Akıl Dolu Reklamlar

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
12
Başlığın yanına (1) koyasım geldi; seri yaparım diye düşündüm ancak bu şekilde seri yapacağım deyip de sonradan yüzüne bak(A)madığım konular aklıma geldi ve imtina ettim. Geçenlerde Sevgili Cem KAZAN bir şeyi alışkanlık hâline getirmek istiyorsanız o şeyi 21 gün boyunca yapmanız gerekiyormuş diyerek 21 gün boyunca aralıksız her gün bloga yazmaya başladı ve davet etti tüm blog yazarlarını. Konu bulma sıkıntısı ele alınıyordu bu minvalde. Orada da belirttim; kişisel blog olduğum için daldan dala atlayarak yazma şansım var o yüzden konu bulmada ben sıkıntı yaşamam ama vakit sıkıntım var.

Şöyle ki işim gereği akşama kadar araba ile müşteri ziyaretleri yapıyorum. Masaüstü bir işim olsa arada kaçamak yapma şansım olurdu belki. Akşam eve gelince de ev halkıyla vakit geçiriyorum. Şu aralar sadece sabah namazından işe gidiş saatine kadar bilgisayar başına geçebiliyorum onda da mailler, araştırmalar, diğer sosyal medya ve sözlük hesapları derken çoğu zaman vakit de yetmiyor. 

Neyse biz gelelim asıl konuya. Reklamlar benim ilgimi çeker nedense. Gerilla pazarlama tarzı reklamlar daha da çok ilgimi çeker. Reklam dediğiniz akılda kalıcı olmalıdır. Akıl dolu olmalıdır. Bunu yurtdışı ajansları daha iyi beceriyorlar sanki! Aşağıda beğendiğim 5 reklamı sizlerle paylaşacağım.

  • McDonald's Yaya Geçidi

2010 yılında İsviçre Zürih'te bir festival boyunca uygulanmış harika reklam!
  • KitKat Bank

Basit ama akıllıca bence...
  • Heinz Acılı Ketçap

Acıseverlere bir ketçabın acı ve baharatlı olduğu başka nasıl anlatılabilirdi ki? :)
  • Su, Hayattır!

Su israfına dikkat çekmek için hazırlanmış bir kamu spotu/reklam. 

Yukarıdaki reklamlar benim ilk aklıma gelenler. Belki bunlar gibi onlarcası, yüzlercesi vardır akıl dolu diyebileceğimiz. Onları da siz hatırlatın bize yorum bölümünü kullanarak. Bu arada Disqus yorum formuna bir tıkla geçiş yaparak direkt oraya görsel veya video da ekleyebildiğinizi biliyor muydunuz? Denemenizi bekliyorum. :)

Yorum Gönder

12Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Reklam konusunda gercekten cok yaratici insanlar var tv pek izlemem ama reklamlara bayilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru Kelebek Etkisi! Adamlar kendilerine hayran bırakıyor!

      Sil
  2. McDonald's reklamı harika bir tasarım olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Reklamlar ürünlerin pazarlama temelidir aslında, zira reklamlar satışların çok büyük bir paydasını kapsar. Bu sebepledir ki yaratıcı fikirler daima hatırlanır, daima cüzdanlara dokunur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cepten paramızı almak için yapıyorlar bu reklamları değil mi Sn. Vona?

      Sil
  4. En dikkat çekeni Mc Donald’s yaya geçidi olmuş. Türkiye’de olsa, “Mc Donald’s yaya geçidinin orada buluşalım” diye çoktan kullanıma sokulmuştu 😀 Bu arada yazında bana da yer verdiğin için çok teşekkürler abi 👍

    YanıtlaSil
  5. McDonald's gerçekten muhteşem olmuş, fakat en çok dikkate alamamız gereken ise su tasarufu.

    YanıtlaSil
  6. Gercekten cok güzel düsünülmüs reklamlar.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!