yorumu okuma firsatim olmamisti oldukca yonlendirici anlatmisin tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada bir ömür boyu kalmayız herhalde. Ev kira ama semt bizim... :)

      Sil
  8. Tam da Serdar Kuzuloğlu`nun dediği gibi İrfan Bey işi kapmış:)
    Yeni evinizde güle güle oturun.

    YanıtlaSil
  9. Avusturyada da bu isler zor. Hem pahali hem usta bulmak zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa ülkelerinde nedense işçi yetişmezmiş gibi bir düşünce hâkim bende. 3. Dünya ülkelerinin vatandaşları kapatıyordur bu açıkları diye düşünüyorum.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!