Bursa'dan İki Helal Mekan

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
17
Helâl - haram konusu günümüz müslümanlarının en çok aldandığı konulardan maalesef. Bunların en önde gidenlerinden biri de benim. Dikkat edemiyoruz. Helâl ve harama tam manasıyla riâyet edemediğimiz için de ibâdetlerden zevk alamıyoruz; duâlarımız kabûl olmuyor çünkü tam mânâsıyla ibâdet yaptırmıyor nefis ve şeytan. Boğazımızdan geçene çok çok dikkat etmek gerekiyor. Parayı helâlinden kazanmaya dikkat ediyoruz belki ama yediğimiz - içtiğimize o derece dikkat etmiyoruz.

Ben detaylıca ele almak isterdim bu helal - haram konusunu ancak ciltlerce kitapla [binlerce blog yayını diyelim biz :)] anlatılabilecek bir konu bu. Ben sadece beyaz et ve kırmızı et kanalında Bursa'da gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz 2 mekandan bahsedeceğim sizlere.

Bir tanesi Fidyekızık Şelale Park Tesisleri. Hem kapalı alanı olan hem de yeşillikler ve su sesi ile bezenmiş oldukça geniş bir açık alanı olan bir işletme. Açık alanda çocuklarınız için oyun parkı da mevcut. Bursa'da yaşıyorsanız muhakkak bir kere uğrayıp mekanı ve lezzetleri görmelisiniz. Fidyekızık Şelale Park Tesisleri'nin Facebook sayfasından mekan ile ilgili görsellere, müşteri yorumlarına ve diğer ihtiyacınız olabilecek tüm bilgilere erişebilirsiniz:  https://www.facebook.com/camlicaizgaracafe/

Kışın Şelale Park. (Kışı özlemişim.)
Diğer mekan ise henüz yeni açıldı. Bursa'nın tam merkezinde yer alıyor. Böylece alışveriş ve sair ihtiyaçlar için şehir merkezine gelen ve helal yemek isteyenler için harika bir gelişme oldu buranın açılması. Ulu Camii ziyaretine farklı şehirlerden gelen yerli ziyaretçiler de yararlanabilir çok fazla mesafesi yok Ulu Camii ile arasında.

Çamlıca Izgara - Döner adıyla Reyhan Mah. Mantıcı Cd. No: 34/A Osmangazi / Bursa adresinde hizmet vermeye başlayan Çamlıca Izgara - Döner, Şehreküstü Metro İstasyonu'nun meydan çıkışında yer alıyor. 


Ben işim gereği sürekli öğle yemeklerinde dışarıda oluyorum. Yediğime içtiğime dikkat etmeye çalışıyorum ama çoğu zaman bunu başaramıyorum. Ben kendi bildiğim ve güvendiğim Akdeniz Toros ürünleri kullanan bu mekanlara eğer yakınsam gidiyorum ancak genelde Nilüfer tarafında olduğum için o taraflarda sizin bildiğiniz, güvendiğiniz, gerçek manasıyla helalliğinden emin olduğunuz mekanlar varsa tavsiyelerinizi de bekliyorum. Sadece Nilüfer için değil Bursa'nın herhangi bir bölgesinden de mekan önerebilirsiniz. 

Etin dana eti veya koyun eti olması o etin helal olduğu anlamına gelmediğini; haram etten kastımızın da domuz eti olmadığını belirterek yazımı tamamlamak istedim. Bursa'da yemek yiyebileceğimiz helal restoranlar önerinizi bekliyorum. Restoran deyince yanlış anlaşılmasın. Tanıdığınız bir kasap vardır. Köfte ekmek yapıp satıyordur ve bu adam besmelesiz kurban kesmez gidip yiyebilirsin dediğiniz yerleri de yazabilirsiniz. 

Yorum Gönder

17Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Fiyatlarda uygun görünüyor. Bir gün yolumuz düşürse uğranabilir.

    YanıtlaSil
  2. dediğiniz gibi dikkat etmiyoruz ama nerden bileceğiz ki bir nimetin helal/haram olup olmadığını? anlamak pek mümkün değil..ancak islami şartlar konusunda hassaslık gösteren tanıdığımız,güvenilir kimseler varsa belki onun güvenine dayanarak onun elinden çıkan nimetlerin helal olabileceğine kanaat getirebiliriz..bir de bir yerde okumuştum ama hatırlayamöıyom şimdi..şöyle deniliyordu; "bir nimetin helal olması o nimeti kullanmaya yetmez,mekanın da temiz olması gereklidir..mekan temiz değilse,nimetin helal olması hiçbirşey ifade etmeyecektir..mekan temiz değilse,nimetin helalliği de ortadan kalkar.." tabii ne kadar doğru orasını tam bilemiyoz..tavsiye için elinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nimetin helalliğine dikkat eden kişi veya mekanlar; kendilerinin ve mekanlarının da temziliğine riayet eder diye düşünüyorum. Ayrıca dediğiniz gibi günümüzde ne idüğü belli olmayan şüpheli ürünler ve mekanlar da var. Ben bu şüphelilerden de uzak durmaya çalışıyorum ancak bazen beceremeyebiliyorum.

      Yorumunuz için teşekkürler Ertuğrul Bey...

      Sil
  3. Yemekten sonra ağzımızı lavaboda çalkalamayıp da nerede çalkalayacağız?
    Kusura bakmayın da bu bana çok tuhaf geldi yani....
    Kaldı ki, nimetin lavaboya oradan da kanalizasyona düşeceğini düşünen bir beyin, nimetlerin ağız ve dişlerden tükürük bezleriyle başlayıp mide ve sonra diğer sindirim sistemi sonucunda ne şekle dönüştüğünü de biliyordur. O zaman yaratıcı da günaha mı girmiş oluyor acaba?

    Ben et yemiyorum, koskocaman bir canlıyı boğazlamak, öldürmek sonra ölmüş vücudunu pişirip (korkudan ne kadar dehşete düşüyordur kimbilir zavallı zaten daha o kan kokulu mezbaha denen korkunç yere girdiğinde) yemek fikri bana hiç doğru ve güzel gelmiyor. Yani bir canlıyı öldürmek helal mi? Nasıl oluyor bu? Empati yapmalı bence yani inek olduğunuzu, dana olduğunuzu, koyun olduğunuzu bir düşünün...başka bir canlı türü olan insanlar sizi kesip, yiyecekler bunu da helal kabul edecekler ama bir inek aynı şekilde düşünür müydü acaba?

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Din ve dünya görüşünüze saygı duyuyorum. Bu konuda saatlerce tartışabiliriz sizinle. Benim argümanlarım da sağlamdır, sizin argümanlarınızdır da sağlamdır. Sonucunda ise ortak bir noktaya varamayız ikimiz de. O yüzden farklılıklara saygım vardır. Hoşgörü ile yaklaşırım. Sizin de öyle biri olduğunuzu yazılarınızdan anlıyorum zaten.

      Saygılar ve sevgiler...

      Sil
    2. Ne demek efendim, benden de saygılar, sevgiler.

      Önemli olan zaten farklı hatta tamamen zıt fikirlere rağmen saygıyı, sevgiyi sürdürebilmek. İkimiz de öyle blog arkadaşlarıyız o ortak bir noktaya varamasak da mutluyum. :)

      Sil
    3. Aynen öyle. Keşke bütün insanlar birbirlerine karşı anlayışlı olabilse.

      Sil
  4. Allah'ın bana helal kıldıklarını helalinden yemek isterim elbette. :) Bursa'ya yolum düşerse uğramak isterim. Bu posta yer işareti koyuyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı bir iş yapmanın mutluluğu var şu an üzerimde.

      Yorumunuz için de teşekkürler...

      Sil
  5. Karacaahmet tavsiyesi için teşekkürler. Ziyaret vakti de gelmişti...

    YanıtlaSil
  6. https://akdeniztoros.com.tr/satisnoktalari/firma-tipi/restaurant/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkınız için çok teşekkür ederim. Google Haritalar'daki Helal Gıda listesine kaydetmek lâzım yeni restoranları.

      Sil
  7. Sen kuranı kerimi okuyup anlamaya çalıştın mı bizi yaratanın kitabını da bir zahmet okuyun anlamaya çalışın

    YanıtlaSil
  8. Mütemâdiyen okur sana diyorum kuranı kerimi bol bol oku ve anlamınıda öğrenmeye çalış belki çok şeyler öğrenebilirsin kurban kesmenin vacip oluşu hangi hayvanların kurbanlık olacağı kuranı kerimde yazar bir zahmet bakarsan kalbin rahatlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mütemâdiyen Okur ne demiş de siz böyle tepkiler vermişsiniz anlayamadım. Hem siz kimsiniz. Bir zahmet adınızla yorum yapın lütfen...

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!