Tavsiye Blog: Dilciyizz.com

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com
By -
19
Hatırlayanlarınız vardır; daha önce bloguma yazmışımdır. Ben İstanbul Üniversitesi İtalyan Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Lisede YDA dedikleri (Yabancı Dil Ağırlıklı) dil bölümünde okuduktan sonra 2006 - 2010 yılları arasında İstanbul Üniversitesi'nde okumuştum. İlk bloglamaya da üniversite yıllarımda başlamıştım. Aslında ondan önce de lise dönemlerinde eğer blog sayılırsa MSN Spaces'larda takılıyordum. Şimdiki gençler bilmez tabii bu MSN Spaces'ı falan! :)

Neyse dediğim gibi asıl blog alemine üniversite yıllarımda Kelimelerin Soyağacı ile başlamıştım. Laf lafı açıyor... Kelimelerin Soyağacı deyince aha da şurama (yazar burada yumruk yaptığı elini böğrüne birkaç defa vurur) bir şey oturuyor gibi oluyor! Birkaç gün önce bu yaramı deşti zaten İpekBöceği
Bir neyse daha! Gelelim asıl konumuza! Ben giriş yapmak için anlatıyordum hep yukarıdakileri! İşte o üniversitede okuduğum dönemlerde de şimdi tanıtımını yapacağım dilciyizz.com gibi İtalyanca ve diğer dillere yönelik bir şeyler yapma hevesim vardı. Hatta dilciyiz.biz alanadını almıştım ve dilci arkadaşlarıma bunun üzerine bir forum kuralım demiştim de kimse ilgilenmeyince hevesim kursağımda kalmıştı!

Eveeet! Dilciyizz.com'un sahibesi Hatice DURMAZ Hanım. Kendisi İstanbul Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı mezunu. Facebook ve Instagram'da @genelarapca kullanıcı adıyla sayfaları da var! Bu sayfalarda takipçileriyle çoğunlukla Pratik Arapça ve bazen de İngilizce bilgiler paylaşıyor!

Hatice Hanım da benim gibi içerik üretmeyi ve başkaları ile paylaşmayı seven biri olduğu için bir de Dilciyizz.com'u açıyor ve burada bir dili öğrenmek isteyen herkesin aklına takılan soruları cevaplandıracak şekilde yazılar kaleme alıyor! Kendisi aynı zamanda yeminli tercüman olduğu için yine bu alandaki bilgi birikimini takipçileri ile paylaşıyor! Son yazısında ülkemizde Dil ve Edebiyat Bölümlerinden birinde okumanın artıları ve eksilerini paylaşırken benim bir yorumumu da alıntılamış! 

Dilciyizz.com henüz yolun boşunda. Umarım daha fazla içerikle bundan sonra daha fazla takipçiye ulaşıp daha fazla kişinin hayatına olumlu bir şekilde dokunur! Kendisine blog dünyasında başarılar diliyorum! 

Dilci olmak istiyorsanız Dilciyizz.com

Yorum Gönder

19Yorumlar


Yorumlarınızla yazıma katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Forum'a da beklerim...

  1. Bende bir dilci olarak Dilciyizz.com'a bakmalıyım sanırsam güzel bi öneri olmuş.Ayriyete Yaz Sonu Blog Keşif Etkinliğinden geliyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Buzlar Kraliçesi! Takibime alıyorum sizleri de...

      Sil
  2. Güzel bir tavsiye olmuş, ben de siteye girip deneyeceğim. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Hatırladım sanki soruyu Müfred Hanım. Ne güzeldi o günler evet! KS'de sorular alıyordum ve cevaplamaya çalışıyordum! İyi de bir ivme yakalamıştım!

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle yazınız için teşekkür ediyorum! Gayet ayrıntılı anlatmışsınız. Sizin de böyle bir atılımınız olduğunu bilmiyordum, öğrenmiş oldum.^^ Umarım bu alanda insanlara gözle görülür faydalarım dokunabilir. İnsanlara faydalı olabilirsek ne mutlu! Evet, blog çiçeği burnunda. Daimi olmasını temenni ediyorum. Size de başarılar diliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 sene önce vardı evet Hatice Hanım. :)

      Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  5. Sen tavsiye ettiysen incelemeye değer. Oneri icin tesekkurler. Bakıyorum. Bizimde isimize yarar vardir belki biseyler umuduyla :)

    YanıtlaSil
  6. Yabancı dil konusunda başarısız biri olarak biraz dolaşayım. Belki yabancı dili sevdirmeyi başarır bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen araştırmacı bir gençsin Ali. Dil konusunu da halledersin! Geç olmadan bir yerlerden başla bence!

      Sil
  7. ilk blogunu hatırlamak insana ayrı bir hülya veriyor. yıl 2009 ve sitemynet sonrası açtığım garip bir isme sahip olan ilk blogum :D
    keşke birisi o günlerden çıkıp gelse de seni okuyordum dese, ne güzel olmaz mıydı ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni o günlerde okuyanları öğrendikçe insan daha mutlu oluyor. Keşke silmeseydim de dedirtiyor tabii bu duygu...

      Yorum için teşekkürler AdamKarga!

      Sil
    2. Uzun bir süre sonra tekrar merhabalar :)
      Burası güncelliğini korusun diye bazı eklemeler yapacağım, sitemi hatisveharikalar.com diye birleştirme kararı almıştım, hala da öyle. Instagram ve Facebook adreslerimi ise @hatisvearapca şeklinde kaydedebilirsiniz, kolay gelsin, başarılar. :)

      Sil
  8. Hemen bir dilci olarak sayfaya bakıyorum, İngilizce öğretmenliği okuyorum ve alakalı yazılar paylaşmaya alışıyorum. Kendi bloğuma da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyaret edeceğim muhakkak Beyza Nur Hanım. Teşekkürler...

      Sil
    2. Blogunuzu bulamadım ama. Google+ sayfasına yönleniyorum isminize tıklayınca ancak orası boş. Adresinizi paylaşır mısınız?

      Sil
  9. Güzel bir kategori blog ve tavsiye siteleri ama heniz bizi tavsiye eden olmadı demek ki daha çok çalışmamız gerekli emeğinize sağlık recep bey siteye bakıcağım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşılıklı bir tanıtım yazısı yazalım abi. Karşılıktan kastım bu işi karşılıksız yapmam demek değil sadece ben de senin benim blogum hakkındaki fikirlerini merak etmemden dolayı. Yoksa maddî bir sebepten dolayı karşılık beklemiyorum ben. :)

      Sil
Yorum Gönder

#buttons=(Anlaşıldı, Tamam!) #days=(20)

Bu blogda çerezler kullanılmaktadır. Şimdi Kontrol Et!
Ok, Go it!