"Ben Lisedeyken..."

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
22
Dün memleketimiz Afyonkarahisar'a geldik. Yıllık iznimden 1 hafta kullanacağım ve onu da Afyon'da eşin dostun yanında iftar ve sahur muhabbetleri ile geçirelim diye düşündük. Kendimizi zorla iftarlara davet ettirdik Facebook üzerinden.

Afyon'a her geldiğimizde şehre Özdilek tarafından giriş yaptıktan sonra şehirde neler olmuş; neler bitmiş; yeni hangi mekanlar açılmış; hangileri kapanmış diye görmek için şehir merkezinden geçerek Fatih Mahallesi'ndeki ailelerimize gideriz. Dün de böyle yaptık ve bu esnada eşime "Ben lisedeyken bu yolları sabah akşam yürüyordum." deyince o da bana "O yüzden çok zayıfmışsın." dedi. Gerçekten lisedeyken çok zayıf biriydim. Şimdi ise 15 kg fazlası olan biriyim. :)

Bu konuşmadan sonra acaba ne kadarlık bir yolu yaya olarak gidip geliyormuşum o zamanlar diye düşünmeye başladım. Hemen Google Haritalar'dan güzergâhı seçtim ve işte sonuç:


3 rota çıktı haritalarda ve ben çoğunlukla mavi işaretli yolu kullanırdım. Tüm rotalar zaten 3 km imiş ve aynı sürede gidilebiliyor. Sabahları Taşlıdere Talebe Yurdu'ndan çıkıyordum ve yaklaşık 45 dk'lık bir yürüyüşten sonra Cumhuriyet Lisesi'ne geliyordum. O zamanlar Cumhuriyet Lisesi düz lise olarak geçiyordu ama bir de bizim gibilere yabancı dil ağırlıklı eğitim veren Süper Lise kısmı da vardı. Aynı yolu akşamları tekrar yürüyordum ve toplamda 6 km yol yürüyordum. Sağa sola sapmıyorsam tabii ki bu da. 

Bu yol üzerinde ilerlerken hemen hemen her gün Birlik Cd. üzerindeki Bim'e girerdim ve oradan abur cubur alırdım. Hem yolda giderken yerdim hem de yurtta dolabımda stoklardım. 

12-16 yıl öncesinde gördüğüm dükkanların %70'ten fazlası değişmiş artık. Aynı yerinde duran çok az. Düşünüyorum da aynı yolu tekrar yürümeye kalksam ve bunu her gün yapmaya çalışsam çok yorulurum herhalde. Günde 6 km yürürken şimdilerde araba üstünde ömrüm geçiyor. O yüzden de göbeğim hiç erimiyor. Benim eski formuma kavuşmam için 15 yıl öncesine gidip günde 5-6 km yürümem gerekecek galiba. 

Lise fotoğraflarım ile şimdiki fotoğrafımı aşağıya bırakıyorum. İnsan 15 yılda bu kadar mı değişir ya hu?

Konu nereden nerelere geldi. Blog yazarken bu şekilde çok dağılıyorum ben ama iyi de oluyor sanki. Siz de yazsanız bu konuda ne güzel olur? Sizin de liseli hâlleriniz ile şimdiki hâliniz arasında ciddi farklılıklar var mı? 
Tags:

Yorum Gönder

22Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. kesinlikle süper bir yazı.. bende şimdilerde eski yaptıklarıma yeni yapamadıklarıma baktıkça, ne enerji varmış diyorum. gençlik gerçekten güzel(di) :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Ephendy. Her ânı iyi değerlendirmek gerekiyor...

      Sil
  2. Eski fotoğraflarınız derken bizi kandırmıyorsunuz değil mi? Sanki iki farklı insan gibi geldi. Gerçi bazı insanlar gerçekten çok az kilo almalarına rağmen çok değişebiliyorlar.

    O yılları güzel kaleme almışsınız...Dikkatimi çeken bir şeyi söylemeden geçemiyeceğim sanki daha akıcı yazdığınız izlenimine kapıldım. Eğer her zaman bu şekilde yazıyorsanız o zaman yazı fontu yazılarınızı okumamı sağlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu fotoğrafları yıllar önce Facebook'ta paylaştığımda "Evrim Geçiriyorum" adlı bir albüm yaparak paylaşmıştım. :)

      Yazdıkça gelişiyordur muhakkak yazım şeklim ancak yazılarımı genelde doğaçlama yazıyorum. Yâni öncesinde bir yere kaydedip sonradan buraya düzenlemeler yaparak almıyorum. Bazen yazımı tamamlamak için çok kısa bir vaktim oluyor. Kontrol etmeye fırsatım olmadığı zamanlar da oluyordur. Öyle yazılarımda yeterli akıcılık olmuyor olabilir. Teşekkür ederim sıkı takibiniz için Sn. MGelişim...

      Sil
  3. Epey yol gidiyormuşsunuz her gün. Ben daha kısa bir mesafe yürümeme rağmen uzak olduğunu düşünürdüm :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonradan servis hizmeti geldi ama kaldığım yurtta Cumhuriyet'e giden tek bendim. O yüzden yine yararlanamadım. İşime de geldi sanki biraz Arif Bey...

      Sil
  4. Yürümek cok faydalidir. Dis görüntü yillar icinde degisiyor. Insanin ici de degisip gelisiyorsa cok da takilmamak lazim 😊

    YanıtlaSil
  5. Bende eskiden çok yürürdüm. Özellikle de okul yoku gerçekten yürünen yoldur. Yada işe hidrrkenki yol. Ama şimdi yürümediğimiz için bende kilo aldım. Eskiden çok zayıftım. Yürümek gerçekten güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. #BlogcularYürüyor etiketi başlatıp PC başından kalkmaya davet ediyorum herkesi Nuri! :)

      Sil
  6. Yazıyı okumadan fotoğraflara bakınca örnek resimler sandım :D Ne kadar çok değişmişsin abi böyle?

    YanıtlaSil
  7. Recep Abi bilemedim ben hala üniversiteli olduğumdan bu sorunu on yıl sonra yanıtlamam gerekiyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 yıl sonrası için seni mimledim o zaman YalnızamaÖzgür :)

      Sil
  8. Bir insan nasıl bu kadar değişebilir ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebook'taki albüm başlığımı tekrarlıyorum: Evrim Geçiriyorum :)

      Sizleri de görelim Özlem Hanım. :)

      Sil
    2. Benim lisedeki halimi görmek istemeyebilirsiniz, ben şahsen bakamıyorum pek :D İyi ki büyümüşüm de değişmişim :D

      Sil
    3. Öyle olsun bakalım Özlem Hanım. :)

      Sil
  9. Hocam baya zayıfmışsın. Ama şimdiki halinde olması gereken gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
  10. Bende Taşlıdere yurdundan Gedik Ahmet Paşa ya yürüyerek gidip gelmiştim bi kaç ay durumlar aynı bende de senin gibi

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!