Gelelim Sigortanın Faydalarına!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
27
Sizlere bir iyi bir de kötü haberim var sevgili okurlar! Hatırlarsanız şu yazımda bir alt kata taşındığımızı yazmıştım. Yeni taşındığımız bu evde talihsiz bir kaza yaşadık maalesef ve evi su bastı! 24 Haziran seçim sabahı idi. Sabah 6:30 civarında eşim uyandırdı ve o istenmeyen manzara ile karşılaştık. Evin tüm odaları 2 parmak yüksekliğinde su ile dolmuştu. Suyun kaynağını bulmak için alelacele sesin geldiği mutfağa koşturduk. Mutfak lavabosundaki bataryanın soğuk su hortumu patlamıştı ancak biz o uyku mahmurluğu ile anlayamadık ve su yukarıdan geliyor diye daha önce oturduğumuz eve koştuk ve komşumuz Mustafa Ağabey ve eşine sitem ettik. Bir yandan da suyu kapatmaya çalışıyordum daire girişinden. Ben suyu kapatacağım diye gazı kapatmışım hâliyle su akmaya devam etmiş. Herhalde daire girişinden değil de bina girişinden kapatmalıyım diye düşündüğüm için bir yandan aşağı katlara iniyordum bir yandan da site görevlisi Caner Ağabey'i arıyordum. Ona ulaşamayınca en altta giriş katta oturan komşumuz Hüseyin Ağabey'i uyandırdım. Apar topar yukarı çıktık ki o sırada üst kattan inen Mustafa Ağabey doğru vanadan suyu kapatmıştı.

Suyu nasıl tahliye edeceğimizi düşünürken eşim başladı ağlamaya. 3 yıl önce tüm eşyamızı bir yangında kaybetmiştik. Niye bizi buluyor böyle şeyler diye sızlanıyordu. (Yangını detaylıca şu yazımda anlatmıştım.) Önce itfaiyeyi aradık. İtfaiye geçmiş olsun dedikten sonra 2 parmak suda bizim yapabileceğimiz bir şey yok; bizim geniş süzgeçlerimiz var bu süzgeçlerle 1 metre boyundaki suyu 20cm'e kadar düşürebiliyoruz dedi. Sonra BUSKİ'yi aradım onlar da bizim su tahliye hizmetimiz yok dediler. İş başa düşmüştü. Üst kattaki Mustafa Ağabey'in eşinin aklına harika bir fikir gelmişti. Suyu küreklerle ve taslarla kovalara dolduracaktık; sonra da o kovaları tuvaletlere boşaltacaktık. Hanımlar o işe koyuldular biz de Mustafa Ağabey ile birlikte elimize çekpasları aldık ve parke zeminli odalardaki suyu orta alana topladık. Suyun altına sızdığı gardrop, yatak vb. mobilyaların altından da suyu en iyi şekilde izale etmeyi başardık 2 saate yakın bir sürede. Karşı kapı komşumuz Hanife Hanım da yardımcı oldu sağolsun. 

Suyu tahliye etmeye başlamadan önce bir video çekmiştim. İzlemek isterseniz buyurun:


Kötü haberimi yukarıda detaylıca aktardım. Rabbim kimseye yaşatmasın. Sorunun kaynağı ise 7 yıldır değiştirilmeyen artık ömrünü doldurmuş batarya imiş. Eve 2 ay sonra taşınsaymışız herhalde ihale bize değil de ev sahibimize kalacakmış. İyi habere geçmeden önce bir kamu spotu vereyim:

"Musluklarınızı minimum 5 yılda bir değiştirin!"

hisar sigorta
'ye teşekkürlerimi sunarım!
İyi haber ise Rabbimin sevgili kullarından biriyim sanırım ki olaydan tam 5 gün önce Hisar Sigorta'dan bir hanımefendi aradı ve eşya sigortasından bahsetti. Daha önce başımıza yangın felaketi geldiği için ve hanımefendi de tüm cazip detaylarını güzelce anlattığı için ve en önemlisi de Hisar Sigorta firmasının güvenilirliğini çok kişiden duyduğum için eşya sigortasını yaptırmayı kabul etmiştim. İyi ki de yaptırmışım dedim bu su baskınından sonra.

Sompo Japan Sigorta'nın Artı Konut adındaki bir hizmeti imiş bu. Yıllık bedeli 215,29₺. Ben 8 taksitle ödeme yapmıştım. Henüz ilk taksidini ödemeden bu olay başımıza geldi. Ben hemen günün ilerleyen saatlerinde Pazar günü olmasına rağmen Hisar Sigorta'yı aradım ve Selim Bey diye birisi benimle ilgilendi. Sonrasında istediği bilgileri kendisine Whatsapp üzerinden gönderdim. 25 Haziran Pazartesi dosyam açıldı. 26 Haziran Salı hasar tespiti için eve exper geldi. 27 Haziran Çarşamba akşamı ben, benden istenilen evrakları expere gönderdim. 28 Haziran Perşembe Sompo Japan Sigorta'dan ödeme yapılacağına dair mesaj geldi. 29 Haziran Cuma günü ise tayin edilen ödeme geldi. Gerçekten süreç çok hızlı ilerledi. Ben bu kadar hızlı ilerleyeceğini düşünmüyordum. Her adımı hem Sompo Japan Sigorta hem de Hisar Sigorta mesaj yoluyla bilgilendirdi.


İyi ki sigorta yaptırmışım dediğim bir olay geldi başıma. Keşke kimsenin başına gelmese ama gelince de acıları hafifletecek böyle sigortaları da değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Bizim evdeki hasarlar çok büyük boyutta değildi. Ahşap olan mobilyaların yere (suya) temas eden kısımlarından bazıları kabarmıştı. Exper gittikten sonra kabaran yerler de oldu. Dosya kapandığı için oraları işleme aldıramadık. Şu an için tek korkum parkelerin zamanla kabarması. Kiracı olduğum için ve yukarıda da bahsettiğim gibi ihale 2 ay farkla bana kaldığı için böyle bir durum olursa cidden bana koyar. Ev sahibimiz anlayışlı biri ama bakalım neler olacak!

Sizin buna benzer bir sigortanız var mı? Sigorta şirketleri ile yaşadığınız buna benzer durumlar oldu mu? Siz de Hisar Sigorta üzerinden ihtiyacınıza yönelik herhangi bir sigorta için teklif almak ister misiniz? O zaman şuraya tıklayabilirsiniz!
Tags:

Yorum Gönder

27Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Çok geçmiş olsun. Bizim apartmanımızda alt katta yangın çıkmıştı. En üst katta oturduğumuz için mahsur kalmıştık. Kapıyı açtığımızda apartmanın içi kapkaranlık yoğun bir sis vardı. Tabii dışarı çıkamıyorduk. Çok korkunçtu. Çaresizliği ve korkuyu o zaman bayağı hissetmiştim.
    Tekrar geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim MGelişim.

      Çaresiz hissetmek gerçekten çok zor. Size de geçmiş olsun...

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun gercekten. Iyi ki sigorta yaptirmissiniz.

    YanıtlaSil
  3. Abi geçmiş olsun. Sigorta gereksiz gibi gozukuyor ama boyle durumlarda can kurtarici oluyor. Bu yuzden herkes elinden geldiğince yaptirmali bence. Ben banka gorevlisi oldugum icin banka otomatik bize kendisi yapivermisti bizimde boyle bir durum oldugu icin bizede cok faydasi olmustu. O gunden beri sigortanin gercekten ise yaradigi kanatine varmis biriyimdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle kardeşim. Bana da eskiden boşa verilmiş para gibi geliyordu ama şimdi oldukça elzem görüyorum. Sadece hangi hâllerde işe yaradığını çok iyi bilmek gerekiyor. Avantajlarını değerlendirmek lâzım yani.

      Sil
  4. Abi geçmiş olsun. Sigorta gereksiz gibi gozukuyor ama boyle durumlarda can kurtarici oluyor. Bu yuzden herkes elinden geldiğince yaptirmali bence. Ben banka gorevlisi oldugum icin banka otomatik bize kendisi yapivermisti bizimde boyle bir durum oldugu icin bizede cok faydasi olmustu. O gunden beri sigortanin gercekten ise yaradigi kanatine varmis biriyimdir.

    YanıtlaSil
  5. hımm saol yaaaa faydalı bilgi oldu, hiç düşünmediğim bişiydi yani, hisar sigorta da senden duydum. geçmiş olsun tabikideee sanaaa o eski olay için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni olay için yok mu geçmiş olsun DeepTone?

      Teşekkür ederim ben de eski olay için. :)

      Sil
    2. ay tabikideee. yani eskisi daha kötü diye diyom. ateş ve su birbirini nötürlüyor. hayatımda hiç duymadım çevremde yangın ama su basması memleketim izmirde hep oluyor, babamların evini defalarca su bastı hem de üçüncü katta, zemin kattaki akraba evlerini geleneksel olarak basar. amaaa, sizin durum gerçekten de ilginç :) bir tür şanssızlık bu yani. ivit geçmiş olsun. siz en büyük sigortayı yaptırın :) o yangını hatırlıyom ben daha önce anlatmıştındı :)

      Sil
    3. Aynen DeepTone. Teşekkür ederim :)

      Sil
  6. geçmiş olsun kardeşim

    YanıtlaSil
  7. Allah beterinden korusun. Geçmiş olsun. Sayenizde ben de evi bir kolaçan ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Furkan Bey. Sigorta yaptırmanızı da öneririm...

      Sil
  8. Geçmiş olsun. Ne zaman karşımıza ne çıkacak? Hiç belli olmuyor...

    YanıtlaSil
  9. Kardeşim geç yazdım kusura bakma başının gözünün sadakası olsun. Dediğin mevzu daha önce biri Düzce'de biri de İstanbul'da olmak üzere iki kez başıma geldi. En çok arıza veren yer de dediğin "musluk başları ve köşeleri" Bence ister kiraya çıkın ister yeni ev alın mutlaka tesisatlar kontrol edilmeli. Tabi ne kadar sigorta olursa olsun insan stres oluyor. Misal uzaklarda olabilirsin gelemeyecek durumda olabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Görkem Bey. İnsan bir şeyi tecrübe edince daha iyi anlıyor. Ne demişler "Tecrübe, yediğin kazıkların toplamıdır." :)

      Sil
  10. Geçmiş olsun Recep Bey. Acaba 215 TL 'ye max. kat TL 'ye kadar ödeme yapıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yangın, deprem, hırsızlık gibi olaylarda 50.000,00₺'ye kadar teminat var.

      Sil
    2. O ücrete gerçekten iyi fiyat. Bilgilendirme için teşekkürler.

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!