437: Her İri Cüsseli Hayvanı Kurban Sanmayın!

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
2
#BirYaşımaDahaGirdim etti 437!

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurbanlıklar pazarlarda satılıyor. Bir hayvanın kurban olabilmesi için belirli şartlar var. Bu konuda araştırma yaparken bile "Kur'ân'da bununla ilgili bir şey yok!" yazan da gördüm ve çok üzüldüm. Edille-i Şer'iyye'yi 4'ten 2'ye ve hatta 1'e indirmeye çalışan aklıevveller var maalesef.

Neyse bu konular beni aşar. Büyükbaş hayvanda (sığır, manda) kurban olabilmesi için iki yaşını doldurması gerekir. İki yaşını doldurup doldurmadığını anlamak için de çeşitli yöntemler vardır. Bunlardan bir tanesi "kapak atma", "kapak açma" ve "diş açma" gibi isimleri olan yöntemdir. Hayvanın iki ön dişinin çıkması olayıdır.

Aşağıdaki videoda iri cüssesine rağmen kapak atmamış bir hayvanı göreceksiniz.

Demek ki neymiş? Her iri hayvan kurbanlık vasfı taşımıyormuş!

"Bizim bir Kur'ânımız var; bir de kurbanımız" sloganıyla tüm Türkiye'de ve dünyanın dört bir tarafında Ümmet-i Muhammed'in kurban hizmetini en iyi şekilde eda etmesi için kendisini adamış bir topluluk var. Her ne kadar çeşitli engellemeler yapılmaya çalışılsa da bu topluluk bu kurban hizmetini layıkıyla yerine getirmek için sabah akşam çalışıyor. Kendilerine her gösterilen hayvanı almıyor ve gerçekten kurbanlık olabilecek durumdaysa alıp kesip paketleyip müslüman vatandaşa teslim ediyor. 

Yorum Gönder

2Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Yeni bloğun hayırlı olsun abi 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebook sayfası olarak vardı ben de buradan bu şekilde devam edeyim dedim. Yazdıklarım aynı zamanda Facebook sayfasına da gidiyor! Eyvallah!

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!